Surprise ideeën

Surprise ideeën Op zoek naar een originele surprise? Geen idee welke surprise te maken als Sinterklaas? Graag een surprise idee? Hier een overzicht van surprise ideeën.

Surprise

Een surprise is een verrassing, ofwel een verrassend cadeau. In Nederland geven volwassenen elkaar niet altijd gewoon een cadeau tijdens het Sinterklaasfeest maar worden knutselwerken uitgewisseld. Van tevoren trekt men lootjes zodat iedereen weet voor wie hij of zij een cadeau moet kopen, een gedicht moet kopen en eventueel een surprise moet maken. Dan begint vaak het moeilijke: wat ga je maken?

Surprise tips

Grabbelton

De eeuwenoude grabbelton is bij de meesten wel bekend. Een voetbal gevuld met cadeautjes of gewoon een kartonnen doos met proppen papier en daartussen wat pakjes verstopt. Maar wat nou als de ontvanger zijn cadeautjes tevoorschijn kan toveren? Maak dus een grabbelton in de vorm van een toverhoed. Laat de ontvanger maar zijn pakjes via zijn toverstaf tevoorschijn halen. Een leuk idee is om het cadeau (of eventueel meerdere cadeaus) met touwtjes aan een toverstaf te binden zodat deze echt gebruikt kan worden om het cadeau uit de hoed te "toveren". Of maak meerdere toverstokken waaruit de ontvanger kan kiezen. Aan de één een pluche konijn, aan de ander een leuk pakje.

Ballon

Is jouw cadeautje niet te groot? Heb je meerdere kleine presentjes? Stop ze dan in een ballon alvorens deze op te blazen, blaas deze vervolgens op en laat de ontvanger de ballon kapotmaken om bij zijn cadeaus te komen. Je kunt de ballonnen natuurlijk zelf uitgebreid versieren of ook nog vullen met confetti (extra leuk als ze knappen). Kies wel doorzichtige ballonnen! Als je helium gebruikt zullen de ballonnen bovendien zweven. Erg leuk is veel kleine cadeautjes en dus een grote bos ballonnen. Nog leuker: schrijf je Sinterklaasgedicht op de ballon met een stift.

Sieradendoosje

Een sieradendoosje is makkelijk te versieren met allerlei tierelantijntjes, pareltjes, stofjes en dergelijke. Bovendien erg leuk als je al van plan was sieraden te kopen, deze kun je direct in het doosje plaatsen. Tegen de achterwand plak je een spiegeltje en (andere) cadeautjes kunnen in vakjes worden verstopt. Een doosje is eenvoudig te maken van een oude sigarendoos of een ander houten kistje. Versier niet alleen de binnenkant maar ook de buitenkant: verf, stof, schelpjes, stickers, je kunt het zo gek niet bedenken.

Zelfgemaakt kussen

Ben jij handig met naald en draad? Dan is het misschien een idee om een kussen te naaien. Deze kussen kun je vullen met het cadeau en eventueel borduren met een leuke tekst (je Sinterklaasgedicht zelfs?) of je kunt iets op de kussen (laten) drukken. Een leuke foto of een mooie tekst.

Gevuld brood

Snijd een korst van het brood af, haal een groot deel van de vulling eruit (maar maak de korst niet te dun), vul het brood op met kleine cadeautjes. Zet de korst er weer op, bijvoorbeeld door deze vast te zetten met cocktailprikkers. Serveer het brood in een leuke broodmand met daarbij nog wat andere bolletjes brood. Deze zou je eventueel ook kunnen vullen (opening via de onderkant) met een klein cadeautje.

Laptop of tablet

Vele malen is hij al gemaakt: de computer. Maar een laptop of iPad is tegenwoordig misschien een toepasselijker idee. Maak de laptop of tablet van kartonnen (redelijk platte) dozen en teken hierop de toetsen/het scherm. Je kunt ook een achtergrond van bijvoorbeeld het scherm uitprinten. Je cadeau kan in de doos zelf worden geplaatst.

Sigarendoos

Voor iemand die rookt (sigaretten of sigaren) kun je een doosje maken gevuld met zelfgemaakte sigaren of sigaretten van papier. Als je passende cadeaus hebt kun je deze erin stoppen, maar natuurlijk niet in elke sigaar. Laat de ontvanger maar gokken waar het cadeau in zit en dan kijken hoe lang hij erover doet om alles te ontdekken.

Ontdekkingsreis

Als je de mogelijkheid hebt kun je door het hele huis aanwijzingen verstoppen. "Ga naar..." en laat zo de ontvanger het hele huis doorlopen op zoek naar zijn of haar cadeau. Eventueel kun je nog andere opdrachten laten doen, afhankelijk van hoeveel tijd je wilt nemen.
© 2013 - 2024 Moneyq89, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips voor een originele sinterklaas surpriseTips voor een originele sinterklaas surpriseSinterklaas komt er alweer aan, dus is het weer tijd om originele, grappige en leuke surprises te maken. Je wilt de ande…
Simpele surprise: fotocamera/fototoestelSimpele surprise: fotocamera/fototoestelIn begin december breekt de tijd van de surprises weer aan. Voor sommige een leuke uitdaging waar ze veel tijd en creati…
Simpele surprise: De gemakkelijke dieren surpriseRond november is iedereen weer in volle gang bezig met zijn of haar surprise. Veel mensen maken er grote kunstwerken van…
Sinterklaassurprise maken met een bouwpakketSinterklaassurprise maken met een bouwpakketEen surprise is een soort verrassingspakket met een cadeautje erin verstopt. Op sinterklaasavond worden vaak surprises g…

Goedkope cadeausGoedkope cadeausOf het nu gaat om een sinterklaascadeau of een verjaardagscadeau, het valt soms niet mee om binnen je budget te blijven.…
Ideale Sinterklaasgedichten voor iedereenIdeale Sinterklaasgedichten voor iedereenVanaf half november kriebelt in Nederland het dichtersbloed. De Sint moet per slot van rekening worden geholpen met prac…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/
Moneyq89 (152 artikelen)
Laatste update: 20-11-2013
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.