Een boek uitgeven met Lulu

Een boek uitgeven met Lulu Een boek uitgeven kan iedereen. Er zijn verschillende manieren om je boek uit te geven. Na weken, maanden of zelfs jaren ploeteren is het natuurlijk de kroon op al je inspanningen om je werk in boekvorm in handen te hebben. Het is niet zo moeilijk om deze droom te verwezenlijken, zelfs wanneer reguliere uitgevers niets in je boek zien.

Uitgeven

Reguliere uitgevers krijgen een enorme hoeveelheid manuscripten aangeboden. Wanneer je alleen afwijzingen terugkrijgt, wil dat niet altijd zeggen dat je werk te slecht is om uitgegeven te worden. Er zijn verschillende redenen waarom je werk wordt afgewezen en je hoort niet altijd de reden.

Bedenk dat de eerste 3 werken van Dan Brown overal waren afgewezen voor hij uiteindelijk doorbrak met de Da Vinci Code. Hierna werden ze opnieuw uitgegeven en inmiddels zijn dat ook bestsellers. Ook wanneer jouw werk geen bestseller is, kan het best de moeite zijn om uitgegeven te worden. Al doe je het alleen maar omdat je het leuk vind om een boek van jezelf op de plank te hebben of om iemand een bijzonder cadeau te kunnen geven.

Printing on demand (POD)

Tegenwoordig zijn er tal van internetuitgevers waar het mogelijk is je eigen werk uit te geven tegen geringe kosten. In plaats van gedrukt, wordt je boek geprint op het moment dat het besteld wordt. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten want je hoeft geen voorraden aan te leggen. In dit artikel wordt Lulu besproken omdat hier veel mogelijkheden zijn en Lulu voordelig is omdat er geen opstartkosten zijn.

Voordelen

  1. Geen opstartkosten
  2. Eigen webwinkel met oa. downloadoptie
  3. Gebruiksvriendelijk, duidelijke FAQ
  4. Alles in eigen hand houden
  5. Veel mogelijkheden

Maak kosteloos een account aan en ga eerst alle mogelijkheden verkennen. Je kunt net zoveel boeken maken als je wilt (er zijn zelfs mogelijkheden voor cd’s, dvd’s, fotoboeken, artwork en kalenders) en dat kost je niets. Bij je account zit ook een webwinkel en wanneer je een creatie publiceert, komt dit hier automatisch in.

Pas wanneer je een bestelling plaatst moet je betalen. Je betaalt productiekosten per boek en per pagina en daarnaast betaal je verzendkosten (naarmate je meer bestelt, worden de verzendkosten lager).

Wanneer je wilt dat je boek ook te koop wordt aangeboden in de boekhandel en online boekenwinkels, zal je een ISBN moeten aanschaffen. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen bij Bureau ISBN maar Lulu biedt een distributiepakket en daar zit een ISBN bij (Lulu geeft dan de gegevens door aan internationale bibliografische databases, boekverkopers en aan het Centraal Boekhuis).

Je bepaalt je eigen verkoopprijs en royalties. Lulu houdt automatisch 20% van de totale winst in. Er is een uitgebreide FAQ en het is niet onverstandig om ook een kijkje te nemen op het forum, er staat daar een schat aan waardevolle informatie en zeer bruikbare tips in. Ook is er een livechat helpdesk maar de hulp daar is overwegend Engelstalig.

Nadelen

  1. Betaalmogelijkheden alleen creditcard en Paypal
  2. Boeken komen uit Spanje, vrij hoge verzendkosten
  3. Helpdesk is overwegend Engelstalig

Lulu is een Amerikaans bedrijf, Nederland is slechts een kleine tak van deze organisatie. De Nederlandse contactpersoon woont en werkt in Londen voor Lulu. Hoewel de mensen van Lulu zeer bereidwillig en hulpvaardig zijn, ligt er meer werk op het bureau van de Nederlandse afdeling dan weg te werken is waardoor het soms even kan duren voor je antwoord op je vragen hebt. Voor dringende vragen kun je altijd meteen op de livechat terecht maar dat is dan wel overwegend Engelstalig.

Over het algemeen zien de boeken er goed uit maar de kwaliteit laat soms wel eens iets te wensen over al zijn dit meestal kleinigheidjes. Misdrukken of beschadigde boeken worden overigens wel altijd vervangen. Het grootste nadeel is de beperkte betaalmogelijkheid. Betalen kan alleen met creditcard of Paypal. Voor vele Nederlanders is dat nog een te hoge drempel.
© 2007 - 2025 Jaszzx, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Eigen boek uitgeven met POD-systeemHeel veel hobbyschrijvers hebben wel eens geprobeerd om via een erkende uitgever een boek uit te geven. Nagenoeg evenvee…
Je eigen boek schrijvenJouw boek dat in de winkel ligt, mensen die je naam kennen, het "grote"geld wat binnen gaat stromen... Dat klinkt als ee…
Zelf een boek promoten via een websiteEen boek uitgeven is één. Er voor zorgen dat het gelezen wordt is twee. Zelfs bij het uitgeven door een erkende uitgever…
Hoe vind je een geschikte uitgever?Hoe vind je een geschikte uitgever?Is je manuscript af? Dan is het tijd om een uitgever te vinden die bij jouw manuscript past. Dit is geen gemakkelijke kl…

Een boek PromotenEen boek PromotenEen boek promoten kan iedereen. Maandelijks verschijnen er talloze nieuwe boeken op de markt. Schrijvers die bij regulie…
Een boek schrijvenEen boek schrijvenEen boek schrijven kan iedereen. Een bestseller schrijven is een heel ander verhaal. Daar tussenin ligt een wereld van v…
Bronnen en referenties
  • https://www.lulu.com
Jaszzx (30 artikelen)
Gepubliceerd: 18-12-2007
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.