Karin Slaughter: Grand County reeks

Karin Slaughter is voor veel lezers waarschijnlijk geen onbekende meer. Haar ruwe en ietwat grafische thrillers houden al meerder lezers op het puntje van hun stoel gekluisterd. Wie op zoek is naar een reeks die de harde misdaden niet verbloemt is bij Slaughter aan het juiste adres.

Wie is Karin Slaughter?

Karin Slaughter begon in 2001 met het schrijven van een boek over een fictief plaatsje in een Zuid- Amerikaanse staat genaamd Grand County. De hoofdrol is weggelegd voor een vrouwelijke kinderarts, Sara Linton, die na haar uren ook de rol van lijkschouwer op zich neemt. Haar ex-man is politiecommisaris wat uiteraard zorgt voor de misdaadfactor in deze reeks.

Ondertussen schreef ze zeven boeken voor de Grand County reeks en begon ze een soort spin-off namalijk de Atlanta reeks. Ondanks het feit dat ze een vrouw is schuwt Slaughter de harde feiten niet. De misdaden in haar boeken zijn vaak gruwelijk en grafisch. Ook haar hoofdpersonages zijn niet onaantastbaar wat ze des te menselijker maakt. Een anders sterk punt is dat ze je letterlijk in het hoofd van de personages laat kijken zodat je doorheen de reeks je ze bijna als vrienden of kennissen kan zien.

Grand County

Haar bekendste reeks gaat voornamelijk over wat Sara Linton en haar ex-man allemaal op hun pad krijgen. Toch ligt de focus in de boeken telkens op een ander punt. In sommige boeken staat Chief Tolliver centraal maar ook Detective Lena Adams krijgt een centrale rol toebedeeld. Slaughter zorgt ervoor dat de diversiteit in de reeks groot is. Onderwerpen als religie, racisme en homoseksualiteit worden niet geschuwd. Maar Slaughter zorgt er wel voor dat haar persoonlijke mening over verschillende onderwerpen op de achtergrond blijft. Wie kan leest de werken best in het Engels zodat de originele sfeer echt goed naar voor kan komen.Slaughter's aandacht voor details maakt de boeken uitermate spannend en soms niet geschikt om alleen in het donker te lezen!

Trouweloos (ISBN: 9789023428091)

Als introductie een korte beschrijving van het boek "Trouweloos". In dit boek staat de misdaad zelf centraal en maak je kennis met verschillende hoofdpersonages. Het boek zit ongeveer in het midden van de reeks maar je kan er ook mee starten. Wie graag chronologisch leest start het beste met "Nachtschade".

Midden in de nacht vinden Sara en Jeffrey een houten kist met een jonge vrouw erin. Het meisje is duidelijk levend begraven maar verschillende elementen wijzen erop dat het nietde bedoeling was dat ze zou sterven. Het politieteam komt terecht in een gesloten, religieuze gemeenschap waar verschillende zaken niet pluis zijn. Om erachter te komen wie de moord pleegde moeten ze verschillende taktieken gebruiken.

De sterkte van het verhaal is dat Slaughter voldoende afwisselt tussen de focus op de persoonlijke problemen van Lena,
Jeffrey en Sara en het oplossen van de misdaad. De uitkomst is niet wat je zou verwachten wat van het boek een zeer originele thriller maakt.De hele reeks is een aanrader die je uren leesplezier zal bezorgen!

Lees verder

© 2010 - 2024 Slls1984, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boekverslag: Karin Slaughter 'Nachtschade' (Grant County 1)Boekverslag: Karin Slaughter 'Nachtschade' (Grant County 1)Nachtschade is het debuut van de thrillerschrijfster Karin Slaughter. Het is ook het eerste deel uit de Grant County-ree…
Boekverslag: Karin Slaughter 'Stille zonde' (Georgia 5)Boekverslag: Karin Slaughter 'Stille zonde' (Georgia 5)Karin Slaughter (1971) is een Amerikaanse thrillerschrijfster, die bekend is geworden door haar thrillers uit de Grant C…

Haute couture: kunst op de catwalkZe vormen het hoogtepunt op de catwalk: de zogenoemde haute couture creaties van 's werelds meest gerenommeerde modeontw…
Faye Kellerman: Decker en LazarusreeksBij deze vrouwelijke misdaadauteur staat het mysterie uiteraard nog steeds voorop. Toch voegt zij verschillende extra di…
Bronnen en referenties
  • www.karinslaughter.com
Slls1984 (37 artikelen)
Laatste update: 06-08-2010
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.