Andre Hazes, Dré

Andre Hazes was een Nederlandse volkszanger die in de jaren 70 en 80 zeer populair was. Hij is op 30 juni 1951 in Amsterdam geboren en overleed op 23 september 2004 in Woerden.

Zijn grote Hits:

  • Eenzame Kerst
  • Een beetje verliefd
  • Ik meen ‘t
  • Wij houden van Oranje

In het begin

Andre Hazes was al op jonge leeftijd druk met muziek bezig. Toen Andre in 1959 op de Albert Cuypmarkt stond te zingen om geld bij mekaar te krijgen voor een cadeau voor zijn moeder werd hij ontdekt door de heer Kraaykamp. Al snel was de jonge Andre Hazes te zien op de televisie in de Weekendshow van de Avro. Hij brak echter nog niet door.

Het succes

Toen Andre wat ouder was werd hij opnieuw ontdekt door Willy Alberti. Dit was in 1976. Hiervoor had Hazes vele baantjes gehad, maar hij was nu barkeeper en zong af en toe. Toen zijn single Eenzame Kerst uit kwam werd dit een grote Hit. Hierna had hij ook nog een paar succesvolle singles zoals Mamma en De Vlieger.

Zijn eigen muziek

Ondanks vele aanbiedingen besloot Andre Hazes om toch weer barkeeper te worden. Hij vond het belangrijk dat hij met zijn eigen muziek bezig kon zijn. De platenmaatschappuh EMI gaf het in 1980 de kans om dit te doen. Na de hit “Een Beetje Verliefd” werd Andre een grote ster. Hierna volgend nog vele successen met daaronder een aantal singles zoals “Wij houden van Oranje”.

Meer succes

In de jaren 90 bleef Andre Hazes succesvolle hits maken. Dankzij zijn succes was hij ook erg in trek bij de pers. Jammer genoeg was dit vooral de roddelpers die Andre afschilderde als een dronkenlap. Ook de spanningen in zijn relatie kwamen in de pers vaak aan bod waardoor hij ook als slechte echtgenoot werd neergezet.

Politiek

In 2002 ging Andre Hazes de politiek in. In de gemeente De Ronde Venen bemachtigde hij een gemeenteraadszetel. De andere parijen waren niet zo blij met de partij die Andre Hazes had opgericht en er was veel kritiek. Dit zorgde ervoor dat Hazes zijn zetel ter beschikking stelde in verband met zijn gezondheid.

Gezondheid

Het was algemeen bekent dat Andre Hazes geen gezond leven leidde. In 2004 kreeg hij problemen met zijn oor. Hij kon zichzelf amper horen en een aantal concerten werden afgezegd. In september 2004 moet Andre Hazes worden opgenomen in het ziekenhuis. Hij overleed hier aan een hartstilstand.

De afscheidsceremonie

Vier dagen na zijn dood kwamen er heel veel mensen naar de afscheidsceremonie van een van de grootste Nederlandse volkszangers. Via de televisie was de ceremonie die zich afspeelde in de Amsterdam Arena te volgen. Dit trok meer dan 6 miljoen kijkers. Vele artiesten traden op of hielden een toespraak.
© 2008 - 2024 Dribbel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Andre Hazes: biografie (zoon van Andre Hazes SR)Andre Hazes: biografie (zoon van Andre Hazes SR)André Gerardus Hazes jr. is een Nederlandse zanger en de zoon van de in 2004 overleden zanger André Hazes sr. Hij heeft…
De leukst voetballiedjes, top tien voetbalhits aller tijdenDe leukst voetballiedjes, top tien voetbalhits aller tijdenDe Nederlanders zijn echte feestgangers. Dat is vooral te merken tijdens sportevenementen. Nederland zou Nederland niet…
Djarno Hofland: biografie (neef van André Hazes)Djarno Givano Hofland, beter bekend als de neef van volkszanger André Hazes jr. Djarno is geboren op 17 maart 1993 in de…
#1 Hits van 1982Voor een artiest is het een hele eer als al zijn of haar fans hun nummers mooi vinden. Maar het is voor een artiest hele…

Qipao - de traditionele Chinese jurkQipao - de traditionele Chinese jurkDe qipao (Mandarijn) of cheongsam (Kantonees) is traditionele kledij voor Chinese vrouwen. Het is een elegante jurk die…
De aantrekkingskracht van parelsDe aantrekkingskracht van parelsParels hebben, net als diamanten, al sinds jaar en dag een aantrekkingskracht op mensen, met name op vrouwen. De echte p…
Dribbel (56 artikelen)
Gepubliceerd: 10-06-2008
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.