Cadeautjes onder 10 euro, voor jongens

Cadeautjes onder 10 euro, voor jongens Wat zijn leuke cadeautjes voor jongens? Het kan lastig zijn om een leuk en goedkoop cadeautje te vinden voor een jongen, bijvoorbeeld voor Sinterklaas, kerstmis of een verjaardag. Hoe bepaal je wat een leuk cadeautje voor een jongen is? Sommige cadeautjes zijn eigenlijk altijd wel leuk, maar als je iemand kent, kan je ook iets geven wat aansluit bij de persoonlijke interesses van een jongen. Voor Sinterklaascadeautjes die in een surprise verstopt worden kan de afmeting van je cadeau belangrijk zijn, en meestal is de prijs van een cadeautje bijna altijd van belang. Wat zijn leuke cadeautjes, die niet meer dan 10 euro kosten, voor jongens van 2 tot 16 jaar? Wat is een leuk cadeautje voor een jongen?
Om een Sinterklaas- kerst- of verjaardagscadeautje voor een jongen te verzinnen kijk je ten eerste naar de leeftijd van een jongen en vervolgens ook naar je budget. Sinterklaas is van oudsher eigenlijk een kinderfeest, maar dat is tegenwoordig allang niet meer zo. Ook jongeren en volwassenen geven elkaar cadeautjes met Sinterklaas. Kerstmis is van een kinderfeest ook uitgegroeid tot een familiefeest waarin eten een centrale rol is gaan spelen. Maar ook met kerstmis geven mensen elkaar cadeautjes. Je budget voor een cadeautje voor een jongen is doorslaggevend voor de keuze van een cadeau. Als afgesproken is dat je niet meer dan 10 euro, 15 euro of 25 euro mag uitgeven, dan zoek je dus naar cadeautjes die binnen een afgesproken bedrag passen. Alle andere cadeautjes vallen dan sowieso af. Vervolgens is de leeftijd van de de jongen natuurlijk belangrijk. Aan een kind geef je speelgoed, aan jongeren vanaf 12 jaar geef je meestal iets anders. Veel mensen zijn op zoek naar leuke cadeautjes voor niet meer dan 10 euro. Wat zijn leuke cadeautjes voor jongens vanaf 2 tot 20 jaar? De prijsindicaties in dit artikel hebben betrekking op het jaar 2015.

Cadeautjes minder dan 10 euro voor jongetjes tussen 2-5 jaar

Bouwspeelgoed is speelgoed waarmee je iets in elkaar kunt zetten. Voor kleine jongetjes is er veel van dat soort speelgoed te koop. Voor minder dan 10 euro is het in deze leeftijdsgroep dan ook niet al te moeilijk om een leuk cadeautje te vinden. Voorbeelden van leuke betaalbare cadeautjes voor deze leeftijdsgroep zijn bijvoorbeeld:

Lego Duplo

Lego Duplo heeft een uitgebreide serie betaalbare Lego Duplo-pakketjes, waar eigenlijk alle kinderen dol op zijn. Voor kinderen in de leeftijd van 2-5 jaar is er bijvoorbeeld een boerderijserie, waarmee (zowel jongens als meisjes) van alles leren over dieren op een boerderij. Kleintjes kunnen er een boerderij mee inrichten en er tegelijkertijd mee spelen. De dieren zijn los verkrijgbaar en zijn ook op zichzelf leuk om mee te spelen, als je de boerderij nog niet hebt.

PlayMobil

PlayMobil is en blijft populair speelgoed voor kleine kinderen. Zowel Lego als PlayMobil-speelgoed is praktisch onverwoestbaar en het is ook verkrijgbaar in kleine betaalbare pakketjes. Voor minder dan 10 euro is de keuze niet beperkt. Heb je wat meer te besteden dan wordt de keus natuurlijk steeds ruimer en de cadeaus worden groter.

Leerspelletje

Je kunt ook kiezen voor een leerspelletje. Met een leerspelletje leren kleintjes bijvoorbeeld tellen of enkele woordjes lezen.

