Nieuwjaar vieren in het buitenland: 5 topsteden

Nieuwjaar vieren in het buitenland: 5 topsteden Het nieuwe jaar wordt feestelijk ingezet. De overgang van oud naar nieuw biedt immers de gelegenheid om nog eens uit de bol te gaan, samen met familie of vrienden. Elk jaar opnieuw is het uitkijken wat er op Oudjaarsdag gedaan kan worden. Wordt er in familiekring gevierd, bij vrienden thuis of gaan jullie ergens eten in een restaurant om daarna nog even de beentjes te strekken? Indien je het toch een keer volledig anders wil, dan kan je ervoor kiezen om Nieuwjaar in het buitenland te vieren. In veel buitenlandse steden zetten ze het nieuwe jaar in met grote nieuwjaarsfeesten en indrukwekkende vuurwerken.

Nieuwjaar vieren heel dicht bij huis

Bepaalde mensen houden niet van al de drukte rond Kerstmis en Nieuwjaar. Toch blijft deze periode leuk en neemt men dan toch deel aan deze feestelijkheden. Zij kiezen er voor om Nieuwjaar dichtbij huis te vieren, en dit op een rustige manier. Toeters en bellen zijn helemaal niet nodig op de overgang van oud naar nieuw. Samen zijn, lekker eten en genieten van elkaars gezelschap is meer dan voldoende om van een geslaagde jaarwisseling te kunnen spreken.

Bron: Counselling, PixabayBron: Counselling, Pixabay

Vieren in het buitenland is hip

Nieuwjaar vieren dichtbij huis? Dan kan je ook opteren voor een citytrip naar een wereldstad, waar uiteraard ook heel intensief Nieuwjaar wordt gevierd. Geniet van de feestvreugde en ontdek de verschillende gewoonten en gebruiken rond Nieuwjaar in de verschillende wereldsteden. Je zal merken dat het er overal niet hetzelfde aan toegaat. Ten eerste al zal er een tijdsverschil zijn in het aanbreken van het nieuwe jaar (in Londen viert men namelijk één uur vroeger Nieuwjaar dan in Brussel of Amsterdam). Daarnaast zal je het een fantastische ervaring vinden om tijdens Oudjaar een lokale buitenlandse keuken te ontdekken en te genieten van de indrukwekkende vuurwerkshows.

Leuke steden om de overgang van oud naar nieuw te vieren

Feestje bouwen in Londen

Londen is een prachtige stad om de overgang van oud naar nieuw te vieren. Miljoenen mensen genieten er van het prachtige vuurwerk over de Thames. Vervolgens wordt er gefeest tot in de vroege uurtjes in de knotsgekke nachtclubs. De wijk Soho is al jarenlang erg gekend binnen het Londense uitgangsleven, met trendy nachtclubs. De activiteiten concentreren zich vooral rond Old Compton Street. Een boottochtje met diner op de Thames – terwijl je van het uitzicht en het vuurwerk geniet – is een echte aanrader. Hou er rekening mee dat Londen een dure stad is en dat een nachtje stappen behoorlijk prijzig kan uitvallen.

Nieuwjaar vieren in de Big Apple: New York

Nieuwjaar wordt in New York op Times Square gevierd. Het feest is er gratis en start om middernacht. Uiteraard dien je heel vroeg aanwezig te zijn op Times Square om een mooi plekje te kunnen bemachtigen. Er is ook de traditionele “Ball Drop”-ceremonie om middernacht. Ieder jaar om 23u59 laat men de bal 43 meter zakken op een vlaggenmast. De bodem wordt bereikt om middernacht. Dit is het signaal om aan te kondigen dat het nieuwe jaar is begonnen. In de vele clubs of sportbars kan je dansen tot in de vroege uurtjes. Koop tijdig entreekaarten of passen om binnen te geraken in de talrijke uitgaansgelegenheden.

