De Laatste Linie

De Laatste Linie Soms zit er tussen de Harlequin boek schrijvers, een schrijfster die iets meer in haar mars heeft. Brenda Novak is zo'n schrijfster. De Laatste Linie is een populaire boekenserie van deze Amerikaanse schrijfster Brenda Novak. Waar gaat deze serie over en zijn er nog meer boeken van deze schrijfster?

De Laatste Linie

De Laatste Linie is een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor slachtoffers van geweld.
Bij de organisatie werken:
 • Skye Kellerman: zij is in het verleden aangevallen door een verkrachter met een mes. Zij overleeft deze aanval en dankzij haar belandt haar aanval achter slot en grendel.
 • Jasmine Stratford: haar kleine zusje is in het verleden ontvoerd. Terwijl Jasmine op haar paste is ze ineens verdwenen.
 • Sheridan Kohl: zij werd in haar tienertijd beschoten. Ze overleefde het maar haar jeugdvriend Jason, waarmee ze samen was overlijdt. Een gegeven wat ze niet kan verwerken.
 • Ava Bixby: heeft een problematische jeugd gehad. Haar moeder zit in de gevangenis nadat ze geprobeerd heeft Ava's stiefvader te vergiftigen en haar vader is inmiddels aan zijn vierde huwelijk bezig.
 • Jane Burke: Zij is getrouwd geweest met een seriemoordenaar en verkrachter en is in zijn onschuld blijven geloven totdat ze zelf bijna zijn slachtoffer werd.

Boeken waar de serie De Laatste Linie uit bestaat

 1. Noodlottig Spel: Dit boek gaat over Skye Kellerman. De man die haar jaren geleden probeerde te verkrachten komt vrij. Hij belandde door de getuigenis van Skye in de gevangenis en zint op wraak.
 2. Riskant Spel: Dit boek gaat over Jasmine Stratford. Zij ontvangt een pakketje met hierin de armband van haar verdwenen zusje. Ze besluit zelf op zoek te gaan naar haar verdwenen zus.
 3. Fataal Spel: Hierin is de hoofdrol weggelegd voor Sheridan Kohl. Ze gaat terug naar haar vroegere woonplaats, op zoek naar de moordenaar van haar jeugdvriend Jason.
 4. Ideale Buren: Detective Jonathan Stivers doet veel liefdadigheidswerk voor De Laatste Linie. Nu gaat hij op zoek naar de vermiste dochter van Zoe Duncan.
 5. De volmaakte Leugen: Luke Trussel wordt onterecht aangeklaagd voor verkrachting. Ava Bixby probeert hem te helpen om zijn onschuld te bewijzen.
 6. De perfecte Moord: Jane Burke helpt hierin Sebastiaan Costas met zijn zoektocht naar de moordenaar van zijn ex-vrouw en zoontje.

Wat kan je verwachten van De Laatste Linie?

Verwacht geen literair hoogstandje. De boeken van De Laatste Linie zijn luchtige kost. Een soort Harlequin met een misdadig tintje. Net als gebruikelijk in dit soort romannetjes spelen de liefdesrelatie en het liefdesspel een grote rol. In ieder boek worden de hoofdpersonen verliefd op elkaar en belandt de boef achter de tralies of op het kerkhof. Goed voor een paar uur vermaak zonder wijze lessen of diepere achtergrond.

Brenda Novak

Brenda werd in 1964 geboren in Vernal, Utah. Brenda Novak heeft samen met haar man Ted vijf kinderen. Ze besloot haar baan op te geven en zich aan het schrijven te wijden toen ze erachter kwam dat haar oppas de kinderen vol stopte met hoest siroop en Tylenol, zodat ze lekker rustig waren en veel sliepen. Het koste haar daarna nog vijf jaar om haar eerste boek te schrijven en het uitgegeven te krijgen. Naast het schrijven en het moederen is ze fundraiser voor onderzoek naar diabetes. Haar jongste zoon Thad is diabetespatiënt.

Meerdere Nederlandse boeken van Brenda Novak zijn

 • Kijk nooit om
 • Vanuit het graf
 • Bloedgeld
 • Bloednacht
 • Bloedoffer
 • Schuilen in Dundee
 • Opgeofferd
© 2012 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Risk, tips voor een strategische overwinningRisk, tips voor een strategische overwinningRisk is een strategisch bordspel dat stamt uit 1957. Sinds deze eerste uitgave zijn er veel verschillende versies uitgeb…
Monza: het racespel van HABAHet bordspel Monza van HABA is een racespel geschikt voor spelers van 5 tot en met 99 jaar, waarbij het doel van het spe…
Leuke spellen voor OudejaarsavondLeuke spellen voor OudejaarsavondOudejaarsavond zit er weer aan te komen. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar hoe en waar ga je deze avond doorbrengen?…
999 Games: LAMA (kaartspel)999 Games: LAMA (kaartspel)LAMA van 999 Games, uitgebracht in 2019, is een spel met zowel tactiek als een geluksfactor. Het kan gespeeld worden met…

Schrijven in de Nederlandse taal moet correct gebeurenSchrijven in de Nederlandse taal moet correct gebeurenHet schrijven in de Nederlandse taal is echter voor veel Nederlanders een leuke en tijd vullende bezigheid, waar mensen…
Alle afkortingen op een rijtje!Alle afkortingen op een rijtje!Tegenwoordig bedenkt men overal een afkorting voor, omdat men die woorden of woordgroepen dan sneller kan gebruiken. Maa…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: OpenClipartVectors, Pixabay
 • http://www.brendanovak.com/
 • Alle boeken van De Laatste Linie gelezen
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 21-06-2016
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Taal
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.