Knuffeldier

Waar jongens van 2-5 jaar ook van houden is een leuk knuffeldier. Knuffeldieren zijn voor kinderen op die leeftijd iets waaraan ze zich sterk kunnen hechten. Een knuffeldier is leuk om mee te spelen, maar ook fijn om troost bij te zoeken, en om 's nachts tegen je wang aan te houden zodat je je niet alleen voelt. Er zijn heel veel knuffeldieren die minder dan 10 euro kosten.

Knutselspullen

Knutselspullen, die bij de leeftijd passen zoals bijvoorbeeld een kleurboek voor kinderen van 2-5 jaar. Ook zijn er veel knutselspullen te koop die te maken hebben met plakken en bouwen, bijvoorbeeld van kinderklei. Kijk op de verpakking voor elke leeftijd knutselspullen geschikt zijn. Als cadeau is iets om mee te knutselen eigenlijk altijd een succes.

Fisher Price

Een aparte vermelding verdient ook nog Fisher-Price. Vanaf ongeveer 5 euro kan je zelfs al Fisher-Price-bijtringen kopen, die leerzaam zijn voor de allerkleinsten, maar voor jongens van 2-5 jaar hebben ze ook een enorm ruim assortiment aan speelgoed op de markt gebracht. Voor minder dan 10 euro koop je een paar dierentuindieren, die bij alle kinderen in de smaak vallen. Een dolfijn, nijlpaard, chimpansee, kangoeroe, enzovoorts. Kinderen leren spelenderwijs dieren kennen van over de hele wereld. Ook de Fisher-Price Little people-figuren koker is een leuk cadeautje. In de koker zitten drie stevige Little people-poppetjes. Bijvoorbeeld een astronaut, een alien en een fantasiefiguur. Betaalbaar (minder dan 10 euro) en vast en zeker een succes bij kleine jongens.

Cadeautjes minder dan 10 euro voor jongetjes tussen 6-10 jaar

Betaalbare cadeautjes voor jongens van 6-12 jaar zijn vrij gemakkelijk te vinden. Op deze leeftijd wordt de keus steeds ruimer. Jongens houden op deze leeftijd van knutselen, spelen, spelletjes doen, bouwen, gamen, enzovoorts. Je kunt dus kiezen uit heel veel cadeautjes. Wil je het traditioneel houden dan kan je voor kleintjes van bijvoorbeeld 6-8 jaar kiezen voor doe-spellen zoals Hamertje Tik, of een legpuzzel of knikkerbaan. Voor kinderen die al kunnen puzzelen is ook de 3D-puzzel een mooie variatie op de gewone legpuzzel. Dit is een combinatie van puzzelen, en tegelijkertijd zelf iets bouwen van hout. Ook deze puzzels zijn al verkrijgbaar voor minder dan 10 euro. Als je een goedkoop cadeautje moet kopen voor een jongetje, jonger dan 11 jaar, dan is speelgoed nog altijd een leuk cadeau. Afhankelijk van een te besteden budget van maximaal 10 euro, kan je bijvoorbeeld kiezen voor:

Lego

Speelgoed om mee te bouwen, zoals Lego of ander constructiespeelgoed. Bouwspeelgoed is er voor alle leeftijden en je hebt al kleine verpakkingen Lego vanaf een paar euro, tot aan grote pakketten van meer dan 100 euro.

Fisher-Price

Fisher-Price heeft vrolijke, sterk tot de verbeelding sprekende 'Thomas de Trein'-treinstellen ontworpen, voor jongens in de leeftijd van 7-8 jaar. Thomas de Trein heeft een gezicht (vooraan op elk treinstel) waardoor het treintje eigenlijk een soort persoon is. De treinstellen zijn los te verkrijgen, maar zijn wel het leukste als je er ook de treinrail bij hebt. Fisher-Price heeft echter veel speelgoed, waar ook speelgoed voor minder dan 10 euro tussen zit. Let altijd even op het leeftijdsadvies, want het merk fabriceert speelgoed voor kinderen van alle leeftijden.

