Kylie Jenner: reality-ster en invloedrijk op social media

Kylie Jenner: reality-ster en invloedrijk op social media Kylie Jenner werd in 1997 geboren uit het huwelijk van Kris en Bruce Jenner. Vanaf 2007 is zij samen met haar familie te zien in de realityserie 'Keeping Up with the Kardashians', waarmee zij haar bekendheid verwierf. Na het behalen van haar diploma in 2015 weet Kylie Jenner haar naam steeds meer uit te bouwen tot een merk. Voorheen deed zij nog veel projecten samen met haar zus Kendall, maar vanaf 2015 gaan de zussen vaker hun eigen weg. In 2015 lanceert Kylie haar eigen cosmeticalijn genaamd 'Kylie Cosmetics'. Tevens heeft Jenner een invloedrijke rol op social media als 'influencer'. In maart 2019 wordt bekend dat zij op 21-jarige leeftijd de jongste miljardair ooit is.

Inhoud


Jeugd en familie

Kylie Kristen Jenner kwam op 10 augustus 1997 ter wereld in Los Angeles. Zij is de jongste dochter die werd geboren uit het huwelijk van Kris en Bruce Jenner. Eind 2014 kwam er een einde aan de verbintenis van haar ouders. Vanaf april 2015 gaat Bruce officieel door het leven als Caitlyn Jenner, nadat Caitlyn bekend maakte al sinds haar jeugd te kampen met genderdysforie. Kylie heeft nog een zus, Kendall, die eveneens uit het huwelijk van Kris en Bruce Jenner geboren werd. Uit eerdere huwelijken van Bruce heeft Kylie nog drie halfbroers, Burt, Brandon en Brody en halfzus Casey. Kris Jenner was eerder getrouwd met Rob Kardashian. Uit dit huwelijk komen de drie halfzussen Kourtney, Kim en Khloé Kardashian en halfbroer Rob.

Tot 2012 ging Kylie Jenner naar de Sierra Canyon School. Dit is een privéschool in Los Angeles. Jenner was hier cheerleader. Vanaf 2012 kreeg zij thuisonderwijs. Via deze weg behaalde zij in juli 2015 haar middelbareschooldiploma. Kylie is al van jongs af aan te zien in de succesvolle realityserie ‘Keeping up with the Kardashians’, die vanaf 2007 wordt uitgezonden. In de serie, waarvan in september 2020 bekend wordt dat hij in 2021 ten einde zal komen, is het dagelijks leven van de familie te volgen. Ook is te zien hoe ieder lid van de familie zijn of haar carrière steeds verder uitbouwt, zoals ook het geval is bij Kylie.

Carrière opbouwen

Kylie maakt regelmatig haar opwachting als gast bij andere shows en evenementen. Zo presenteert ze met andere familieleden de premières van de films ‘The Vow’ en ‘The Hunger Games’ en werd ze in 2011 samen met haar zussen geselecteerd tot stijlambassadeur door het tijdeschrift ‘Seventeen’. Ook is ze te zien in de eigen realityseries die haar zussen Kourtney, Khloé en Kim kregen, zoals ‘Kourtney and Kim Take Miami’ en ‘Kourtney and Khloé Take The Hamptons’. In 2015 is zij bijvoorbeeld ook te zien in ‘I Am Cait’. In deze serie is de transitie van haar vader Bruce naar zijn leven als Caitlyn Jenner te volgen. Waar Kylie in eerste instantie net als haar zus Kendall carrière probeert te maken als model, ligt haar passie eigenlijk ergens anders. Van jongs af aan is zij al gefascineerd door make-up en mode.

In eerste instantie werkt zij op dit gebied veel samen met haar zus Kendall. Door het succes van de serie zijn ze in staat hun namen om te zetten tot een merk. De twee lanceren bij diverse merken samen collecties. Zo lanceerden ze bij het nagellakmerk O.P.I. eigen nagellak en brachten ze voor PacSun en Topshop een kledinglijn uit genaamd ‘Kendall & Kylie’. Naast dergelijke collecties voeren Kendall en Kylie samen ook andere projecten uit. Zo presenteren ze in 2014 samen de ‘Much Music Video Awards’. Het tijdschrift ‘Time’ benoemde de zussen in 2015 tot de meest invloedrijke tieners van het moment. De populariteit van Kylie zorgt ervoor dat zij naast haar optreden in ‘Keeping Up with the Kardashians’ een eigen realityserie krijgt. De serie heet ‘Life of Kylie’ en ging in augustus 2017 in première.

