Simpele surprise: De gemakkelijke dieren surprise

Rond november is iedereen weer in volle gang bezig met zijn of haar surprise. Veel mensen maken er grote kunstwerken van en andere zijn wat minder creatief of hebben gewoonweg geen tijd gevonden om een surprise te maken. In dit artikel wordt u uitgelegd hoe u een simpele en toch erg leuke surprise kunt maken in de vorm van een dier.

Benodigdheden voor het maken van de surprise:

  • (schoenen)doos
  • plakband
  • lijm
  • schaar
  • papier (voorbeeld kaftpapier of cadeaupapier)
  • karton (of stevig papier)
  • stiften

Stap 1:

Zoek een doos waar uw cadeautjes in passen. De grootte van de doos maakt weinig uit. Een schoenendoos heeft de voorkeur aangezien deze vaak een losse deksel hebben. Het voordeel hier is dat de deksel er op en af kan en de surprise dus niet kapot gemaakt hoeft te worden om bij de cadeau's te kunnen komen.

Stap 2:

Maak een keuze wat voor dier u wilt maken en welke kleuren dit dier gaat hebben. Op de voorbeeldfoto staat een varken afgebeeld, hiervoor is donkerroze en lichtroze gebruikt om duidelijk te maken welke delen eruit springen. Wilt u een koe kies dan voor wit, zwart en roze. Bij een paard bijvoorbeeld donkerbruin met lichtbruin en roze en noem zo maar op.

Stap 3:

Nu u de keuze van het dier en de doos heeft kunt u beginnen met het maken van de surprise, oftewel de schoenendoos omtoveren naar een mooie surprise. Begin met de doos in te pakken met de basiskleur cadaupapier of kaftpapier die u gekozen heeft bij stap 2. Verpak de deksel en de doos los zodat de surprise heel kan blijven. Wilt u dit niet, stop dan eerst de cadeaus in de doos.

Stap 4:

Nu de doos de basiskleur heeft kunt u verder gaan met het dier maken. Knip van stevig karton oren, een neus, voeten en armen zoals deze op de foto staan. Eventueel kunt u ook een andere kleur buik dan de basiskleur maken, dit is helemaal aan u. Plak vervolgens de oren,neus armen en voeten op de schoenendoos.

Stap 5:

Nu bent u bijna klaar met uw surprise. Teken nog ogen een neus en een mond op de schoenendoos. Eventueel vingers en tenen met streepjes op de armen en benen en af is uw surprise.

Extra:

U kunt er nog voor kiezen om ook de ogen met wit en blauw papier te maken of kralen of stickers te gebruiken. Ook kunt u de schoenendoos nog vullen met krantenstukken of andere opvullingen. Als er een naam op de surprise moet staan of er moet een gedicht bij dan kunt u dit papier oprollen en tussen de armen steken als u hier van te voren rekening mee heeft gehouden en een stuk niet heeft vastgelijmt.

Lees verder

© 2010 - 2024 Dobel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Simpele surprise: fotocamera/fototoestelSimpele surprise: fotocamera/fototoestelIn begin december breekt de tijd van de surprises weer aan. Voor sommige een leuke uitdaging waar ze veel tijd en creati…
Zes handige websites voor SinterklaasavondHet vieren van de verjaardag van Sinterklaas gaat vaak gepaard met de nodige stress. Er moeten allerlei cadeaus en lekke…
Tips voor een originele sinterklaas surpriseTips voor een originele sinterklaas surpriseSinterklaas komt er alweer aan, dus is het weer tijd om originele, grappige en leuke surprises te maken. Je wilt de ande…
Tips rondom Sinterklaas surprisesTips rondom Sinterklaas surprisesSinterklaas komt er weer aan en dat betekent voor sommige gevulde schoenen, maar voor vele ook een pakjesavond met surpr…

Variaties op een volksfeest: van Sint-Piter tot SundeklaasVariaties op een volksfeest: van Sint-Piter tot SundeklaasSint-Nicolaas, Sinterklaas, Sundeklaas of Sint-Piter. Hoe de benaming ook is: ergens in de winter vieren Nederlanders ee…
Kerstboom: tips en weetjesKerstboom: tips en weetjesDe kerstboom zetten is altijd weer de aankondiging van een gezellige winterperiode. Toch is het voor veel mensen ook een…
Dobel (155 artikelen)
Laatste update: 01-12-2011
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.