Bron: Lenkachrdlova, PixabayBron: Lenkachrdlova, Pixabay
Parijs: de stad van de liefde
Nieuwjaar wordt in Parijs rond de prestigieuze Champs-Elysées gevierd. Van hieruit heb je een heel mooi uitzicht over het vuurwerk dat zich telkens opnieuw rond de Eiffeltoren afspeelt. Een altijd levendige uitgaansregio is “Le Marais” met vele kleine bars en discotheken. Rondom de “Place de la Bastille” is er ook een leuk uitgaansgedeelte voor jongeren en studenten. Oudjaar kan ook gevierd worden in Disneyland Paris. Het park wordt voor de gelegenheid volledig in een kerstkleedje gestoken en er vindt ook een prachtig vuurwerk plaats.

Barcelona, de grootstad van Catalonië

In Barcelona is het gebruik van vuurwerk tijdens de overgang quasi ongekend. Bij de Torre Agbar wordt traditioneel afgeteld tot middernacht. Op de leuke pleintjes is er volop sfeer en ambiance. De traditie wil dat men op klokslag middernacht bij elke klokslag een druif eet. De horeca speelt hier op in door verpakkingen met twaalf druiven aan te bieden. Barcelona is ook erg gekend voor de vele nachtclubs waar tijdens oudejaarsnacht themafeesten plaatsvinden. Een voorbeeld van een hippe en trendy nachtclub is “ROW14”.

Sydney, ook wel Australia's New York genoemd

Sydney is de eerste grote stad ter wereld waar Nieuwjaar wordt gevierd. De haven van Sydney is dé trekpleister bij de jaarwisseling. Je hebt er een prachtig uitzicht over de vuurwerkshows die plaatsvinden op de bekende Sydney Harbour Bridge. Een goede tip is om tijdig aanwezig te zijn om er een goed plekje uit te kiezen. De overgang van oud naar nieuw vieren in Sydney is een fantastische ervaring die mensen niet snel vergeten. Bekende uitgaansplaatsen zijn Darling Harbour en Kings Cross. Vanaf middernacht wordt er gefeest tot in de vroege uurtjes.

Lees verder

© 2015 - 2020 Auteurjr, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Nieuwjaar vieren als jong koppelNieuwjaar vieren als jong koppelKerstmis wordt bij vele gezinnen in familiekring gevierd. De feestavond wordt besproken en vervolgens wordt er een heerl…
Beleef Oud en Nieuw 3 maal!Oud en Nieuw is een van de grootste feesten wat over de gehele wereld gevierd wordt, maar niet op hetzelfde moment. Dit…
Wereldtentoonstellingen al meer dan anderhalve eeuwWereldtentoonstellingen worden sinds 1851 in diverse landen gehouden en zijn bedoeld om een beeld te geven van de econom…
The Ball Drop: nieuwjaar vieren op Times Square in New YorkThe Ball Drop: nieuwjaar vieren op Times Square in New YorkVoor veel mensen is het een evenement dat tot de verbeelding spreekt: nieuwjaar vieren op Times Square in New York. Ook…

Dierendag toen en nuDierendag toen en nuOp dierendag verwen je jouw huisdieren met iets lekkers of extra aandacht. Je laat op deze dag zien dat je dieren waarde…
Kerstmis vieren met de familie: voorbereiding en menuKerstmis vieren met de familie: voorbereiding en menuDe kerstperiode (periode rond 25 december) is een fijne en gezellige periode. Op Kerstmis herdenkt men de geboorte van J…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Wasifsagri, Pixabay
  • Travelbysan.nl, http://travelbysan.nl/de-5-leukste-steden-om-oud-en-nieuw-te-vieren/, 29 september 2015
  • Stedenreis.com, http://www.stedenreis.com/stedenreis-thema/oud-en-nieuw/, 29 september 2015
  • Evenweg.nl, http://www.evenweg.nl/oud-en-nieuw/oud-nieuw-vieren-buitenland, 29 september 2015
  • Wikipedia, https://nl.wikipedia.org/wiki/Nieuwjaar, 29 september 2015
  • Afbeelding bron 1: Counselling, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: Lenkachrdlova, Pixabay

Reageer op het artikel "Nieuwjaar vieren in het buitenland: 5 topsteden"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Auteurjr
Laatste update: 04-03-2018
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Special: Kerst en Nieuwjaar
Bronnen en referenties: 7
Schrijf mee!