Wie is Michael Kors?

Michael Kors, geboren als Karl Anderson, heeft slechts twee semesters gevolgd aan het Fashion Institute en is nu één van de grootste mode labels. Wie is Michael Kors?

Michael Kors

Op 09 augustus 1959 wordt in New York de zoon van model Joan Kors geboren met de naam Karl Anderson. Als de moeder van Karl hertrouwt met Bill Kors verandert de achternaam van Karl in Kors. Op vijfjarige leeftijd besluit Karl ook zijn voornaam te veranderen in Michael.

Na twee semesters aan het Fashion Institute of Technology besluit Michael Kors zijn opleiding te verlaten en aan de slag te gaan bij de modeboetiek Lothar's, het is dan 1978. Een jaar later krijgt Kors de kans om zelf te gaan experimenteren in een showroom van Lothar's. De pers reageert positief op zijn werk waarna Kors in 1981 zijn eerste eigen lijn, met succes, lanceert. Ook met deze lijn boekt Kors succes want zijn lijn wordt ingekocht door Bergdorf Goofman en door Saks.

Eigen label

Michael Kors heeft vanaf het begin af aan een duidelijke stijl gehad en heeft hier altijd aan vastgehouden; Causal Chic. In 1997 gaat Kors aan de slag als eerste ontwerper van de pret-é-portercollectie voor het Franse modehuis Céline. Twee jaar later wordt Kors benoemd tot creative director van het modehuis. Als Kors het gevoel heeft dat Bernard Arnault, de CEO van Louis Vuitton Moet Hennesy (eigenaar van Céline) te weinig belangstelling heeft voor het modehuis, besluit hij in 2003 te stoppen bij Céline en zich te storten op zijn eigen label "Michael Kors".

Een jaar voordat Kors stopt bij het modehuis heeft hij zijn eerste volledige mannencollectie gelanceerd, hiervoor waren er enkel vrouwencollecties met enkele stukken voor de man. Kors heeft uitgesproken dat hij erg veel geleerd heeft bij het modehuis Céline en dat hij zonder Céline niet geweten had wat er speelde in landen als Singapore en het verschil tussen een Europese en Amerikaanse klant. Tevens heeft hij bij het modehuis veel geleerd over het werken met een groot bedrijf. Deze kennis kan hij goed gebruiken voor zijn eigen label.

Vanaf 2009 tot en met 2013 zijn er veel catwalkshows geweest van Michael Kors en de verwachting is dat het label de komende jaren enkel nog groter zal worden.

Winkels

In september 2000 heeft Michael Kors zijn eerste boetiek geopend in New York, Amerika. Na zijn eerst boetiek volgde al snel een tweede, dit keer in Tokyo, waar hij in 2002 een tweede boetiek opende. Hierna volgde een winkel waarin hij een nieuwe vorm van winkelen introduceerde, dit betrof een flag ship. Met deze flag ship store wilde hij klanten een ultieme ervaring van luxe tijdens het winkelen bezorgen. Door de jaren heen heeft Kors vele winkels geopend waaronder in Nederland.

Instagram advertentie

Nadat al enige tijd bekend was dat de foto app, voor iphone en android toestellen, instagram advertenties zou gaan toepassen in de app werd de aftrap voor het adverteren gegeven door het merk Michael Kors. Dit gebeurde in oktober 2013 en hiervoor werd de instagram van Michael Kors gebruikt.

Miljardair

Het bedrijf van Michael Kors groeit per kwartaal met zo'n 40% en inmiddels kan Michael Kors zich officieel miljardair noemen. Dit volgens de gegevens van Bloomberg, De MK tassen en zijn horloges schijnen vooral voor het financiële succes te hebben gezorgd. Volgens luxegoederenanalist, David Wu, heeft aan het succes ook bijgedragen "het goed weten te vertalen van de top designertrends en dit vervolgens aan de grote massa aan te bieden". Zo is het Kors, volgens Wu, gelukt om producten tegen een mooie prijs te ontwikkelen welke een grote doelgroep aanspreken.
© 2014 - 2024 Facts, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Celebity DesignersCelebity DesignersZe zijn beroemd en rijk, maar veel acteurs, zangeressen en muzieken verdienen een extra centje bij als celebrity fashion…
Fashioncheque: de leukste bestedingstipsFashioncheque: de leukste bestedingstipsDe Fashioncheque is de cadeaubon waarmee je de ontvanger iemand mode cadeau doet. Met een Fashioncheque kan je namelijk…
De Free Fashion ChallengeDe Free Fashion ChallengeEen jaar geen kleding kopen: voor veel mensen lijkt het misschien onmogelijk. Toch zijn er al ruim duizend mensen die he…
Geschiedenis van modeMode is een Frans woord en het betekent manier of wijze. In het Engels wordt ook wel het woordje fashion gebruikt. Mode…

Weyn Ockers: Pantoffelgooister in de 16e eeuwWeyn Ockers: Pantoffelgooister in de 16e eeuwWeyn Ockers werd geboren in de rumoerige 16e eeuw. Zij nam samen met haar dienstmeid deel aan de Beeldenstorm in 1566 op…
Mina Kruseman; feministe in de 19e en 20e eeuw (1835-1922)Mina Kruseman; feministe in de 19e en 20e eeuw (1835-1922)Mina Kruseman was een vrijgevochten jonge vrouw, die het heel normaal vond om als vrouw een vrij en onafhankelijk leven…
Bronnen en referenties
  • www.destinationkors.com
  • www.wikipedia.com
Facts (16 artikelen)
Gepubliceerd: 07-07-2014
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Biografie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.