Zes handige websites voor Sinterklaasavond

Het vieren van de verjaardag van Sinterklaas gaat vaak gepaard met de nodige stress. Er moeten allerlei cadeaus en lekkers in huis gehaald worden, en gedichten en surprises worden gemaakt. Gelukkig kan internet hulp bieden in deze drukke tijd, want er zijn websites met handige tools om het Sintseizoen soepel te laten verlopen.

Sinterklaas surprise ideeëngenerator

Heb je helemaal geen inspiratie voor een surprise of heb je het lootje getrokken van iemand die eigenlijk niet goed kent? Geen nood! Op de website van verrasjezelf.nl vind je een ideeëngenerator voor surprises. Met een klik van de muis krijg je steeds een nieuwe tip, onder het motto “Verras jezelf, verras een ander”. Er zit vast wel een idee bij dat je aanspreekt, bijvoorbeeld het uitvoeren van opdrachten om een pietendiploma te halen, een pop van ballonnen maken of een cadeau-mobile knutselen.

Kippige Sinterklaas surprise

De website van adopteereenkip.nl biedt een snelle surprisetip. Je kunt namelijk een bouwplaat van een kip downloaden en die (eventueel vergroot of verkleind) uitprinten. De print plak je op een stuk stevig papier of dun karton. Uitknippen of uitsnijden en in elkaar lijmen, en je kip is af! Het is uiteraard de bedoeling om er als cadeau een adoptiebewijs van een kip of haan in te doen. Dus als de ontvanger van je surprise geïnteresseerd is in duurzame, biologische landbouw en voeding heb je meteen geschikt cadeau en ben je snel klaar. Mocht dat niet het geval zijn, dan kun je natuurlijk ook een ander cadeau in de bouwkip doen.

Websurprise

Waarom een surprise in elkaar knutselen als je ook eenvoudig een online surprise kunt regelen? Op de website van websurprise.nl kun je een origineel surprisespel bestellen voor degene wiens lootje jij getrokken hebt. Op pakjesavond verstop je het cadeau ergens in huis. De ontvanger van je surprise speelt het spel (gepresenteerd door Sinterklaas en zijn pieten) via de website en verdient bij elk goed antwoord een aanwijzing over de locatie van zijn of haar cadeau. Na afloop van het spel kan de zoektocht naar het cadeau beginnen.

Sinterklaas telegram

Een persoonlijke boodschap van Sinterklaas krijgen is voor veel kinderen een indrukwekkende ervaring. Via de website van Sinterklaastelegram.nl kun je een luxe brief die door Sint persoonlijk geschreven lijkt aanvragen en laten opsturen naar het gewenste adres. Details zoals naam, leeftijd, hobby's worden opgegeven en verwerkt in de brief, zodat deze echt toegespitst is op de ontvanger. En eventueel kan er nog een cadeautje met de brief meegestuurd worden voor extra blije gezichtjes.

Sinterklaas namenkiezer

Het schoolbordportaal.nl heeft een leuke tool ontwikkeld om ruzie te voorkomen bij het uitpakken van surprises. De Sinterklaas namenkiezer bepaalt namelijk willekeurig wie er aan de beurt is. Voer alle namen in op de website en laat de computer een naam uitkiezen. De verschillende namen verschijnen steeds langzamer in beeld, totdat de tool uiteindelijk bij de naam van de gelukkige blijft hangen. Een mooi vormgegeven tool die het Sinterklaasfeestje extra gezellig en spannend maakt.

Sinterklaas-app

Voor echte Sint-fans is er een app beschikbaar met veelgezochte informatie over Sinterklaas op een rijtje. Je kunt er bekende Sinterklaasliedjes en teksten mee opzoeken, filmpjes en videoclips over de Sint en zijn pieten afspelen, en alle uitzendingen van het Sinterklaasjournaal nog een keer terugkijken. Daarnaast bevat de app een rijmwoordenboek, dat uitkomst kan bieden als je helemaal vast zit met een gedicht. Tot slot is het mogelijk om op categorie te zoeken naar originele cadeautips voor in een schoentje of in de zak. Je kunt de app gratis downloaden via appmachine.com en installeren op je iPhone of Android smartphone.
© 2015 - 2024 Liesbos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sinterklaas gedichten zelf maken - Handige en leuke tipsSinterklaas gedichten zelf maken - Handige en leuke tipsVeel mensen willen graag hun Sinterklaas gedichten zelf maken. Het Sinterklaasfeest wordt op verschillende manieren gevi…
SinterklaasfeestWat zijn de typische kenmerken van het sinterklaas feest en hoe is het ontstaan? waarom word er nu pakjesavond gevierd?
Origineel en grappig Sinterklaasgedicht schrijvenOrigineel en grappig Sinterklaasgedicht schrijvenTijdens de Sinterklaasmaand moet er ineens behoorlijk wat creativiteit geuit worden. Het bedenken van een goed gedicht i…
Sinterklaas huren – Sinterklaas bezoek tipsSinterklaas huren – Sinterklaas bezoek tipsSinterklaas huren zal het Sinterklaasfeest extra leuk en spannend maken voor de kinderen. Ongeveer de helft van de Neder…

Cadeautjes onder 10 euro, voor jongensCadeautjes onder 10 euro, voor jongensWat zijn leuke cadeautjes voor jongens? Het kan lastig zijn om een leuk en goedkoop cadeautje te vinden voor een jongen,…
Sint-maarten-, sinterklaas- en kerstliedjesSint-maarten-, sinterklaas- en kerstliedjesIn de periode dat de dagen korter worden en de avonden langer, zijn er momenten dat er (door kinderen) liedjes worden ge…
Bronnen en referenties
  • http://www.verrasjezelf.nl/surprisetip.htm
  • http://www.adopteereenkip.nl/content/kippige-sinterklaas-surprise
  • http://www.websurprise.nl/
  • http://www.sinterklaastelegram.nl/telegram.nl/ast.2.0/script/templet/tgs_commerce/store.sinterklaastelegram.asp?referrer=-&hostname=www.sinterklaastelegram.nl
  • http://www.schoolbordportaal.nl/flash-overlay.php?id=4620&title=De Sinterklaas namenkiezer
  • http://apps.appmachine.com/desinterklaasapp
Liesbos (54 artikelen)
Laatste update: 21-10-2015
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.