Nieuwjaar vieren als jong koppel

Nieuwjaar vieren als jong koppel Kerstmis wordt bij vele gezinnen in familiekring gevierd. De feestavond wordt besproken en vervolgens wordt er een heerlijk kerstmenu, met traditioneel een kalkoengerecht op het menu, in elkaar gebokst. De overgang van oud naar nieuw wordt vaak onder vrienden gevierd. Dit is hét ideale moment om als koppel af te spreken met je vrienden van weleer. Een gezellige avond, wat keuvelen over het afgelopen jaar en dan in alle rust en ontspanning aan de feesttafel aanschuiven voor een 5-gangenmenu met aangepaste wijnen. Heerlijk toch! Enige voorbereiding is wel vereist om het jaar alvast in feestelijke stijl af te sluiten.

Nieuwjaar vieren bij vrienden

Koppels houden er vaak van om de overgang van oud naar nieuw bij vrienden thuis te vieren. Het is vaak ook de goedkoopste manier en je kan doen en laten wat je wil. Wil je er een muziekje bij, wil je luidop aftellen naar middernacht, dan is dat geen enkel probleem. De gastheer of gastvrouw kan dan zelf beslissen of er zelf gekookt wordt, of dat men een feestmenu aan huis laat brengen. De laatste optie brengt wat minder werk met zich mee en zo heeft de hele vriendenkring het gevoel dat er echt gefeest kan worden, zonder dat er iemand achter het fornuis hoeft te staan. Maak het alvast ook gezellig en bewaar aankondigingen over een huwelijk of een zwangerschap voor een speciaal moment op die avond. Een klein pakje voorzien voor de gastheer of gastvrouw is een must. Onderling kunnen jullie zelf ook cadeautjes uitwisselen. Je kan op voorhand afspreken wie uit de groep voor wie een klein cadeautje moet kopen. Wees hier zeer origineel in! Dat brengt de nodige sfeer in de groep.

Nieuwjaar vieren in een restaurant

Heel wat restaurants zetten hun deuren open en verwennen hun klanten met een heus Nieuwjaarsmenu. Vaak komt dit duurder uit dan Nieuwjaar bij vrienden thuis te vieren. Je mag al snel 100 EUR en meer neertellen voor een volledig menu. Vanzelfsprekend dien je rekening te houden met de andere gasten op restaurant, dus uitbundig vieren is er hier helaas meestal niet bij. Maar het hoeft zeker niet saai te worden! In vele gevallen zit de sfeer uitermate goed op oudejaar en wordt het alvast een leuk feestje in een restaurant.

Uitgaan en dansen met Nieuwjaar

Nieuwjaar is dé gelegenheid om nog eens en stapje in de wereld te zetten. In de discotheken en danscafés kan je Nieuwjaar in stijl vieren en de DJ van dienst speelt de pannen van het dak. Iedereen wenst elkaar een spetterend nieuw jaar en de sfeer is uiterst goed. Als koppel mag het ook nog wel eens om volledig uit de bol te gaan! Op Nieuwjaar bevestigt de uitzondering de regel en vind je vele koppels tot in de vroege uurtjes op de dansvloer.

Wat met de kindjes?

Heb je een baby of jonge kindjes? Dan wordt Nieuwjaar vieren heel wat moeilijker. Ouders opteren er meestal voor om de kindjes bij de grootouders te brengen, die gezellig thuis Nieuwjaar vieren. Je kan de vraag stellen aan je vriend of vriendin waar je die avond gaat eten, of het geen probleem is dat je baby of kindje meekomt. Ergens zal er wel een kamertje zijn waar je baby of kindje rustig kan slapen. Uitgaan achteraf zit er dan niet meer in, maar de gezelligheid van het feestmenu maakt dat de avond dan al compleet.

Wie is BOB?

Wie zal er die avond chauffeur van dienst zijn? Bespreek dit al op voorhand als koppel. Eventueel drinkt je partner in de vroege avond een glas en jij niet, en wissel je naarmate de avond vordert de rollen om. Feit is wel dat er iemand nuchter moet zijn om naar huis te rijden. Op de overgangsavond van oud naar nieuw is het immers traditie dat er alcoholcontroles plaatsvinden op de openbare weg. En het zou toch maar zonde zijn moest die fijne avond worden verknald door een positieve alcoholtest en bijhorende boete!
© 2014 - 2024 Auteurjr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nieuwjaar vieren in het buitenland: 5 topstedenNieuwjaar vieren in het buitenland: 5 topstedenHet nieuwe jaar wordt feestelijk ingezet. De overgang van oud naar nieuw biedt immers de gelegenheid om nog eens uit de…
Leuke, originele kerstwensenHet is weer bijna kerst, en met kerst versturen en ontvangen we allemaal graag kerstkaarten. Het is een teken van wederz…
Piñata's een Mexicaanse traditie?Een kleurig gevaarte, bungelend aan een boom en een geblinddoekt kind wat in de rondte mept met een stok in de hoop het…

Kerstmis vieren naar eigen wensmijn kijk opKerstmis vieren naar eigen wensKerstmis is een feest waar zeer velen naar uitzien omdat het voor hen een feest van romantiek en gezelligheid binnen de…
De betekenis van KerstDe betekenis van KerstOp 25 en 26 december vieren we Kerst. Veel mensen doen dit door gezellig samen te eten, een kerstviering in de kerk te b…
Auteurjr (335 artikelen)
Laatste update: 04-03-2018
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.