Kylie Cosmetics

In 2015 lanceert Kylie Jenner haar eigen cosmeticalijn genaamd 'Kylie Cosmetics'. De lijn is een groot succes dat volgens Kylie zelf voortkomt uit haar eigen onzekerheden. De producten van 'Kylie Cosmetics' zijn dierproefvrij en er worden bij de productie van de cosmetica ook geen dierlijke producten gebruikt. Vooral de 'Kylie Lip Kit' is een populair product uit de lijn, hoewel dit onderwerp ook voor enige ophef zorgt. Kylie geeft in 2015 toe dat zij haar lippen, haar grootste onzekerheid, heeft laten opvullen. In november 2016 kondigt ze een samenwerking met haar zus Khloé Kardashian aan. Samen brengen ze de 'Kylie Cosmetics Koko Collection' uit. In 2017 gaat ze eenzelfde samenwerking aan met haar zus Kim Kardashian-West en in 2018 doet ze dit met haar zus Kourtney Kardashian. In mei 2018 kondigt ze een samenwerking met het volgende familielid aan: moeder Kris Jenner.

Hoewel het merk een groot succes is, is er ook sprake van enige controverse rondom de producten. Zo zijn er de make-upborstels van 360 dollar, wordt er gezegd dat ze de make-uplijn van zangeres Rihanna kopieert en vinden fans de namen van sommige soorten blush te provocerend. Toch groeit Kylie Cosmetics uit tot één van de grootste krachtspelers in de schoonheidsindustrie. De omzet van de cosmeticalijn werd in 2017 geschat op circa 330 miljoen dollar. Het eigen vermogen van Kylie Jenner werd in datzelfde jaar door Forbes geschat op 41 miljoen dollar.

Rol als influencer

De invloed die Kylie Jenner door middel van social media uit kan oefenen is ongekend. In februari 2018 laat Kylie zich op Twitter uit over het feit dat de app Snapchat haar niet zo goed meer bevalt. Dit zorgde ervoor dat de aandelen van het bedrijf de volgende dag met maar liefst 6,1 procent in waarde daalden. Jenner heeft dan ook veel volgers op haar verschillende socialmediakanalen. Op Twitter zijn dit er in juni 2018 ruim 25 miljoen en op Instagram zijn er maar liefst 110 miljoen mensen die haar volgen. Via haar social media probeert zij zich te verbinden met haar fans en naar hen te luisteren. In 2018 wordt zij dan ook geprezen tot de meest waardevolle ‘influencer’ op social media. Een bericht van Kylie levert al gauw één miljoen dollar aan advertentiewinsten op. Hiermee zet Kylie zichzelf niet alleen als merk maar ook als ondernemer op de kaart.

Jongste miljardair ooit

Forbes maakt in de zomer van 2018 bekend dat Kylie Jenner naar alle waarschijnlijkheid de jongste miljardair ooit zal worden. Haar bedrijf 'Kylie Cosmetics', waar Jenner honderd procent eigenaresse van is, wordt dan door Forbes op een waarde geschat van circa 800 miljoen dollar. In maart 2019 is het officieel: Kylie Jenner is op 21-jarige leeftijd de jongste miljardair ooit en verbreekt daarmee het record van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, die op 23-jarige leeftijd zich tot de allerrijksten mocht rekenen.

Privéleven en moederschap

Kylie Jenner had drie jaar een relatie met rapper Tyga. De twee waren regelmatig samen te zien in ‘Keeping Up with the Kardashians’. In 2017 komt de relatie tot een einde. Niet veel later heeft Kylie een nieuwe liefde gevonden. Ze gaat daten met rapper Travis Scott. Al snel komt de geruchtenstroom op gang dat Kylie zwanger zou zijn van Scott. Dit wordt door geen enkel familielid bevestigd noch ontkend. Hoewel Kylie, die normaal een blote buik niet schuwt, in het openbaar wijde en bedekte kleding draagt en weinig tot geen foto’s van haar lichaam meer plaatst op social media blijft een verklaring uit.

Op 4 februari 2018 plaatst Kylie een bericht op Instagram waaruit blijkt dat zij inderdaad zwanger was geweest en op 1 februari 2018 was bevallen van een dochter. Op 6 februari kondigde zij aan dat de kersverse ouders hun dochter Stormi Webster hebben genoemd. In een interview met haar zus Kim Kardashian in mei 2018 laat Kylie weten dat ze het moederschap ervaart als fantastisch. Ze geniet zelfs van het verschonen van luiers. Ook heeft het haar aan het denken gezet over de toekomst, die sinds de komst van Stormi volledig in het teken staat van haar dochter.

