Zanger Rinus: wie is zanger Rinus?

Zanger Rinus: wie is zanger Rinus? Zanger Rinus is razend populair. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland kent men Rinus. Maar wie is deze zanger Rinus eigenlijk? Dat hij een doodgewone jongen is die uit het Friese Drachten komt en door social media zo groot is geworden weet bijna iedereen wel. Maar waar de persoon Rinus vandaan komt, wat hij heeft gedaan, daarover is buiten Friesland minder bekend. Natuurlijk kan daarbij zijn vaste sidekick ook niet vergeten worden, Deborah.

De zanger Rinus

De zanger Rinus heet in het echt gewoon Rinus Dijkstra. Hij was toen hij zijn eerste liedje lanceerde 41 jaar en woonde met zijn vriendin Deborah Tieman van (toen) 38 jaar in het Friese Drachten. Rinus is fan van volkszangers en kan zelf ook onder die categorie geschaard worden. Maar Rinus is eigenlijk een cultfiguur, die wat vreemd danst en die eigenlijk ook niet uitblinkt in het zingen.

Eerste hit van Rinus was Hey Marlous

De eerste hit die Rinus scoorde was: Hey Marlous, over dat Rinus met Marlous onder de douche wil. Een simpele melodie, die gemakkelijk meegezongen kan worden. Rinus maakte ook een echte clip bij het liedje en die werd opgenomen op de kermis van Tilburg. Hey Marlous gaat overigens op een Schlagermelodie. Toen de clip op YouTube terechtkwam, werd het een enorme hit.

Het tweede liedje van Rinus: Met Romana op de scooter

Ergens in juli 2011 kwam er nog een hit van Rinus op het internet te staan. Die heette “Met Romana op de scooter”. Ook daarbij een filmpje. Dit geheel werd opgepikt door de populaire website The Huffington Post. Niet dat deze de clip of de muziek nu zo geweldig vond, maar de site vroeg zich wel af wat het liedje en het filmpje te betekenen hadden. En zo werd Rinus wereldberoemd.

Rinus werd bekend door de nieuwe moderne en social media

Rinus had nooit zo bekend kunnen worden als er geen nieuwe media bestonden. Dan was hij misschien wel een topper geworden bij piratenzenders, maar verder dan dat was het vast niet gekomen. Rinus is dus artiest geworden of tot artiest gebombardeerd. Overigens was Rinus zelf altijd fan van Frans Bauer en Normaal. Waar hij kon was hij aanwezig als de groepen in Friesland optraden. Later begon hij ook minder bekende artiesten te bewonderen, alleen om de manier waarop ze leven en hun plaatjes maken.

Zangeres Sharon was de eerste stap voor Rinus

Rinus was altijd onder de indruk van zangeres Sharon. Hij ging zelfs een keertje bij haar langs en leerde haar ouders John en Wieke Bosma kennen. Zij hebben een studio waar artiesten hun platen en clips kunnen opnemen. Wieke die ook bekend staat als zangeres Rosita schrijft ook liedjes voor anderen en Rinus vroeg haar een lied voor hem te schrijven. Zo begon het succes. Overigens kwam het idee van met Marlous onder de douche wel van Rinus zelf.

Rinus neemt niet zijn eigen financiële beslissingen

Al het geld dat Rinus verdient met zijn plaatjes gaan overigens niet naar hem zelf. Financiële beslissingen neemt hij niet zelf, want hij is handelingsonbekwaam en een bewindvoerder zorgt voor de hele handel en wandel op geldelijk gebied.

Zanger Rinus is te boeken bij Jan Vis

Rinus is met voor een gezellig optreden te boeken van Jan Vis in Den Bosch. Bij dit boekingsbureau zijn ook bekenden als Frans Bauer, Nick & Simon en Ali B te boeken.

Beledigingen op internet voor Rinus

Helaas kent het succes van Rinus ook zijn schaduwkanten. Ze noemen de zanger een mongool, een debiel of gebruiken andere scheldwoorden. Rinus werd vroeger ook al gepest. Hij ging naar de lom-school (school voor kinderen met en leer en opvoedingsproblemen) en hij werkte daarna op een kinderboerderij. Rinus leerde zijn vriendin Debora meer dan 15 jaar geleden kennen via de correspondentierubriek in het blad Top Tien dat toen nog bestond. Ze wonen inmiddels al 15 jaar samen. Het paar wordt begeleid door zorginstelling Talant. Rinus werkt nu bij de sociale werkvoorziening Caparis waar hij inpakwerk doet. Op zijn werk mogen overigens geen journalisten meer komen, omdat een aantal van zijn collega’s niet zo goed tegen al die onverwachte aandacht konden. Overigens moet Rinus wel elke dag gewoon op zijn werk verschijnen en zingt hij vooral in het weekend.

Rinus zingt over Doutzen Kroes

Rinus kwam begin januari 2017 weer met een nieuwe clip die hij via YouTube de wereld in zond. Hij deed dit samen met zijn sidekick en vriendin Debora die hem altijd bijstaat. Het nieuwe nummer gaat over topmodel Doutzen Kroes, die eveneens uit Friesland afkomstig is. De naam van het liedje is 'Doutzen Doutzen Doutzen doet'zem uit of doet'zem aan. Doutzen Doutzen Doutzen oh ik kan haar niet weerstaan'. Het liedje was al weer direct populair. Op 1 februari hadden al 80.000 mensen de clip bekeken en op de site Dumpert hadden op dat moment al bijna een half miljoen mensen op het nummer over 'Doutzen' geklikt. De song over Doutzen volgt de liedjes Het meisje van de oliebollenkraam, Kiele Kiele Kiele en Met Romana op de scooter.
© 2011 - 2023 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sportlegende, Rinus MichelsZijn debuut tegen ADO Den Haag was flitsend. Er werd met 8-3 gewonnen en Rinus, die in de spits staat, weet maar liefst…
Hoeveel verdienen de internationale artiesten?Hoeveel verdienen de internationale artiesten?Sommige artiesten die internationaal zijn doorgebroken, verdienen tientallen miljoenen per jaar. Ze weten niet hoe lang…
Rinus Michels en het WK 1974Rinus Michels, een markante sportman met een kenmerkend stemgeluid. Na een lange carrière als voetballer, zijn ook zijn…
Winnaars van de Rinus Michels Award (2004-2020)Winnaars van de Rinus Michels Award (2004-2020)Rinus Michels, de trainer die in 1988 Europees Kampioen werd met Nederland, heeft een eigen prijs, die uitgereikt wordt…

Jean-Pierre van Rossem - biografieJean-Pierre van Rossem - biografieJean-Pierre van Rossem werd geboren op 29 mei 1945 in Brugge. Hij was een beroemde en beruchte Belgische econoom, schrij…
De gebroeders Grimm en hun sprookjesboekDe gebroeders Grimm en hun sprookjesboekIedereen heeft weleens gehoord van het verhaal van Rapunzel, Sneeuwwitje of Doornroosje. Deze en nog andere sprookjes we…
Bronnen en referenties
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 02-02-2017
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Biografie
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.