Sinterklaas, meest populaire snoepgoed

Ieder jaar rond 5 december is er weer een stormloop op het snoepgoed van de Sint. Deze seizoensgebonden lekkernijen zijn zeer populair bij de kinderen. Maar welke van de Sint zijn lekkernijen doet het beste? Kortom, welk snoepgoed is het meest bekend bij het Nederlandse volk? Hier de top vijf van de Sint zijn snoepgoed!

Sint zijn snoepgoed

Ieder jaar rond 5 december is er weer een stormloop op het snoepgoed van de Sint. Deze seizoensgebonden lekkernijen zijn zeer populair bij de kinderen. Maar welke van de Sint zijn lekkernijen doet het beste? Kortom, welk snoepgoed is het meest bekend bij het Nederlandse volk? Hier de top vijf van de Sint zijn snoepgoed!

5. Schuimsnoep

Op nummer vijf van de populairste Sinterklaas snoepgoed staan de schuimsnoepjes. Deze schuimsnoepjes vind je vaak in de vorm van een muis of Sinterklaas. De reden dat deze niet zo populair zijn bij de kinderen is omdat ze vaak te zoet zijn of er zit een minder prettige bijsmaak aan. Verder blijven ze ook vaak plakken aan je tanden.

4. Taaitaai

Taaitaai is ook een van de populairste lekkernijen van de Sint. Taaitaai is niet duur en koop je vaak in grote zakken, meestal in de vorm van een pop. Een nadeel aan taaitaai is dat het snel hard wordt, en dus niet echt lekker meer is. Denk hierbij aan de sint die 's nachts langs komt om de schoenen te vullen. Als de kinderen dit 's ochtends terugvinden is de taaitaai vaak al hard geworden.

3. Suikermuizen

Suikermuizen zijn kleine muizen gemaakt van een suikerachtige binnenkant met een laagje chocolade eromheen. Deze muizen hebben een apparte smaak die kinderen vaak erg lekker vinden. De muizen zijn relatief gezien wel wat aan de prijzige kant en het zijn ook echte dikmakers, gelukkig zijn ze wel hartstikke lekker!

2. Chocolade letters

Chocolade letters, samen met de pepernoot is dit toch verreweg een van de bekendste lekkernijen. Wat is nou leuker om een lekker stuk chocolade te krijgen met je eigen voorletter. Chocoladeletters zijn er in alle soorten en maten te vinden. Van een simpele chocolade letter tot een letter met allemaal versiering, persoonlijke teksten of kleine snoepjes. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is een chocolade letter van gemaakt.

1. Kruidnoten

Kruidnoten vaak verward met de veel taaiere pepernoot, zijn kleine speculaas koekjes in de vorm van halve rondjes. Kruidnoten zijn het bekendste Sinterklaas snoepgoed sinds het ontstaan van het feest. Kruidnoten worden vaak gebruikt door de aanwezige pieten als strooigoed en de kinderen hebben er ook vaak geen moeite mee rond te gaan gooien met de kleine koekjes.
© 2009 - 2024 VMusic, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het verschil tussen de pepernoot en de kruidnootBij Sinterklaas horen pepernoten en kruidnoten. Veel mensen denken echter dat pepernoten en kruidnoten hetzelfde zijn. D…
De geschiedenis van SinterklaasDe geschiedenis van SinterklaasSinterklaas is een gekend feest zeker in Nederland en Belgie. Maar weet u ook waar Sinterklaas eigenlijk vandaan komt? W…
Sinterklaas huren  Sinterklaas bezoek tipsSinterklaas huren Sinterklaas bezoek tipsSinterklaas huren zal het Sinterklaasfeest extra leuk en spannend maken voor de kinderen. Ongeveer de helft van de Neder…
Sinterklaas, hoe wordt het gevierd?Sinterklaas, hoe wordt het gevierd?Sinterklaas wie kent hem niet? De vieringen van het Sinterklaas feest zijn per land verschillend. Zelfs tussen België en…
Slytherin/ZwadderichSlytherin/ZwadderichIn de magische wereld van Harry Potter gaan tovenaarskinderen niet naar gewone scholen als Eton, maar naar toverscholen.…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia Top 50 Sinterklaas Snoepgoed
VMusic (131 artikelen)
Gepubliceerd: 12-09-2009
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.