Hermione Granger / Hermelien Griffel

Hermione Granger / Hermelien Griffel Hermione Jean Granger is een van de drie hoofdrolspelers in de zeer bekende Harry Potter serie die geschreven werd door de Britste schrijfster J.K. Rowling. Ze komt voor het eerst voor in deel 1 van de serie en wordt uiteindelijk de boezemvriendin van Harry Potter.

Leven van Hermione

Hermione Jean Granger is de enige dochter van twee dreuzels (niet magische mensen) die beiden tandarts zijn. Als ze als eerstejaars op Zweinstein aankomt wordt ze ingedeeld bij Griffoendor, hoewel ze later beweerde dat ze ook bij Ravenklauw ingedeeld had kunnen worden. Hermione is ontzettend slim en valt meteen al op door haar enorme hoeveelheid kennis.

In de eerste maanden op Zweinstein heeft Hermione het moeilijk omdat iedereen haar een betweter vindt. Daarom heeft ze geen vrienden. Pas als Harry Potter en Ron Weasley haar uit de klauwen van een trol redden tijdens Halloween raakt ze innig bevriend met de twee jongens. Samen met hen beleeft ze avontuur na avontuur en vecht ze tegen het duister. Na haar schooltijd trouwt Hermione uiteindelijk met Ron en samen krijgen ze twee kinderen, Rose en Hugo. Na haar schooltijd ging Hermione werken op het ministerie van toverkunst waar ze vocht voor de rechten van onderdrukten als dreuzels en huiselfen.

Hermione zelf

Uiterlijk wordt Hermione omschreven als een meisje met een wilde bos bruine krullen, bruin haar en te grote voortanden. Deze worden geslonken als Draco Malfoy ze in een duel vergroot.

Inhoudelijk is Hermione heel slim, zeer scherp en in moeilijke situaties zeer bij de pinken. Dit komt redelijk vaak terug in de boeken. Ze geeft veel om anderen. Zo richt ze de S.H.I.T op, een stichting voor de rechten van huiselfen.

Hermione en haar vijanden

Hermione heeft, omdat ze strijdt tegen het duister verschillende vijanden. Verder laat ze zich in met de Orde van de Phoenix. Tot haar vijanden behoren uiteraard Voldemort en de dooddoeners. Bovendien kan Hermione het niet goed vinden met een aantal Slytherins, zoals Draco Malfoy, zijn vriend Crabbe en Goyle en Pansy Parkinson. Een hekel heeft Hermione aan de lerares waarzeggerij, Trelawny, waarbij zij in haar derde jaar uit de les rende.

Hermione in de Harry Potter films

De rol van Hermione wordt in de Harry Potter films vertolkt door de Britse actrice Emma Watson. Zij was ook de eerste keus van de schrijfster, J.K. Rowling.
© 2009 - 2024 Niamh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ron Weasley / Ron Wemel: biografieRon Weasley / Ron Wemel: biografieRon is een van de hoofdpersonen in de immens populaire boekenserie Harry Potter. Al vanaf begin deel 1 is Ron de beste v…
Biografie: Harry PotterBiografie: Harry PotterHarry James Potter is het wereldbekende fictieve personage dat de hoofdrol speelt in de serie die zijn naam draagt: Harr…
Harry Potter en de geheime kamerrecensieHarry Potter en de geheime kamerJ.K. Rowling schreef een reeks van zeven boeken over een jongen met een rond brilletje, genaamd Harry Potter. Alle boeke…
Film: Harry Potter en de Relieken van de DoodFilm: Harry Potter en de Relieken van de DoodDe fantasie/ avonturenfilms van Harry Potter kent in november 2010 zijn twee laatste delen. Met de film Harry Potter en…

Gryffindor/GriffoendorIn de magische wereld van Harry Potter gaan tovenaarskinderen niet naar gewone scholen als Eton, maar naar toverscholen.…
Madame Tussauds Amsterdam, wat is er te zien?Madame Tussauds Amsterdam, wat is er te zien?Madame Tussauds ‘wassen beelden musea’ die in verschillende grote steden ter wereld te bezoeken zijn, zijn vernoemd naar…
Bronnen en referenties
Niamh (113 artikelen)
Laatste update: 02-11-2009
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.