Knikkerbaan

De Quercetti Migoga 'Spiraal'-knikkerbaan bestaat uit 90 onderdelen. Knikkerbanen bestaat al vele decennia, maar is met moderne modellen weer helemaal terug van weggeweest. De baan kan zelf ingedeeld worden met bochten en imponerende spiralen. De combinaties zijn oneindig en doen dus een beroep op de creativiteit en vindingrijkheid van kinderen. De knikkerbaan is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar tot ongeveer 10 jaar. Knikkers zitten bij het pakket in. Voor minder dan 10 euro is deze knikkerbaan een enorm leuk cadeautje.

Paw Patrol

Paw Patrol-speelgoed heeft strijkkralen, puzzels en creatieve pakketjes voor kinderen van van 5-7 jaar. Deze cadeautjes zijn zowel voor jongens als meisjes geschikt. Vaak kosten deze pakketjes tussen de 8 en 10 euro. De leeftijdsindicatie kan per pakket wisselen.

Kwartetspel

Zoek je een spelletje voor een jongetje van 6 jaar of ouder, denk dan ook eens aan een kwartetspel. Kwartetspellen zijn er in overvloed en met veel leuke onderwerpen. Een kwartetspel heb je al vanaf ongeveer 5 euro.

Kinderboek

Lezen is goed voor de ontwikkeling van kinderen, maar een leuk kinderboek spreekt ook enorm tot de verbeelding. Je hebt echter wel kinderen die dol zijn op lezen en kinderen die niet van lezen houden. Aan kinderen die niet van lezen houden kan je beter geen boek geven, maar bijvoorbeeld een pc-game of een speelfilm op dvd, Super Sand, klei of andere knutselspullen.

Cadeautjes minder dan 10 euro voor jongetjes tussen 9-11 jaar

Jongens van 9-11 jaar kan je ook nog blij maken met speelgoed uit allerlei leeftijdscategorieën. Zo vinden ook zij spelletjes en Lego vaak leuk, maar ook games hebben vaak hun interesse.

Games

Games zijn erg geliefd bij kinderen in allerlei leeftijden. Hoewel games vaak door jongens gespeeld worden, zijn er ook heel veel meisjes die gamen erg leuk vinden. Pc-games zijn soms al te koop vanaf een paar euro. Voor 10 euro kan je een eenvoudige pc-game vinden. Bij games is het belangrijk dat je het leeftijdsadvies serieus neemt. Je hebt games voor op de computer (pc), of voor op spelconsoles zoals de Wii of PlayStation. Ook daar moet je bij aanschaf dus op letten.

DigiDino

Voor minder dan 10 euro koop je een DigiDino. Deze speelgoed-Dinosaurus kan bewegen, een kind na leren praten en een hele reeks liedjes zingen. Er zijn verschillende soorten interactieve DigoDino's, die onderling ook weer kunnen praten, in hun eigen dinosaurustaal. Geschikt voor jongens (ook meisjes) van 4-12 jaar. Voor 5 euro meer heb je een kleine DigiDino-omgeving, bijvoorbeeld een eilandje met een kooi.

Super Sand

Een leuk cadeau voor kinderen die van spelen met zand houden, maar dan zonder de rommel die zand normaal gesproken veroorzaakt. Super Sand kan je heel gemakkelijk bij elkaar vegen, omdat het bewerkt is met een bepaalde substantie waardoor je het wel kunt kneden en prachtige bouwwerken van kunt maken, maar het zand blijft gemakkelijk bij elkaar. Het is ook antibacterieel. Na het spelen is het zand in een paar minuten weer netjes opgeruimd, en terug in het pak bewaar je het gewoon tot de volgende keer dat je er weer mee wilt gaan spelen. Super Sans geeft dus geen rommel, wel eindeloos veel speelplezier. Een doos Super Sand kost ongeveer 10 euro.

