InfoNu.nl > Kunst en Cultuur > Feestdagen > Zes bespaartips voor Valentijnsdag

Zes bespaartips voor Valentijnsdag

Zes bespaartips voor Valentijnsdag 14 februari is het weer zo ver: Valentijnsdag! Deze Amerikaanse feestdag, is ook vrij populair in Nederland. Helaas is Valentijnsdag een erg commercieel feest en ben je al snel een hoop geld kwijt. Om je geliefde niet teleur te stellen, staan in dit artikel een aantal tips om je Valentijn toch te verrassen met Valentijnsdag, ook al heb je weinig geld! Hoe bespaar je op Valentijnsdag?

De geschiedenis van Valentijnsdag

De geschiedenis van Valentijnsdag gaat terug tot in de 3e eeuw na Christus. In Rome leefde toen een priester die bekend stond om zijn goede daden, Valentinus. De stadhouder van Rome bekeerde zich door deze goede priester tot het Christendom en alle christelijke gevangenen liet hij vrij. De keizer werd boos en onthoofde Valentinus op 14 februari 270. Valentinus werd heilig verklaard door de kerk. 14 februari werd hierdoor een feestdag. Iedereen kon zijn liefde op die dag openlijk uiten, wat eigenlijk niet gewoonlijk was. Dit werd gedaan door een cadeautje of een brief. Er werd ook gezegd dat Valentinus in het geheim mensen met elkaar lieten trouwen. Van de keizer mochten soldaten namelijk niet trouwen, omdat hij geloofde dat vrijgezellen eerder bereid waren te sterven op het slagveld. Valentinus geloofde dat liefde alles overwon. Een andere uitleg zou kunnen zijn dat rond 14 februari de vogels beginnen met paren. Ook bij mensen zou deze paringsdrang dan sterker zijn.

Valentijnsdag in deze tijd

Tegenwoordig is Valentijnsdag vooral heel commercieel. Chocoladefabrieken, bloemisten, restaurants, iedereen biedt speciale valentijnsproducten aan. Een enkele roos kost opeens 5 euro in plaats van 1 euro. Restaurants bieden valentijnmenu’s aan voor veel meer geld. Maar toch blijft het heel leuk om een (anonieme) liefdeskaart te ontvangen, of een mooie bos bloemen!

Waar gaat Valentijnsdag nou eigenlijk om?

Er zijn een hoop mensen die denken "ik doe niet mee aan dat commercieel gedoe". Erg jammer. Valentijnsdag is een mooie gelegenheid om te laten zien dat je van iemand houdt. Je kunt laten zien dat je iets over hebt voor de ander. Daarnaast is romantiek altijd belangrijk in een relatie. Het is een mooi excuus, of juist een geheugensteuntje, om je geliefde lekker te verwennen. Romantiek is iets wat vaak te weinig voorkomt in een relatie, door alle stress van deze tijd. Elkaar aandacht geven is erg belangrijk!

Valentijnsdag bespaartips

Natuurlijk wil ook jij je geliefde verrassen en je liefde tonen. Heb je alleen niet zoveel geld, of heb je geen idee hoe? Hier een aantal tips!

1. Maak zelf een leuke kaart

Het hoeft niet zo moeilijk te zijn. Knip leuke hartjes uit, plak deze op. Zoek plaatjes op internet die te maken hebben met liefde. De binnenkant is natuurlijk het belangrijkste! Schrijf een lieve, mooie tekst waarin je vertelt wat jij zo geweldig vindt aan jouw Valentijn! Om nog kosten te besparen, kun je de kaart natuurlijk zelf langs brengen.

2. Kook zelf een driegangenmenu

Je Valentijn zal het erg waarderen wanneer jij een lekkere maaltijd op tafel zet. Probeer er achter te komen wat je Valentijn lekker vindt. Het is ook vooral belangrijk om te weten of hij of zij ergens allergisch voor is. Het zou erg jammer zijn, als je Valentijn aan de eind van de avond doodziek is. Misschien kun je nog iets liefs doen met het gerecht. Bijvoorbeeld een taartje maken in de vorm van een hartje? Leg een roos naast haar bord, of een lief briefje. Doe veel kaarsjes aan en een rustig muziekje. Een lekkere wijn of champagne doet het ook altijd goed!

3. Maak/bedenk je eigen Valentijns geschenk

Versier een fotolijstje, met daarin een leuke foto van jou met je Valentijn samen. Schrijf een mooi gedicht. Speel een liedje op je gitaar, speciaal voor jouw Valentijn gemaakt. Maak een leuke fotocollage. Verwen je Valentijn met een lekkere massage, met een lekker ruikende massageolie. Verwen jezelf met sexy lingerie, leuke verassing voor hem. Allemaal ideeën die erg gewaardeerd zullen worden!

4. Weekendje weg?

Wil je je Valentijn verassen met een romantisch weekendje weg? Daarvoor hoef je niet per se naar Parijs. Maastricht, Brugge, Trier, Amersfoort, Utrecht, dit zijn allemaal steden die lekker dichtbij zijn maar ook heel romantisch om Valentijnsdag te vieren!

5. Bedenk een leuke speurtocht!

Het klinkt misschien een beetje kinderachtig, maar je Valentijn zal al die moeite erg waarderen! Schrijf kaartjes met aanwijzingen en stop deze tussen de lunchbox van je Valentijn. Stuur je Valentijn naar een plek, waar jij romantisch op hem/haar zult wachten (uiteraard trek je je mooiste kleding aan). Neem hem/haar mee voor een drankje. Een drankje doen in de stad is altijd gezellig! Of misschien leid je je Valentijn wel naar het strand, voor een romantische strandwandeling? Daarna kunnen jullie altijd nog naar huis gaan, waar een lekker driegangenmenu staat te wachten (zie tip 2)

6. Ga samen lekker in bad

Heb je een bad thuis? Koop wat lekkere dingetjes voor in bad. Zet veel kaarsjes aan, doe het licht uit, zet een rustig romantisch muziekje op. Koop een lekker wijntje, of champagne en verwen elkaar lekker!
© 2014 - 2019 Xurya, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Valentijnsdag in AmerikaValentijnsdag in AmerikaLees hier alles over Valentijnsdag in Amerika. Valentijnsdag wordt ook in Amerika geviert en het heeft hier een vrij kor…
Gedichten, kadotjes, bloemen en een boel liefde; Valentijn!Gedichten, kadotjes, bloemen en een boel liefde; Valentijn!Ieder jaar op 14 februari is het weer zover. Stellen verklaren hun liefde aan elkaar, het is Valentijnsdag. Vaak krijgen…
Valentijnsdag verklaardValentijnsdag verklaardValentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Het is de dag waarop geliefden extra aandacht aan elkaar besteden. In het ja…
Spoedcursus voor ValentijnsdagValentijnsdag, het is bijna weer 14 februari. De dag van de liefde. Maar hoever reikt uw kennis over Valentijnsdag en wa…
Waar komt Valentijnsdag vandaan?14 februari is het weer zo ver. Valentijnsdag. Een dag waarbij je partner je extra mag verwennen. De dag waarbij je de l…

Reageer op het artikel "Zes bespaartips voor Valentijnsdag"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Xurya
Laatste update: 29-01-2014
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Schrijf mee!