Leuke ideeën voor Valentijnsdag

Valentijnsdag is elk jaar op 14 februari. Op deze dag kan je je geliefde wat extra aandacht of een cadeau geven. Natuurlijk kun je dat op elke andere dag ook doen, maar op Valentijnsdag is het toch ook leuk om iets te krijgen en/of te geven. Ieder jaar op 14 februari is het zover: Valentijnsdag, de dag van de liefde. De dag dat geliefden elkaar net dat beetje extra aandacht geven door middel van een kaart, bloemen of een ander leuk cadeau. Heel vroeger was Valentijnsdag bedoeld voor de anonieme liefde. Op die dag kon je je geheime liefde een kaart of een roos geven, vaak anoniem, maar toch in de hoop dat de hint en afzender bekend zou worden. Halverwege de jaren '90 is Valentijnsdag steeds commerciëler geworden, het is meer verplaatst richting liefde in plaats van anonieme liefde. Natuurlijk profiteren heel veel winkels hiervan. Allemaal extra omzet. De laatste jaren is Valentijnsdag in Nederland minder populair aan het worden, veel mensen vinden het te commercieel en eigenlijk is dat ook zo, maar dan neemt niet weg dat het leuk is om iets te krijgen of te geven.

Cadeau

Op Valentijnsdag is het altijd leuk om iets te geven of te krijgen. Een kleinigheidje is ook leuk, het hoeft niet per se een heel duur cadeau te zijn. Hieronder volgen een aantal tips voor cadeaus. Je kunt natuurlijk ook samen iets plannen, zoals een etentje of een weekendje weg.

Kaart

Een leuke Valentijnskaart is altijd een populair cadeau. Je kan een klein kaartje geven, maar je hebt ook mega grote kaarten. Het is ook leuk om een kaart anoniem te versturen, bij wijze van grap, als je een vriend of vriendin hebt.

Roos

Naast de kaart wordt er ook vaak een roos gegeven. Vlak voor 14 februari kun je overal roze kopen, het is leuk om er een klein kaartje aan te hangen.

Gedicht

Een gedicht is ook altijd populair en leuk om te krijgen. Op internet zijn veel verschillende websites waar je mooie liefdesgedichten kunt vinden, zowel in het Nederlands als in het Engels. Je kan ook zelf iets moois verzinnen. Een gedicht is leuk om toe te voegen aan een roos, een kaart of een chocoladecadeau, maar het kan ook bij elk ander cadeau.

Chocolade

Verschillende websites bieden chocoladecadeaus aan. Denk aan een hart van chocolade, deze heb je bijvoorbeeld van Milka, dat is erg lekkere chocolade. Je kan ook een chocoladetelegram sturen, dat is chocolade met een boodschap. Ook kun je bonbons kopen of chocolade laten bedrukken met een foto. Je kan ook gezellig chocoladefonduen.

Bak zelf iets lekkers

Bij winkels als de Action of Xenos kun je in de periode voor Valentijn erg leuke en goedkope spulletjes kopen om bijvoorbeeld je huis mee te versieren, maar ook om cupcakes te bakken kan je er terecht. Wat dacht je van lekkere cupcakes die ook nog eens versierd zijn met hartjes en gemaakt zijn met liefde? Een heel persoonlijk cadeau.

Parfum

Parfum is ook altijd een leuk cadeau, zowel voor mannen als voor vrouwen. Genoeg keuze in de winkels, in allerlei prijsklassen.

Sieraad

Een sieraad is ook altijd leuk, geef bijvoorbeeld een sieraad in de vorm van een hartje. Een sieraad is vooral leuk om aan een vrouw te geven. Daar is dan ook net iets meer keuze voor.

Uit eten

Uit eten gaan is altijd leuk, dus zeker op Valentijn, veel restaurant hebben leuke aanbiedingen en acties. Vaak heb je dat het eten in hartvorm is of je kan kiezen uit een grand dessert met allerlei 'liefdeshapjes'. Erg leuk. Om het extra romantisch te maken kun je bijvoorbeeld uit eten gaan in de haven of op een boot die vaart of op een hoge plaats, bijvoorbeeld de Euromast of het restaurant van een hotel.

Weekendje weg

Ga er eens tussenuit met een weekendje weg. Boek een romantische overnachting in een kasteel of wat dacht je van een suite met allerlei luxe. Verschillende Van Der Valk Hotels bieden suites aan, dat is een overnachting om nooit meer te vergeten. Een suite of hotelkamer met bubbelbad is een aanrader, neem zelf rozenblaadjes mee en wat kaarsjes en je tovert de kamer om in een liefdesnestje, regel dan ook een ontbijt tot bed en het weekend wordt perfect.
© 2013 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Leuke weetjes - Valentijn en ValentijnsdagLeuke weetjes - Valentijn en ValentijnsdagBen je op zoek naar leuke weetjes over Valentijn en Valentijnsdag? Wedden dat je met onze leuke wetenswaardigheden vast…
Valentijnsdag, een dag voor degenen die je lief hebt!Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Al in 496 werd 14 februari uitgeroepen tot de dag van de Heilige Valentijn,…
Valentijnsdag in AmerikaValentijnsdag in AmerikaLees hier alles over Valentijnsdag in Amerika. Valentijnsdag wordt ook in Amerika geviert en het heeft hier een vrij kor…
Cadeautips voor ValentijnsdagCadeautips voor ValentijnsdagValentijnsdag, de meest romantische dag van het jaar. Welke cadeau moet je een geliefde geven? Je wilt natuurlijk een on…

Dansschoenen in sprookjes van Grimm, Perrault en AndersenDansschoenen in sprookjes van Grimm, Perrault en AndersenVolgens de reclame zijn vrouwen gek op mode, vooral op schoenen! Zie de reclame van 'Fashioncheque' waar een vrouw pas g…
De Slimste Mens ter Wereld - erelijst 2003-2020De Slimste Mens ter Wereld - erelijst 2003-2020De Slimste Mens ter Wereld is ondertussen een vaste waarde in de Vlaamse televisiewereld. Het programma heeft er inmidde…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 22-01-2013
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.