InfoNu.nl > Kunst en Cultuur > Taal > Karin Slaughter: Grant County reeks

Karin Slaughter: Grant County reeks

Karin Slaughter is een van de meest gelezen buitenlandse auteurs in Nederland. Met verschillende boekenreeksen heeft ze meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht. In de Grant County reeks staat Sara Linton centraal. Daarnaast spelen Jeffrey Tolliver en Lena Adams een belangrijke rol. Tot op heden zijn er zes delen in de serie verschenen. Het laatste deel, Onaantastbaar, verscheen in 2007.

Grant County

Grant County is een fictieve plaats in een serie boeken van Karin Slaughter. De belangrijkste personages in deze boeken zijn Sara Linton, Jeffrey Tolliver en Lena Adams. In de reeks verschenen tot op heden zes boeken. Van de boeken zijn wereldwijd meer dan 17 miljoen exemplaren verkocht. De boeken verschenen in 30 verschillende talen.
De boeken in de serie kunnen gelezen worden in chronologische volgorde. Dit is in principe de aangeraden leesvolgorde. De boeken zijn zo geschreven dat ze ook los van elkaar gelezen kunnen worden.

Boeken

Nachtschade (2001)
In het eerste deel, Nachtschade, wordt een jonge lerares verkracht en vermoord gevonden door Sara Linton. Ze gaat samen met Jeffrey Tolliver, haar vroegere liefde, op onderzoek uit om de moord op te lossen. De zus van het slachtoffer, Lena Adams, gaat op eigen onderzoek uit. Dan wordt het volgende slachtoffer gevonden.

Zoenoffer (2002)
Jenny, een meisje van dertien jaar, laat zich expres door politieagent Jeffrey Tolliver neerschieten. Sara Linton doet als plaatselijke lijkschouwer een vreemde ontdekking. Samen met Jeffrey moet ze de zaak zien op te lossen. Ze worden geholpen door Lena Adams. Het noodlot slaat opnieuw toe, als het einde in zicht komt.

Een lichte koude huivering (2003)
Op de universiteitscampus vinden verschillende studenten een vreemde dood. Sara doet onderzoek naar de lijken en tegelijkertijd wordt haar zus Tessa slachtoffer. Jeffrey Tolliver voert het onderzoek aan, maar oud-rechercheur Lena Adams gaat zelf op onderzoek uit en komt hierdoor in gevaar.

Onzichtbaar (2004)
Sara en Jeffrey worden samen met andere inwoners van Grant County gegijzeld. Het is aan Lena Adams om het drama tot een goed einde te brengen. Maar of zij daarvoor de juiste persoon is?

Trouweloos (2005)
Sara en Jeffrey lopen tijdens een wandeling tegen het lichaam op van een meisje dat in een met aarde bedekte kist ligt. Sara doet onderzoek op het lichaam en doet een schokkende ontdekking. Het spoor leidt naar een vreselijk geheim.

Onaantastbaar (2007)
Lena Adams komt terug in haar geboortedorp, ondanks dat ze probeert om haar verleden van zich af te schudden. Bij terugkomst komt ze in aanraking met een moordenaar die een vrouw in brand steekt en haar zo onherkenbaar maakt. Voor de politie is Lena de enige verdacht. Sara en Jeffrey proberen haar te helpen door haar onschuld te bewijzen.

Sara Linton

Sara is kinderarts en lijkschouwer in Grant County, Georgia. Ze bleek een zeer goede student op de middelbare school met een hoge interesse voor wetenschap. Ze haalde haar medische graad en ging aan de slag op het Grady Hospital in Atlanta, een van de grootste ziekenhuizen ter wereld. Tijdens haar werk wordt Sara verkracht, wat leidt tot een buiten baarmoederlijke zwangerschap, waardoor ze nooit meer kinderen kan krijgen. Na het incident gaat ze terug naar Heartsdale waar ze opgroeide en gaat werken voor een kinderkliniek. Ze ontmoet daar Jeffrey Tolliver waar ze mee trouwt. Na zes jaar huwelijk vindt ze hem in bed met een andere vrouw en laat zich van hem scheiden.
Tijdens een moordonderzoek komen de twee elkaar weer tegen en bloeit de liefde langzaam weer op. Tijdens een emotioneel dieptepunt gaat Sara naar Jeffrey waar ze hem voor het eerst verteld over haar verkrachting.

Karin Slaughter

Karin Slaughter is een succesvol schrijver en wordt de koningin van de suspense genoemd. Ze schreef drie uiterst succesvolle boekenreeksen. De Georgia, Atlanta- en Grant County reeks. De Georgia reeks combineert twee personages uit de andere reeksen. Daarnaast schreef ze onder andere Onbegrepen ter gelegenheid van de Maand van het Spannende Boek 2008.
© 2012 - 2017 Blackshadow, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Nieuwste boek Karin Slaughter: GenadeloosNieuwste boek Karin Slaughter: GenadeloosKarin Slaughter is een van de meest gelezen crime auteurs in Nederland. In juli 2012 verschijnt het boek Genadeloos waar…
Karin Slaughter: Grand County reeksKarin Slaughter is voor veel lezers waarschijnlijk geen onbekende meer. Haar ruwe en ietwat grafische thrillers houden a…
Boekverslag: Karin Slaughter 'Nachtschade' (Grant County 1)Boekverslag: Karin Slaughter 'Nachtschade' (Grant County 1)Nachtschade is het debuut van de thrillerschrijfster Karin Slaughter. Het is ook het eerste deel uit de Grant County-ree…
Boekverslag: Karin Slaughter 'Een lichte koude huivering'Boekverslag: Karin Slaughter 'Een lichte koude huivering''Een lichte koude huivering' is het derde deel uit de Grant County-reeks van de thrillerschrijfster Karin Slaughter. Sar…
Recensie: Veroordeeld - Karin SlaughterRecensie: Veroordeeld - Karin SlaughterVeroordeeld is een literaire thriller van Karin Slaughter. Het speelt zich af in het Atlanta van de jaren 70. Dat vrouwe…
Bronnen en referenties
  • www.slaughter-house.nl

Reageer op het artikel "Karin Slaughter: Grant County reeks"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Blackshadow
Gepubliceerd: 14-05-2012
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Taal
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!