InfoNu.nl > Kunst en Cultuur > Taal > De Laatste Linie

De Laatste Linie

De Laatste Linie Soms zit er tussen de Harlequin boek schrijvers, een schrijfster die iets meer in haar mars heeft. Brenda Novak is zo'n schrijfster. De Laatste Linie is een populaire boekenserie van deze Amerikaanse schrijfster Brenda Novak. Waar gaat deze serie over en zijn er nog meer boeken van deze schrijfster?

De Laatste Linie

De Laatste Linie is een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor slachtoffers van geweld.
Bij de organisatie werken:
 • Skye Kellerman: zij is in het verleden aangevallen door een verkrachter met een mes. Zij overleeft deze aanval en dankzij haar belandt haar aanval achter slot en grendel.
 • Jasmine Stratford: haar kleine zusje is in het verleden ontvoerd. Terwijl Jasmine op haar paste is ze ineens verdwenen.
 • Sheridan Kohl: zij werd in haar tienertijd beschoten. Ze overleefde het maar haar jeugdvriend Jason, waarmee ze samen was overlijdt. Een gegeven wat ze niet kan verwerken.
 • Ava Bixby: heeft een problematische jeugd gehad. Haar moeder zit in de gevangenis nadat ze geprobeerd heeft Ava's stiefvader te vergiftigen en haar vader is inmiddels aan zijn vierde huwelijk bezig.
 • Jane Burke: Zij is getrouwd geweest met een seriemoordenaar en verkrachter en is in zijn onschuld blijven geloven totdat ze zelf bijna zijn slachtoffer werd.

Boeken waar de serie De Laatste Linie uit bestaat

 1. Noodlottig Spel: Dit boek gaat over Skye Kellerman. De man die haar jaren geleden probeerde te verkrachten komt vrij. Hij belandde door de getuigenis van Skye in de gevangenis en zint op wraak.
 2. Riskant Spel: Dit boek gaat over Jasmine Stratford. Zij ontvangt een pakketje met hierin de armband van haar verdwenen zusje. Ze besluit zelf op zoek te gaan naar haar verdwenen zus.
 3. Fataal Spel: Hierin is de hoofdrol weggelegd voor Sheridan Kohl. Ze gaat terug naar haar vroegere woonplaats, op zoek naar de moordenaar van haar jeugdvriend Jason.
 4. Ideale Buren: Detective Jonathan Stivers doet veel liefdadigheidswerk voor De Laatste Linie. Nu gaat hij op zoek naar de vermiste dochter van Zoe Duncan.
 5. De volmaakte Leugen: Luke Trussel wordt onterecht aangeklaagd voor verkrachting. Ava Bixby probeert hem te helpen om zijn onschuld te bewijzen.
 6. De perfecte Moord: Jane Burke helpt hierin Sebastiaan Costas met zijn zoektocht naar de moordenaar van zijn ex-vrouw en zoontje.

Wat kan je verwachten van De Laatste Linie?

Verwacht geen literair hoogstandje. De boeken van De Laatste Linie zijn luchtige kost. Een soort Harlequin met een misdadig tintje. Net als gebruikelijk in dit soort romannetjes spelen de liefdesrelatie en het liefdesspel een grote rol. In ieder boek worden de hoofdpersonen verliefd op elkaar en belandt de boef achter de tralies of op het kerkhof. Goed voor een paar uur vermaak zonder wijze lessen of diepere achtergrond.

Brenda Novak

Brenda werd in 1964 geboren in Vernal, Utah. Brenda Novak heeft samen met haar man Ted vijf kinderen. Ze besloot haar baan op te geven en zich aan het schrijven te wijden toen ze erachter kwam dat haar oppas de kinderen vol stopte met hoest siroop en Tylenol, zodat ze lekker rustig waren en veel sliepen. Het koste haar daarna nog vijf jaar om haar eerste boek te schrijven en het uitgegeven te krijgen. Naast het schrijven en het moederen is ze fundraiser voor onderzoek naar diabetes. Haar jongste zoon Thad is diabetespatiënt.

Meerdere Nederlandse boeken van Brenda Novak zijn

 • Kijk nooit om
 • Vanuit het graf
 • Bloedgeld
 • Bloednacht
 • Bloedoffer
 • Schuilen in Dundee
 • Opgeofferd

Lees verder

© 2012 - 2017 Katinka900, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Risk, tips voor een strategische overwinningRisk, tips voor een strategische overwinningRisk is een strategisch bordspel dat stamt uit 1957. Sinds deze eerste uitgave zijn er veel verschillende versies uitgeb…
Een vet leuk spel; OnvoorSPELbaar van Paul de LeeuwEen vet leuk spel; OnvoorSPELbaar van Paul de LeeuwVerkozen tot Speelgoed van het jaar 2009; het spel OnvoorSPELbaar van Paul de Leeuw. In dit maffe en hilarische spel moe…
Boonanza - spel voor bonenboerenBoonanza - spel voor bonenboerenEen van de gezelligste kaartspellen van de afgelopen jaren: Boonanza! Alle spelers worden bonenboeren en proberen zoveel…
The Beatles Rock Band limited edition; ps3, xbox360 en WiiThe Beatles Rock Band limited edition; ps3, xbox360 en WiiThe Beatles Rock Band: Limited Edition is de eerste game voor o.a. de playstation 3, Wii en de Xbox360 waar de beatles h…
Football Manager: Bombardeer jezelf tot de beste managerAl sinds 1992 kun je de meest succesvolle trainer in de historie worden. Destijds werd het spel Championship Manager gen…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: OpenClipartVectors, Pixabay
 • http://www.brendanovak.com/
 • Alle boeken van De Laatste Linie gelezen

Reageer op het artikel "De Laatste Linie"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Katinka900
Laatste update: 21-06-2016
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Taal
Special: Boekenseries
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!