Schandaal rondom Jordyn Woods, einde relatie Travis Scott en hereniging met Scott

Kylie Jenner is al van jongs af aan bevriend met Jordyn Woods. De twee wonen zelfs samen in hetzelfde huis. In maart 2019 voltrekt zich echter een persoonlijk drama in het leven van Jenner. Woods blijkt gezoend te hebben met de vriend van Khloé Kardashian, Tristan Thompson. Thompson ging al eerder vreemd en bedroog Kardashian zelfs tijdens haar zwangerschap, maar aangezien Jordyn werd gezien als onderdeel van de familie ligt de kwestie erg gevoelig. Het lijkt het einde van een hechte vriendschap te zijn.

Tegelijkertijd zoemen de geruchten rond dat Travis Scott, de partner van Jenner, vreemdgaat. Hoewel de geruchten een tijdje aanhouden, blijkt de relatie tussen Scott en Jenner solide. In september 2019 staat het stel samen in de Amerikaanse Playboy waarin Travis Scott haar interviewt en zij hun seksleven bediscussiëren, hun chemie samen en het ouderschap. Het interview gaat gepaard met een pikante fotoshoot. Een maand later maakt Kylie Jenner echter wereldkundig via Twitter dat de relatie tussen haar en Travis Scott is gestrand. Verder laat ze hier weinig over los, dochtertje Stormi is op dat moment hun prioriteit. Toch blijven de twee in elkaars aanwezigheid gezien worden. Later blijkt dat zij de draad weer hebben opgepakt. In september 2021 wordt door middel van een video op Instagram wereldkundig gemaakt dat Kylie in verwachting is van hun tweede kindje. In februari 2022 bevalt zij van een zoontje.
© 2018 - 2024 Juul92, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Reality-ster en model Kendall JennerKendall Jenner staat bekend om haar rol in de Amerikaanse realityserie Keeping up with the Kardashians. Ook heeft zij be…
De transitie van Bruce Jenner naar Caitlyn JennerDe transitie van Bruce Jenner naar Caitlyn JennerBruce Jenner was een Amerikaanse ex-topsporter en televisiepersoonlijkheid. In 1976 werd hij olympisch kampioen tienkamp…
De Kardashians, we kennen ze allemaal! Maar wie is wie?De Kardashians, we kennen ze allemaal! Maar wie is wie?De Kardashians, we kennen ze allemaal. Een grote (gemengde) familie, die vooral bekend is van de reality show 'Keeping u…
Kourtney Kardashian: meer dan de reality-ster in 'KUWTK'Kourtney Kardashian: meer dan de reality-ster in 'KUWTK'Kourtney Kardashian wordt in 1979 geboren en is het eerste kind van Robert en Kris Kardashian. Kourtney kent haar doorbr…

Ethel Kennedy: activiste en weduwe van Robert KennedyEthel Kennedy: activiste en weduwe van Robert KennedyEthel Kennedy trad in 1950 in het huwelijk met Robert F. Kennedy. Robert en Ethel Kennedy kregen samen elf kinderen. Naa…
Barron Trump: de zoon van Donald Trump en Melania KnaussBarron Trump: de zoon van Donald Trump en Melania KnaussOp 20 maart 2006 kwam Barron William Trump ter wereld in Florida. Barron is de jongste zoon van Donald Trump en het enig…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Hayu, Wikimedia Commons (CC BY-3.0)
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Kylie_Jenner, geraadpleegd op 20-06-2018
  • https://www.biography.com/people/kylie-jenner-102116, geraadpleegd op 20-06-2018
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Kylie_Cosmetics, geraadpleegd op 20-06-2018
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Caitlyn_Jenner#Gender_transition, geraadpleegd op 20-06-2018
  • https://www.intouchweekly.com/posts/why-did-kylie-jenner-and-tyga-breakup-130685/photos/kylie-jenner-tyga3-244351, geraadpleegd op 20-06-2018
  • https://www.standard.co.uk/lifestyle/esmagazine/kylie-jenner-kim-kardashian-interview-2018-evening-standard-magazine-a3827271.html, geraadpleegd op 20-06-2018
  • https://www.independent.co.uk/life-style/kylie-jenner-instagram-posts-value-million-dollars-influencer-followers-kardashian-a8335991.html, geraadpleegd op 20-06-2018
  • https://www.forbes.com/sites/forbesdigitalcovers/2018/07/11/how-20-year-old-kylie-jenner-built-a-900-million-fortune-in-less-than-3-years/, geraadpleegd op 11-07-2018
Juul92 (63 artikelen)
Laatste update: 09-02-2022
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Biografie
Bronnen en referenties: 9
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.