Libelle Zomerweek, wat is er te doen?

Libelle Zomerweek, wat is er te doen? In 1996 vond de eerste editie van de Libelle zomerweek plaats en sindsdien is dit een jaarlijks evenement. De locatie is al die jaren onveranderd gebleven, het strand van Almere. In 1996 was er nog niets op die locatie, dat is inmiddels veranderd. Almere is uitgegroeid tot een echte stad en Libelle zomerweek tot een volwassen evenement met jaarlijks meer dan 80.000 bezoekers. Een evenement waarbij voldoende te zien en te doen is.

Het begin

In 1996 waren er nog weinig bezoekers in Almere en zeker niet in het gebied waar Libelle zijn zomerweek wilde houden. Er werd dan ook speciaal voor Libelle een station geopend: Station Libelle Zomerkamp. Ieder jaar werd dit station (onder wisselende namen) rondom het tijdstip van dit festijn opnieuw geopend. Pas sinds 2013 is er in de buurt van het terrein een permanent station gevestigd, genaamd Almere Poort. Dit station ligt een paar honderd meter van het festivalterrein af.

Wat is er te doen tijdens de Libelle zomerweek?

Op het terrein zijn optredens van diverse artiesten. Daarnaast kan je de Libelle-columnisten ontmoeten en is er van alles te zien op het gebied van mode, tuin, koken en de laatste rages op hobbygebied. Ieder jaar staat er een ander thema centraal. De Libelle zomerweek is bedoeld voor de doelgroep van het tijdschrift, de vrouw van dertig plus.

De verschillende thema’s

 • 2015 Fiesta del Sol dus sangria, paella en de flamenco
 • 2014 Dolce e Libella, dus Italië
 • 2013 Brazil, met veren, trommels, samba en graffiti
 • 2012 Het verre Oosten, genaamd Chinatown met 4000 lampionnen
 • 2011 Summer Garden
 • 2010 Buffalo Beach
 • 2009 Feestje was het thema omdat de Libelle was uitgeroepen tot tijdschrift van het jaar
 • 2008 Ciao Libella
 • 2007 Happy Honolulu
 • 2006 Made in Holland
 • 2005 Parijs met Franse hapjes, mode en muziek.
 • 2004 Moeders waren het thema dit jaar.
 • 2003 Een dagje geluk aan het strand, met als hoogtepunt de verkiezing van de leukste man van Nederland. Gewonnen door Viggo Waas.
 • 2002 Geen echt thema, maar alles over Libelle Zomerhuis. De jaren hiervoor had de Libelle zomerweek nog geen thema.

Je kan tijdens de Libelle zomerweek verschillende optredens verwachten met dans en muziek en tussendoor modeshows. Verder is het mogelijk de columnisten en uitgenodigde politici te ontmoeten. Daarnaast worden er diverse workshops gegeven op het gebied van creativiteit en op het gebied van koken, bakken, eten en drinken. Natuurlijk zijn er ook diverse stands met informatie over uiterlijke verzorging en afvallen. Je kan je daar vaak heerlijk laten verwennen met een metamorfose of beautybehandeling. Verder heel veel reclame voor nieuwe en oude producten. In totaal staan er zo'n driehonderd verschillende stands. Aangezien je geen hele dag zonder eten en drinken kan, is er ook aan de catering gedacht.

Zet alvast in je agenda

Wanneer je zelf ook eens een dagje naar de Libelle zomerweek wil gaan moet je van tevoren kaarten kopen. Deze kaarten kan je kopen via de website van de Libelle of in de winkels van Primera. Je kan natuurlijk ook aan de kassa kaarten kopen, maar dan loop je de kans dat je voor niks gaat en dat de kaarten voor die dag zijn uitverkocht.

Wanneer je je kinderen wil meenemen, moet je er wel rekening mee houden dat er geen speciale activiteiten voor kinderen worden georganiseerd. Ook kinderen (vanaf 4 jaar) moeten een kaartje kopen. De Libelle zomerweek staat meestal gepland in de laatste helft van mei. Voor de geplande datum kan je kijken op de website van Libelle of die van Libelle zomerweek.

Libelle zomerweek goodiebag

Wanneer je weer naar huis gaat, laat Libelle je niet met lege handen gaan. Je krijgt dan een zomerweek goodiebag mee gevuld met allerlei artikelen en natuurlijk ook een Libelle. Bedenk wel dat het op de Libelle zomerweek altijd erg druk is. De rijen voor de workshops kunnen lang zijn en ook voor het in ontvangst nemen van de goodiebag staat vaak een lange rij. Je moet er iets voor over hebben.

Margriet en Flair

De Libelle is niet het enige tijdschrift dat een evenement voor vrouwen en dan voornamelijk de lezers organiseert. Margriet en Flair doen hetzelfde, zij het dat deze evenementen wat kleiner zijn. Het tijdschrift de Margriet organiseert in de kersttijd altijd de Margriet Winter Fair en de Flair organiseert één keer per jaar een Shopping Day in Wijnegem (België).
© 2015 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tijdschrift Libelle: het grootste vrouwenblad van NederlandTijdschrift Libelle: het grootste vrouwenblad van NederlandVrouwentijdschriften zijn erg populair, zowel mannen als vrouwen lezen de tijdschriften in de trein, bij de kapper, in d…
Activiteiten in de buitenlucht van AlmereAlmere is anno 2018 een grote stad, maar ook nog altijd een groene stad met veel verschillende activiteiten in de buiten…
De stad Almere in FlevolandIn Almere vind men onder andere een bioscoop, de voetbalclub Almere City, verschillende winkelgebieden, stranden een bow…

De geschiedenis van porselein van WedgwoodDe geschiedenis van porselein van WedgwoodVoor veel mensen is de naam Wedgwood synoniem aan porselein. Toch is Wedgwood niet de enige producent van mooi porselein…
De landvoogden van de Zuidelijke NederlandenDe landvoogden van de Zuidelijke NederlandenIn de vijftiende eeuw waren de rijken van de Bourgondische en Habsburgse heersers zo groot, dat ze lang niet altijd in a…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Josch13, Pixabay
 • http://wiki.ovinnederland.nl/wiki/Almere_Strand
 • http://www.libellezomerweek.nl
 • http://www.libelle.nl/lifestyle/huis-tuin-feestje/zomerweek-door-de-jaren-heen
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 22-06-2016
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.