Cadeautjes onder de 10 euro, voor meisjes

Cadeautjes onder de 10 euro, voor meisjes Wat is een leuk cadeau voor een meisje? Als er iets te vieren is, bijvoorbeeld Sinterklaas, Kerstmis of een verjaardag kan je het natuurlijk zo duur maken als je wilt, maar er zijn al veel leuke cadeautjes voor meisjes te vinden voor minder dan 10 euro. Om te bepalen wat je een meisje wilt geven, is het handig om eerst een en ander over haar op te schrijven. Ten eerste is haar leeftijd natuurlijk belangrijk. Een klein meisje speelt nog graag, terwijl een groter meisje misschien meer geïnteresseerd is in mode, make-up of juist in sport, games of gadgets. Je moet dus altijd eerst kijken naar de persoon, en daar je cadeau op afstemmen. Waar vind je een leuk en betaalbaar cadeautje voor een meisje? Voor kleine kinderen is het altijd leuk om speelgoed te kopen. Zelfs voor de allerkleinste kinderen bestaat er al speelgoed. Veel cadeautjes zijn geschikt voor zowel meisjes als jongens. In dit artikel wordt aandacht besteed aan cadeautjes van ongeveer 10 euro, geschikt voor meisjes tussen de 2 tot 16 jaar.

Cadeautjes voor meisjes vinden

Peuters en kleuters

Om een passend cadeautje voor een meisje te verzinnen is het handig als je iets van het meisje af weet. Gaat het om een heel jong kind, dan is een cadeautje kiezen niet zo moeilijk. Kleine kinderen vinden speelgoed al snel leuk. Speelgoed om mee te bouwen, te rammelen of te knuffelen, het valt allemaal al snel in de smaak. Primaire kleuren doen het goed bij peuters en kleuters, en veel kinderspeelgoed voor de allerkleinsten is dan ook vaak rood, geel en blauw.

Oudere kinderen

Oudere kinderen zijn bedrevener in het zelf doen van dingen. Denk hierbij aan knutselen, iets bouwen, zelf doen alsof ze echt koken, doen alsof ze echt autorijden, een echte cowboy of prinses naspelen, enzovoorts. Het ene meisje zal meer interesse hebben in knutselen, en de ander zal meer interesse hebben in spelen met barbiepoppen of andere poppen, en een volgend meisje is misschien juist dol op knuffeldieren of bouwen. Ook zijn er meisjes die van voetballen houden, of het leuk vinden om zich te verkleden en te schminken, of misschien houdt ze juist van ballet. Weer andere meisjes houden van games. Kijk dus wat voor type meisje je voor je hebt, dan wordt het ook makkelijker om een geschikt cadeautje uit te zoeken. De prijsindicaties in dit artikel zijn gebaseerd op het jaar 2015.

Cadeautjes minder dan 10 euro voor meisjes tussen 2-5 jaar

Op deze leeftijd ontdekken kinderen heel veel van de wereld om hen heen. Ze leren als peuter bijvoorbeeld kleuren en vormen herkennen; ze leren een beetje praten; ze ontdekken dat ze mensen in hun omgeving kunnen nadoen en ze weten dat er dieren bestaan, enzovoorts. Daarom is veel speelgoed voor deze leeftijdsgroep vaak in meer of mindere mate educatief. Spelenderwijs leren kinderen bijvoorbeeld woordjes kennen, vormen herkennen, dierengeluiden herkennen, enzovoorts. Tegen de tijd dat kinderen kleuters zijn geworden, zijn ze in staat om echt te spelen. Ze kunnen al veel zelf doen, zoals kleuren, eenvoudige tekeningen maken, bouwen met LEGO of ander constructiespeelgoed. Voor minder dan 10 euro kan je in deze leeftijdsgroep heel veel leuke cadeautjes vinden, die ook speciaal op meisjes gericht zijn. Zo heb je LEGO en Playmobil pakketjes die zich op interesses van meisjes richten maar ook LEGO en Playmobil pakketjes die meer op de interesses van jongens gericht zijn.

LEGO Duplo

LEGO Duplo boerderijdieren wordt door meisjes (maar ook door jongens) gewaardeerd (leeftijdsindicatie 2-5 jaar). Voor minder dan 7 euro heb je al een pakketje met LEGO Duplo boerderijdieren. In het doosje zitten schaapjes, geitjes en konijnen, en enkele grote bouwstenen om hun huisje te bouwen. Ook leren kinderen welke geluiden de dieren maken. Ook leuk voor meisjes zijn de LEGO Duplo pakketjes: 'Mijn eerste bus (productnummer 10603), IJswagen (productnummer 10586)' en 'Boseenden (productnummer 10581).'

