Strip en televisieserie: W.I.T.C.H

De superhelden strip W.I.T.C.H. verscheen in 2001 voor het eerst en verschijnt sindsdien maandelijks. Daarbij is de strip zo populair gebleken, dat er ook een animatieserie van gemaakt is. Deze serie is ook te zien op de Nederlandse televisie. Maar wat is W.I.T.C.H?

Wat is W.I.T.C.H.?

In W.I.T.C.H. wordt verteld over vijf meiden die uitgekozen zijn om de nieuwe wachter van Kandrakar te zijn. Dit betekent dat zij de bewakers zijn van het centrum van het universum die er voor moeten zorgen dat slechte mensen en wezens dit centrum niet kunnen beschadigen. De bewakers van het universum heten Will, Irma, Taranee, Cornelia en Hay Lin. Door de eerste letters van hun namen naast elkaar te zetten ontstaat de naam W.I.T.C.H.

Elke bewaker heeft een speciale rol. Vier van de bewakers zijn hoeders van een element ( water, vuur, aarde en lucht) en de vijfde is de bewaker van het hart van Kandrakar, zij is als ware de leidster van de vijf. Het hart van Kandrakar is gebaseerd op een verhaal genaamd de vier draken. De gele, rode, zwarte en paarlen draak corresponderen allen met een element. Wanneer deze draken regen schenken aan de mensen van China, worden ze verbannen door de slechte heerser Jade. Nadat dit gebeurde zorgde de goede nymph Xin Jing ervoor dat de draken toch terug konden keren naar China, door voor elke draak een rivier in China te plaatsen. Het goede hart van Xin Jing werd het hart van Kandrakar, een glazen sieraad.

De belangrijkste personage in W.I.T.C.H.

De belangrijkste personage in W.I.T.C.H. zijn uiteraard de meiden die de bewakers zijn van Kandrakar. Zij komen in elk avontuur voor.

Will Vandom:

Will is de hoedster van het hart van Kandrakar. Dit maakt haar de leidster van de groep bewakers. In het begin van de serie is Will 14 jaar oud en net naar de stad Heatherfield verhuisd. Will is van nature erg bang dat mensen haar laten vallen. Ze heeft herkenbaar rood haar, kleedt zich vrij mannelijk. Daar buiten is ze een fervent zwemster en is ze goed in de beta vakken. Al vanaf dag 1 in Heatherfield heeft ze een crush op Matt Olsen.

Irma Lair:

Irma heeft licht bruin haar en blauwe ogen. Ze is een jaar jonger dan Will en wordt altijd gezien als de clown van het gezelschap. Ze is de hoedster van het element water. Irma woont bij haar vader en zijn tweede vrouw Anna, met wie ze het niet altijd even goed kan vinden. Verder vloekt Irma regelmatig op het Orakel van Kandrakar en kan ze het niet altijd even goed vinden met Cornelia. Hay Lin is daarentegen haar beste vriendin.

Taranee Cook:
Taranee is van de vijf meiden het meest onzeker en het meest serieus. Ze houdt ontzettend veel van haar familie en kan er niet tegen als zij benadeeld worden. Taranee is de hoedster van het element vuur. Hoewel ze het goed vind met haar familie, staat haar familie niet achter haar relatie met Nigel Ashcroft, die eens lid was van een groep jongens die veel vandalistische streken uithaalden. Taranee heeft donker haar, een bril en een donkere huid.

Cornelia Hale:
Cornelia heeft lange blonde haren en blauwe ogen. Ze houdt van winkelen en is uiterst romantisch. Haar passie is kunstrijden en haar beste vriendin was Elyon Brown, totdat deze verhuisde naar het land Meridiaan dat in een andere dimensie ligt. Cornelia heeft het thuis niet altijd makkelijk. Ze heeft een jonger zusje Lilian waar ze een bloedhekel aan heeft. Verder krijgt ze te maken met een moeilijke liefde wanneer ze verliefd wordt op een jongen uit Meridiaan: Caleb. Na enige tijd komen de twee erachter dat hun relatie niet werkt. Enkele maanden later laat Cornelia haar ogen vallen op de broer van Taranee. Het element van Cornelia is aarde.

Hay Lin:
Van alle meiden is Hay Lin het creatiefste. Ze droomt veel en graag. Met haar ouders woont ze boven het chinese restaurant dat in de familie zat. Ze is de hoedster van het element lucht en heeft een crush op Eric Lyndon. De oma van Hay Lin was de hoedster van lucht voordat Hay Lin dit werd. De meiden krijgen veel informatie van deze oma. Zij is echter dood, ze kunnen haar alleen in Kandrakar ontmoeten.

Het tijdschrift en de televisieserie

Het tijdschrift W.I.T.C.H komt maandelijks uit. Tot op heden zijn er verschillende verhaallijnen geweest. Elke verhaal lijn duurt ongeveer 12 tijdschriften. Afgezien daarvan verschijnen er jaarlijks boekjes die wat meer vertellen over verschillende personage uit de serie. De televisieserie van W.I.T.C.H. wordt uitgezonden door Disney Channel.

De bedenker van W.I.T.C.H.

W.I.T.C.H. is bedacht door de Italiaanse Elisabetta Gnone. De Italiaanse werd geboren in Genova op 13 April 1965. Ze studeerde Klassieke talen en ging daarna de journalistiek in.
© 2010 - 2024 Niamh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De legende van de Blair WitchDe legende van de Blair WitchIn 1999 kwam de horrorfilm The Blair Witch Project uit. Deze lowbudgetfilm werd een groot succes. Met een budget van sle…
The Chronicles of Narnia: Prince CaspianThe Chronicles of Narnia: Prince CaspianThe Chronicles of Narnia: Prince Caspian is een fantasy film uit 2008, gebaseerd op Prince Caspian, het tweede boek uit…
recensieFilmrecensie: The Blair Witch Project (1999)In 1999 was een gedeelte van de Amerikaanse bevolking in rep en roer. The Blair Witch Project zou snel gereleased worden…
Disney Treasures: The adventures of Oswald the lucky RabbitDeze Disney Treasure vertelt over Oswald the lucky rabbit. Oswald was een creatie van the walt disney studios en is de v…

Planeconomie RuslandStalin groeide uit tot een wrede dictator die veel terreur gebruikte om in zijn ogen alles in het gareel te houden. Iede…
De leeuw als symboolDe leeuw als symboolDe leeuw heeft in veel culturen een symbolische betekenis. Zo was in het oude China de leeuw een symbool voor dapperheid…
Niamh (113 artikelen)
Gepubliceerd: 28-02-2010
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.