Zes bespaartips voor Valentijnsdag

Zes bespaartips voor Valentijnsdag 14 februari is het weer zo ver: Valentijnsdag! Deze Amerikaanse feestdag, is ook vrij populair in Nederland. Helaas is Valentijnsdag een erg commercieel feest en ben je al snel een hoop geld kwijt. Om je geliefde niet teleur te stellen, staan in dit artikel een aantal tips om je Valentijn toch te verrassen met Valentijnsdag, ook al heb je weinig geld! Hoe bespaar je op Valentijnsdag?

De geschiedenis van Valentijnsdag

De geschiedenis van Valentijnsdag gaat terug tot in de 3e eeuw na Christus. In Rome leefde toen een priester die bekend stond om zijn goede daden, Valentinus. De stadhouder van Rome bekeerde zich door deze goede priester tot het Christendom en alle christelijke gevangenen liet hij vrij. De keizer werd boos en onthoofde Valentinus op 14 februari 270. Valentinus werd heilig verklaard door de kerk. 14 februari werd hierdoor een feestdag. Iedereen kon zijn liefde op die dag openlijk uiten, wat eigenlijk niet gewoonlijk was. Dit werd gedaan door een cadeautje of een brief. Er werd ook gezegd dat Valentinus in het geheim mensen met elkaar lieten trouwen. Van de keizer mochten soldaten namelijk niet trouwen, omdat hij geloofde dat vrijgezellen eerder bereid waren te sterven op het slagveld. Valentinus geloofde dat liefde alles overwon. Een andere uitleg zou kunnen zijn dat rond 14 februari de vogels beginnen met paren. Ook bij mensen zou deze paringsdrang dan sterker zijn.

Valentijnsdag in deze tijd

Tegenwoordig is Valentijnsdag vooral heel commercieel. Chocoladefabrieken, bloemisten, restaurants, iedereen biedt speciale valentijnsproducten aan. Een enkele roos kost opeens 5 euro in plaats van 1 euro. Restaurants bieden valentijnmenu’s aan voor veel meer geld. Maar toch blijft het heel leuk om een (anonieme) liefdeskaart te ontvangen, of een mooie bos bloemen!

Waar gaat Valentijnsdag nou eigenlijk om?

Er zijn een hoop mensen die denken "ik doe niet mee aan dat commercieel gedoe". Erg jammer. Valentijnsdag is een mooie gelegenheid om te laten zien dat je van iemand houdt. Je kunt laten zien dat je iets over hebt voor de ander. Daarnaast is romantiek altijd belangrijk in een relatie. Het is een mooi excuus, of juist een geheugensteuntje, om je geliefde lekker te verwennen. Romantiek is iets wat vaak te weinig voorkomt in een relatie, door alle stress van deze tijd. Elkaar aandacht geven is erg belangrijk!

Valentijnsdag bespaartips

Natuurlijk wil ook jij je geliefde verrassen en je liefde tonen. Heb je alleen niet zoveel geld, of heb je geen idee hoe? Hier een aantal tips!

1. Maak zelf een leuke kaart

Het hoeft niet zo moeilijk te zijn. Knip leuke hartjes uit, plak deze op. Zoek plaatjes op internet die te maken hebben met liefde. De binnenkant is natuurlijk het belangrijkste! Schrijf een lieve, mooie tekst waarin je vertelt wat jij zo geweldig vindt aan jouw Valentijn! Om nog kosten te besparen, kun je de kaart natuurlijk zelf langs brengen.

2. Kook zelf een driegangenmenu

Je Valentijn zal het erg waarderen wanneer jij een lekkere maaltijd op tafel zet. Probeer er achter te komen wat je Valentijn lekker vindt. Het is ook vooral belangrijk om te weten of hij of zij ergens allergisch voor is. Het zou erg jammer zijn, als je Valentijn aan de eind van de avond doodziek is. Misschien kun je nog iets liefs doen met het gerecht. Bijvoorbeeld een taartje maken in de vorm van een hartje? Leg een roos naast haar bord, of een lief briefje. Doe veel kaarsjes aan en een rustig muziekje. Een lekkere wijn of champagne doet het ook altijd goed!

3. Maak/bedenk je eigen Valentijns geschenk

Versier een fotolijstje, met daarin een leuke foto van jou met je Valentijn samen. Schrijf een mooi gedicht. Speel een liedje op je gitaar, speciaal voor jouw Valentijn gemaakt. Maak een leuke fotocollage. Verwen je Valentijn met een lekkere massage, met een lekker ruikende massageolie. Verwen jezelf met sexy lingerie, leuke verassing voor hem. Allemaal ideeën die erg gewaardeerd zullen worden!

4. Weekendje weg?

Wil je je Valentijn verassen met een romantisch weekendje weg? Daarvoor hoef je niet per se naar Parijs. Maastricht, Brugge, Trier, Amersfoort, Utrecht, dit zijn allemaal steden die lekker dichtbij zijn maar ook heel romantisch om Valentijnsdag te vieren!

5. Bedenk een leuke speurtocht!

Het klinkt misschien een beetje kinderachtig, maar je Valentijn zal al die moeite erg waarderen! Schrijf kaartjes met aanwijzingen en stop deze tussen de lunchbox van je Valentijn. Stuur je Valentijn naar een plek, waar jij romantisch op hem/haar zult wachten (uiteraard trek je je mooiste kleding aan). Neem hem/haar mee voor een drankje. Een drankje doen in de stad is altijd gezellig! Of misschien leid je je Valentijn wel naar het strand, voor een romantische strandwandeling? Daarna kunnen jullie altijd nog naar huis gaan, waar een lekker driegangenmenu staat te wachten (zie tip 2)

6. Ga samen lekker in bad

Heb je een bad thuis? Koop wat lekkere dingetjes voor in bad. Zet veel kaarsjes aan, doe het licht uit, zet een rustig romantisch muziekje op. Koop een lekker wijntje, of champagne en verwen elkaar lekker!
© 2014 - 2024 Xurya, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Valentijnsdag in AmerikaValentijnsdag in AmerikaLees hier alles over Valentijnsdag in Amerika. Valentijnsdag wordt ook in Amerika geviert en het heeft hier een vrij kor…
Valentijnsdag verklaardValentijnsdag verklaardValentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Het is de dag waarop geliefden extra aandacht aan elkaar besteden. In het ja…
Wat koop je voor je man voor Valentijnsdag?Wat koop je voor je man voor Valentijnsdag?Begin februari weet je al: het is alweer bijna Valentijnsdag. Valentijn, de dag bij uitstek om je geliefde te laten wete…

14 juillet: Franse nationale feestdag14 juillet: Franse nationale feestdagVuurwerk, luide knallen en accordeonmuziek. Dansende en lachende mensen, champagne, oesters en kaviaar. Frankrijk op 14…
Weetjes over de maand januari: vele feesten en traditiesWeetjes over de maand januari: vele feesten en traditiesJanuari is de eerste maand op onze nieuwe kalender. In januari zijn er veel feesten en tradities die in stand worden geh…
Xurya (15 artikelen)
Laatste update: 29-01-2014
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.