De 'Christmas Eve Box' als cadeau op kerstavond

De 'Christmas Eve Box' als cadeau op kerstavond Net als in Nederland het verhaal van Sinterklaas aan elk kind wordt verteld, wordt in Amerika elk kind wijsgemaakt dat de Kerstman cadeautjes komt brengen op kerstochtend. Deze cadeautjes worden in een sok boven de openhaard gedaan of onder de kerstboom gelegd. Om de avond voordat de kerst begint voor de kinderen nog iets leuker te maken is het een goed idee om ze een 'Christmas Eve Box' te geven. Een doos gevuld met allerlei spullen die ze nodig hebben op de avond voor kerstmis. Deze box is natuurlijk afkomstig van de Kerstman en maakt de kinderen nogmaals wegwijs in het verhaal. De 'Christmas Eve Box' is een leuk cadeau dat aan het begin van de kerstavond aan de kinderen wordt gegeven. De box zelf is een schoenendoos, houten kist of rieten mand. Het is natuurlijk leuk om deze doos te versieren. Denk aan een kerstcadeaupapier om de schoenendoos, of mooie kerstservetten op de houten kist. Een mooie strik erom en een kaartje met 'openen op kerstavond' kan niet ontbreken. Naast de buitenkant is de binnenkant van de doos ook belangrijk. Vooral als er breekbare spullen in de doos zitten is het raadzaam om een bubbeltjespapier of extra zacht dons te gebruiken aan de binnenkant van de doos. Ook breken spullen minder snel als het strak op elkaar wordt gelegd.

Het allerbelangrijkste van de 'Christmas Eve Box' is natuurlijk de inhoud. In een box voor kerstavond komen een aantal spullen altijd terug. Dit zijn een nieuwe pyjama, een magische sleutel voor de Kerstman, een brief van de Kerstman, eten voor de rendieren en een kerstboek.

1. Een nieuwe pyjama

Voordat de kerst begint wil elk kind lekker slapen. En dat doen ze het liefst in een nieuwe pyjama. De pyjama kan op de avond zelf al aangetrokken worden, zodat er langer van genoten kan worden. Je kunt kiezen voor een pyjama in kerststijl met de Kerstman of een rendier voorop. Maar misschien vindt jouw kindje een pyjama van K3 of Cars wel veel leuker. Ga na wat jouw dochter of zoon graag zou willen hebben en pas het aan, aan zijn of haar wensen. Denk er ook aan dat een dikke pyjama wel fijn is, zo midden in de winter.

2. Een magische sleutel voor de Kerstman

In de 'Christmas Eve Box' kan de magische sleutel voor de Kerstman niet ontbreken. Om de cadeautjes in jullie huis te brengen heeft de Kerstman een sleutel nodig. De kinderen kunnen de Kerstman helpen door de magische sleutel buiten bij de deur te hangen, zodat de Kerstman zonder moeite binnen kan komen om de cadeautjes onder de kerstboom te leggen.

3. Een brief van de Kerstman

Ook een brief van de Kerstman kan niet ontbreken in de box. Hierin vertelt de Kerstman of de kinderen lief zijn geweest dit jaar en wat ze goed hebben gedaan. Ook vertelt hij het verhaal van de magische sleutel nog eens en laat hij de kinderen weten wat ze met het rendiervoer moeten doen.

4. Eten voor de rendieren

In de box zit een klein zakje verpakt met rendiervoer. Dit zakje bevat muesli of havermout. Aan de kinderen de taak om dit voor de open haard te leggen. De rendieren van de Kerstman worden zo extra verwend.

5. Een kerstboek

Om iets makkelijker in slaap te komen bevat de box ook een kerstboek met een verhaal voor het slapengaan. Dit kan je als ouder voorlezen en zo gaan de kinderen met een mooi verhaal naar dromenland. Leuke suggesties zijn Het grote Sint- en Kerstboek, Dikkie Dik viert Kerstmis en Midden in de Winternacht.

Maar natuurlijk zijn er heel veel ideeën om je 'Christmas Eve Box' nog leuker te maken. Denk ook eens aan iets lekkers voor de Kerstman, dat de kinderen bij de openhaard kunnen leggen. Ook kun je de avond zelf iets warmer maken, door sokken in het pakket te doen. Om heerlijk aan te trekken onder de pyjama. Een pakketje met warme chocolade melk en een grote kerstmok is natuurlijk ook heerlijk om even op te warmen.

Om de avond door te komen kun je ook een spelletje toevoegen aan het pakket of een knutselwerkje dat de kinderen kunnen maken voor de Kerstman. Ook kun je de box inpakken om een filmavondje te hebben. Doe een leuke kerstfilm in de 'Christmas Eve Box' en denk aan M&M's, popcorn of een zak chips. Ideeën voor een leuke kerstfilm zijn The Polar Express, Frozen of Home Alone.

Als de kinderen na het uitpakken van hun 'Christmas Eve Box' tevreden in bed liggen kun jij zelf genieten van jouw kerstavond.
© 2014 - 2024 Anteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Meest populaire kerstliedjesBinnenkort staat kerst weer voor de deur. En waar je ook bent, overal hoor je kerstmuziek. Van het ene kerstliedje kan j…
Bekende kerstliedjesBekende kerstliedjesVeel artiesten hebben nummers in de kerststijl gezongen. Sommige daarvan zijn grote, bekende hits, die ieder jaar weer v…
Het ontstaan van Boxing DayBoxing Day viert men op 26 december, daags na Kerstmis. Het is een nationale feestdag in Groot-Britannië, Canada, Austra…
A Christmas Carol van Charles DickensA Christmas Carol van Charles DickensA Christmas Carol van Charles Dickens (1843) is waarschijnlijk het bekendste en meest verfilmde kerstverhaal. Het verhaa…

Gezellige kerstdagen, maar dan andersGezellige kerstdagen, maar dan andersWat zijn gezellige kerstdagen eigenlijk? Wat is voor ons 'gezellig' en hoe geven we dat vorm? We wensen het elkaar toe e…
Snel een sinterklaassurprise maken. Snelle surprisesSnel een sinterklaassurprise maken. Snelle surprisesEen sinterklaassurprise bedenken is niet altijd even gemakkelijk. Als je op het laatste moment nog een surprise moet mak…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: JillWellington, Pixabay
  • http://www.growingajeweledrose.com/2013/12/holiday-tradition-christmas-eve-box.html
  • http://www.frugalfanatic.com/kids-christmas-eve-box/#_a5y_p=1070200
Anteur (147 artikelen)
Laatste update: 03-01-2017
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.