Bean Boozled

Bordspellen en gezelschapsspellen. Spellen zijn er voor (vrijwel) alle leeftijden. Het gezelschapsspel Bean Boozled kost bijvoorbeeld niet meer dan 10 euro en is voor jong en oud (uitgezonderd baby's, peuters en kleuters natuurlijk). Op dozen van bordspellen kan je lezen voor welke leeftijd het spel geschikt is. Er zijn nog veel meer spelletjes te koop die minder kosten dan 10 euro.

Knutselspullen

Kleurpotloden of viltstiften met schetsboek: door de jaren heen nog steeds heel welkom en altijd leuk om te krijgen, of je nou 5 jaar bent, of 12, tekenen is altijd leuk. Elk kind gaat meteen aan de slag om iets moois te tekenen. Het is een betaalbaar cadeau, en het ziet er vrolijk uit. Kinderklei of kinderverf met papier. Ook een cadeau wat kinderen (tot ongeveer 12 jaar) eigenlijk altijd wel waarderen.

Cadeautjes minder dan 10 euro voor jongens tussen de 12-16 jaar, of ouder

Oudere jongens houden meestal van games, sport, of een goede film. Als het boekenwurmen zijn kan je ze ook blij maken met een spannend boek. Als je de jongen niet goed kent, kun je een algemeen cadeautje kopen. Denk bijvoorbeeld aan:
 • een telefoonhoesje
 • laptophoes
 • game of speelfilm
 • haargel
 • stripboek
 • armbandje of ketting
 • coole pet of bril
 • leuke gadgets
 • aftershave of deo
 • grappige beker met tekst
 • aparte sleutelhanger
 • leuk shirt
 • vulpen
© 2015 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het Sinterklaas en Kerstmis spelHet Sinterklaas en Kerstmis spelIeder jaar weer de grote vraag: Wat gaan we doen met de feestdagen? Niet iedereen heeft tegenwoordig tijd en zin om een…
Cadeautjes uitpakken op een kinderfeestjeCadeautjes uitpakken op een kinderfeestjeDe jarige heeft zich al dagen op verheugd. Wat krijg ik op mijn verjaardag? Voor de gasten op het feestje is het vaak ne…
Jongens in de puberteitJongens in de puberteitAl lijken de meiden verder te zijn in hun ontwikkelingen, toch zijn de meeste jongens op 12 jarige leeftijd ook weldegel…
Seksuele voorkeur van jongens wordt in baarmoeder bepaaldHoe meer oudere broers een jongen heeft, hoe groter de kans wordt dat hij homoseksueel is. Dat beweren Canadese onderzoe…

Cadeautjes onder de 10 euro, voor meisjesCadeautjes onder de 10 euro, voor meisjesWat is een leuk cadeau voor een meisje? Als er iets te vieren is, bijvoorbeeld Sinterklaas, Kerstmis of een verjaardag k…
Zes handige websites voor SinterklaasavondHet vieren van de verjaardag van Sinterklaas gaat vaak gepaard met de nodige stress. Er moeten allerlei cadeaus en lekke…
Bronnen en referenties
 • http://www.intertoys.nl/baby-peuter-speelgoed/knuffel/ty-beanie-monster-patch-knuffel
 • http://www.intertoys.nl/5369-playmobil-speciale-politieagent-met-speurhond?previousSearchTerm=PlayMbil
 • http://www.intertoys.nl/10522-duplo-boerderijdieren
 • http://www.intertoys.nl/thomas-de-trein-locomotieven
 • http://www.intertoys.nl/fisher-price-little-people-figuren-in-koker
 • http://www.bol.com/nl/p/quercetti-knikkerbaan-migoga-spiraal-90dlg/9200000045686161/
 • http://www.bol.com/nl/p/paw-patrol-pop-up-game-kinderspel/9200000042931769/
 • http://www.bol.com/nl/p/digidino-simon/9200000039880719/
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 11-09-2017
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Bronnen en referenties: 8
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.