Geboorteteksten, vastleggen van beelden na de geboorte

Geboorteteksten, vastleggen van beelden na de geboorte Binnenkort wordt jullie baby geboren. Iedere baby is uniek, maar een eigen kindje is natuurlijk helemaal bijzonder. Je zoon of dochter verdient dan ook een origineel geboortekaartje met een unieke geboortetekst. Een mooie tekst kun je zelf bedenken of geheel naar wens laten maken. Ook kun je een bon geven om van de kleine een kalender of fotoboek te maken. Natuurlijk is een collage, een poster of canvas een heel mooi geschenk.

Het maken van een tekst voor een geboortekaartje

Het kiezen van de juiste tekst voor het geboortekaartje van je baby is heel speciaal en bijzonder. De keuze moet dan ook vooral niet overhaast worden gedaan. Op internet zijn vele kant en klare teksten te vinden voor het ontwerp van een geboortekaartje. Stuk voor stuk zijn dit de mooiste geboortegedichtjes, maar toch is er niets specialer dan zelf een tekst of gedicht voor het geboortekaartje samen te stellen. Deze geboortetekst kan bestaan uit een klein gedichtje of een paar woorden. Woorden waarin je jouw pasgeboren kindje of de situatie rondom de geboorte beschrijft. Zo ontstaat een eigen geboortekaartje met een originele tekst. Een tekst op een geboortekaart die je kunt inlijsten en bewaren. Op het moment dat jouw zoon of dochter dan wat groter is, zal dit kaartje vast een unieke waarde voor hem of haar hebben.

Persoonlijkheid

Zodra een moeder weet dat ze zwanger is gaan er al allerlei gedachten komen over de leuke momenten die gaan komen. Daar hoort ook de keuze van een geboortekaartje bij. Wanneer je een keuze voor een geboortekaartje en tekst moet maken is het handig om eens te kijken wat voor persoonlijkheid jullie als ouders zelf hebben. Deze persoonlijkheid zegt vaak veel over de uiteindelijke keuze die er definitief gemaakt gaat worden. Zo zijn geboorteteksten in te delen in verschillende categorieën.

Soorten geboorteteksten

  • Klassieke geboortetekst
  • Stoere geboortetekst
  • Lieve geboortetekst
  • Moderne geboortetekst
  • Religieuze geboortetekst

Keuze maken

Wanneer je een keuze hebt gemaakt uit de verschillende soorten geboorteteksten, kun je voor een passende tekst al gaan zoeken in een bepaalde richting. Je kunt een kant en klare tekst of gedicht gaan gebruiken, maar deze ook prima ombuigen aan de eigen wensen. Je kunt als trotse ouders uit je eigen naam een geboortetekst schrijven, maar bijvoorbeeld ook vanuit je overige kinderen.

Voorbeeld van een moderne geboortetekst:

Namens mijn ouders Margje en Paul wil ik laten weten,
dat ik een zusje heb gekregen.
Wij noemen haar Marlies.

Clara


Voorbeeld van een religieuze geboortetekst:

Gekregen van God
een nieuw leven
zonder verleden
intens geluk nu bij ons


Zelf een geboortekaartje laten drukken

Naast het ontwerpen van je eigen geboortetekst kun je ook prima zelf originele geboortekaartjes maken. Je kunt je eigen ontwerp laten drukken bij de drukker, maar ook bestellen op diverse sites. Zoals bijvoorbeeld op de site: www.kaartje2go.nl.

Zelf een geboortekaartje ontwerpen

Naast het laten bedrukken van je eigen geboortekaartje is het ook leuk en creatief om zelf je geboortekaartjes in elkaar te knutselen. Vooral Pergamano, een Japanse perkamenttechniek, leent zich hier goed voor. Bij deze Japanse techniek wordt met behulp van een kroontjespen, inkt en embossing de mooiste creaties gemaakt met een wel zeer luxueuze uitstraling.

Na de geboorte

Na de geboorte is het natuurlijk heel mooi om een fotoboek te maken. Het maken van een fotoboek is tegenwoordig heel erg gemakkelijk. De fotoboeken met een harde omslag zijn voorzien van een eigen foto's en (rug)teksten op de omslag. Daarvoor wordt in de regel geen extra kosten gerekend. Het fotoboek met harde omslag is verkrijgbaar in diverse formaten van pocket tot large, van rechthoekig tot vierkant en van liggend tot staand. Vaak zijn het ook de opa’s en de oma’s die het eerste fotoboek willen geven. Op internet gaat dat tegenwoordig heel eenvoudig en er zijn op internet ook genoeg aanbieders om online een eigen fotoboek te ontwerpen en met eigen foto’s te maken.

Posters en canvasdoeken

Veel aanbieders op internet die posters en canvasdoeken aanbieden, stellen ook gratis software beschikbaar. Door het aanbod van gratis software zijn de ontwerpmogelijkheden oneindig geworden. Diverse bewerkingen zoals, collages, kaders en scraps geven aan de creativiteit van de ontwerper alle ruimte. De posters en canvasdoeken zijn verkrijgbaar in diverse formaten. Opa, oma, vader of moeder kunnen een groot plezier worden gedaan met de eerste foto van de kleine op het canvasdoek of een poster. Een leuke suggestie is ook om een collage poster van alle kinderen en kleinkinderen te maken.

Lees verder

© 2012 - 2024 Tekstschrijvert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een origineel babyborrelkaartjeDe meeste mensen onder ons hebben er of willen er ooit wel eentje of meerdere hebben. Kinderen bedoelen we natuurlijk. K…
Originele sollicitatiebrief schrijvenOriginele sollicitatiebrief schrijvenSommige vacatures leveren tientallen sollicitanten op. Dan is het belangrijk om jezelf te onderscheiden van de andere ka…
Playstation 4-modellen: De verschillen tussen de Slim en ProPlaystation 4-modellen: De verschillen tussen de Slim en ProOp 7 september 2016 werd door Sony het Playstation Event georganiseerd in New York. Tijdens dit evenement werden diverse…
Stormparaplu: deze paraplu waait niet kapot tijdens storm!Storm, regen, hagel en wind in Nederland: alle paraplu´s gaan kapot. De stormparaplu is windbestendig tot een stormkrach…

50 Jaar James BondOp 5 oktober 1962 maakte James Bond zijn entree in de filmhistorie met Dr. No. Het was direct een groot succes. Twee wek…
De Claddagh-ring, de Ierse trouwringDe Claddagh-ring, de Ierse trouwringUit Ierland komt een prachtige trouwring. Hij is het symbool voor vriendschap, liefde en loyaliteit, zijn er betere term…
Bronnen en referenties
  • www.kaartje2go.nl
  • www.ad.nl
  • www.telegraaf.nl
  • www.dvhn.nl
Tekstschrijvert (367 artikelen)
Gepubliceerd: 02-10-2012
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.