Ring met geboortesteen: het ultieme cadeau!

Ring met geboortesteen: het ultieme cadeau! Het ultieme cadeau om je geliefde mee te verrassen is een sierraad. Ringen, kettingen, armbanden, oorbellen. Er zijn vele mogelijkheden. Maar jij wil natuurlijk iets bijzonders geven. Iets wat goed bij je geliefde past. Iets dat bijzonder is. Zeer leuk zijn daarom de sierraden die bezet zijn met de geboortesteen van vriend(in)lief. Het principe van dit soort juwelen is zo simpel als het klinkt. Elke maand heeft een eigen steen. Deze steen heeft kwaliteiten die naar men gelooft gunstig zijn voor de ontvanger. Afgezien hiervan, is een steen op bijvoorbeeld een ring, erg sierlijk en al helemaal een mooi gebaar als hij past bij de geboorte datum van de persoon die hem gaat dragen. Welke in meigeboren vrouw vind het nou niet leuk om een ring te dragen met haar geboortesteen? Zo een als afgebeeld is op de foto naast dit artikel?

Welke stenen horen bij welke maand?

Bij elke maand hoort een specifieke steen. Hieronder wordt duidelijk welke maand bij welke steen hoort en wat de speciale functies van deze stenen zijn.

Januari

Granaat
De granaat is een kristalsoort die vele kleuren kan hebben. Vaak zijn granaten rood, maar dit is niet altijd zo. Er zijn namelijk ook paarse, oranje, gele, groene, bruine, zwarte en kleurloze exemplaren te vinden. Verder is er in Madagascar een zeer zeldzame granaatsoort gevonden. Deze soort is blauwrozig.

De granaat bevorderd wilskracht en doorzettingsvermogen en voorkomt overspannenheid. Verder bevordert de steen passie en toewijding.

Februari

Amethist
De amethist een kwartssoort. De meest populaire kwartssoort. De kleur van de steen varieert van licht tot donker paars. Al zeer lang word deze prachtige glanzende steensoort gebruikt door mensen als grondstof voor sierraden. Dit is onder andere omdat men geloofde dat de steen magische krachten bezit.

Afgezien van het hebben van magische krachten wordt de steen gezien als teken voor verliefdheid, matigheid, anti-dronkenschap en hij zou beschermen tegen hekserij. Verder maakt de steen de drager kalm en ontspannen en bevorderd hij spirituele groei.

Maart

Aquamarijn
De aquamarijn is een steen uit de steengroep beryl. De steen is in verschillende groentinten voorkomend. De aquamarijn komt veel voor op aarde en wordt vaak aangetroffen op Mariabeelden. Dit omdat de steen tot liefde leidt en verkleurt wanneer er onrecht plaats vind.

De aquamarijn zorgt ervoor dat de drager makkelijk zijn of haar gevoelens kan uiten en directer uit zijn of haar hart kan spreken.

April

Zirkoon
Een zirkoon is een mineraal die voorkomt in de kleuren bruin, rood, goudgeel en kleurloos.

De zirkoon heeft de mooie eigenschap die het geven en ontvangen van onvoorwaardelijke liefde stimuleert. De steen verminderd alle negatieve gevoelens als jaloezie en haat.

Mei

Smaragd
De smaragd is een berylsoort en wordt als heel koninklijk ervaren. De steen is altijd groen.

De smaragd herstelt evenwichten die uit balans geraakt zijn. Tevens voorkomt de steen slapeloosheid. Verder schenkt de steen wijsheid, geluk en liefde, brengt ook inzicht in jezelf en brengt in het algemeen veel energie.

Juni

Chrysoberyl
Chrysoberyl is zoals de naam al doet vermoeden een berylsoort. De steen is goudkleurig.

Chrysoberyl stimuleert intuïtie, persoonlijke kracht en het verstand. Verder groeit het zelfvertrouwen en de creativiteit van de drager van een chrysoberyl.

Juli

Robijn
De robijn is een zeer bekende roodkleurige edelsteen. De robijn wordt gezien als een van de kostbare edelstenen en wordt al eeuwenlang gebruikt in juwelen. Draag je een robijn, dan ben je zeer welgesteld, dat is wat men vroeger dacht.

Een van de vele functies van de robijn is het geven van moed, kracht en wilskracht. Verder laat het vermoeidheid verdwijnen.

Augustus

Olivijn
De olivijn is een neosilicaat die voorkomt in de kleuren geelgroen, olijfgroen, roodbruin en groenzwart.

Olivijn zorgt voor openheid en acceptatie.

September

Safier
De safier is een blauwkleurige edelsteen. Echter soms is de steen geel, violet of groenig.

De saffier helpt bij de rijping van de geest. Geef je de steen aan een ander cadeau dan wordt de band tussen jou en de ontvanger versterkt. De steen werkt goed tegen kwade invloeden van bijvoorbeeld hekserij.

Oktober

Opaal
De opaal is een kwartssoort die in vele kleuren voorkomt: wit, kleurloos, blauw, grijs, rood, geel, groen, bruin en zwart.

De opaal maakt de drager er van meer bewust van zichzelf en de wereld om zich heen. De steen zorgt ervoor de geest en het lichaam meer een geheel wordt.

November

Topaas
De topaas edelsteen die in pure vorm kleurloos is, maar meestal wordt aangetroffen in de kleuren geel, wit, grijs, blauw, groen of rozegeel.

De topaas bevorderd trouwe vriendschappen en beschermt de drager tegen uitputting en slapeloosheid.

December

Tanzaniet
Tanzaniet is aanwezig in vele tinten blauw.

Tanzaniet helpt de drager zijn of haar eigen weg te vinden in het leven en zorgt er verder voor dat onderdrukte gevoelens hun weg naar buiten vinden.

Waarheden of onzin?

De meningen over de functies van edelstenen zijn nogal verdeeld. Er zijn groepen mensen die geloven dat de stenen werkelijke krachten bezitten die impact hebben op de mensen. Anderen doen dit af als onzin. Elke individu kan hierover zelf een mening vormen, maar, geef je iemand een sierraad met zij of haar geboortesteen, dan maakt dit het cadeau bijzonderder. Degene die het sierraad ontvangt zal zeker het gevoel hebben dat er aan hem of haar gedacht is!
© 2009 - 2023 Niamh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ring met edelsteen. Wat is de symboliek van edelstenen?Ring met edelsteen. Wat is de symboliek van edelstenen?Een gouden of zilveren ring met een edelsteen is een populair en kostbaar bezit. Er zijn veel soorten edelstenen, van he…
Ziek of zwakjes? Probeer eens een steen!Ziek of zwakjes? Probeer eens een steen!Volgens de holistische manier van denken kunnen stenen ons helpen. Ze hebben elk hun eigen geneeskrachtige werking. Hier…

Madame Tussauds Amsterdam, wat is er te zien?Madame Tussauds Amsterdam, wat is er te zien?Madame Tussauds ‘wassen beelden musea’ die in verschillende grote steden ter wereld te bezoeken zijn, zijn vernoemd naar…
De Domtoren van UtrechtDe Domtoren van UtrechtUtrechts grootste symbool is de Domtoren, die door vele mensen als attractie wordt bezocht. De toren staat in het centru…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Akki1234singh, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)
  • http://ringoblog.com/wp-content/uploads/2008/07/may-birthstone-ring.jpg
Niamh (113 artikelen)
Laatste update: 23-07-2010
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.