Minik

Een heel grappig cadeautje is een Minik. Het is een knuffelpopje met het gezicht van... Dat mag je zelf kiezen! Je kunt namelijk een foto uploaden van het gezicht wat je in 3D de Minik geplaatst wilt hebben, bijvoorbeeld een beroemdheid, of een foto van jezelf. Je bestelt eerst het knuffelpopje van je keuze, nadat je besteld hebt mail je pas de foto naar hun e-mailadres info@minik.eu o.v.v. je naam en bestelde product. Je hebt dan dus een heel persoonlijk cadeautje te geven. Geschikt voor (meestal) meisjes vanaf 5 tot 16 jaar. Als je een Minik knuffel met een gezicht van jezelf aan je vriendin wilt geven, is dit natuurlijk ook een leuk cadeau voor meiden ouder dan 16 jaar.

PlayMobil

Playmobil is net als LEGO wereldberoemd, maar het blijft leuk speelgoed voor zowel jongens als meisjes. Playmobil heeft zowel setjes voor jongens als meisjes. Leuke setjes voor meisje zijn bijvoorbeeld 'Meisje met pony' (productnummer 5291) en 'Meisje met poezenfamilie' (productnummer 5126). Beiden te koop voor minder dan 10 euro.

Knuffeldier

Altijd een feest, een knuffel. Toch is niet elk kind even gek op knuffeldieren, maar meisjes houden vaak nog meer van leuke knuffeldieren dan jongens Voor de allerkleinsten zijn knuffeldieren in primaire kleuren leuk, voor de wat grotere meisjes zijn er knuffelberen, knuffelpoppen, en knuffels die iets kunnen, bijvoorbeeld praten of dansen. Erg leuk zijn de 'YooHoo and Friends' knuffels. Ze hebben grote glanzende ogen en en zijn geschikt van 3 tot 12 jarigen.

Cadeautjes minder dan 10 euro voor meisjes tussen 6-10 jaar

Op deze leeftijd is het wel duidelijk of je te maken hebt met een meisje die van typische meisjes dingen houdt zoals prinsessenjurken, poppen, en sieraden dragen en/of maken, of dat je juist een ander type meisje voor je hebt, eentje die meer van voetballen en gamen en van knutselen houdt, bijvoorbeeld. Niet ieder mens is hetzelfde en als je een meisje voor je hebt dat liever op straat speelt dan in huis met een poppenhuis spelen, dan is het logischer dat je haar een voetbal geeft in plaats van een barbiepop. Vaak zijn meisjes echter wel dol op poppen, poppenhuizen, knuffeldieren en/of zelf kralen rijgen of met verf of klei knutselen.

Disney Frozen Snow Queen Jewels

Erg leuk kan zijn: Disney Frozen Snow Queen Jewels, het is een pakket waarmee je zelf armbandjes en kettingen kunt maken en het kost minder dan 10 euro.

Schilderen op nummer

Voor meisjes die dol zijn op paarden, poezen of dolfijnen, is Schilderen op Nummer wellicht een leuke tip. Je schildert door het stapje voor stapje verven van nummers, je eigen paarden-, poezen- of dolfijnenschilderij en je kan er vervolgens mee pronken. Je kunt ook andere dieren leren schilderen en ook Disney Frozen heeft (Schilderen op Nummer) pakketjes in dezelfde prijsklasse van minder dan 10 euro. (Geschikt vanaf 7 jaar).

Knutselen algemeen

Meisjes houden net als jongens meestal veel van tekenen en knutselen. Op dit gebied is er een enorme keus aan leuke spullen te vinden. Er zijn behoorlijk wat knutselpakketten die zich speciaal op meisjes richten, zoals bijvoorbeeld dikke viltstiften, potten verf of vingerverf, klei, materialen om te knippen en te plakken Het blijft altijd leuk en welkom speelgoed. Voor minder dan 10 euro kan je heel veel goede knutselmaterialen vinden. De kwaliteit is wel belangrijk. Stiften die je in de plaatselijke supermarkt voor 1 euro vindt, maar die na een dag al uitgedroogd zijn, daar heb je niks aan. Vanaf een jaar of 5 is een kind al behoorlijk goed in staat om zelf te knutselen, maar vaak is er dan nog begeleiding nodig. Hou je daarom altijd aan de aanbevolen leeftijd op verpakkingen.

Ses Zeepjes Gieten

Met Ses Zeepjes Gieten maken meisjes zelf stukjes zeep die lekker ruiken. De zeepjes worden in vormpjes gegoten. Daarna kunnen de kinderen ze zelf gebruiken, of cadeau geven. Een pakket Ses Zeepjes Gieten kost minder dan 10 euro.

DigiUiltje

Heel modern is het DigiUiltje. Dit interactieve vriendje van nog geen tientje kan met de ogen knipperen, zingen en dansen. DigiUiltjes maken onderdeel uit van de zogenaamde DigiFriends serie digitale figuren, die kunnen zingen, praten, bewegen en dansen. Geschikt voor meisjes tussen de 4 en 12 jaar.

Barbiepop en/of accessoires

Nog steeds een van de meest populaire poppen voor meisjes, de Barbiepop. Barbies zijn over het algemeen niet goedkoop, maar je hebt al een Barbiepop voor minder dan 10 euro. In de Barbie beach serie vind je namelijk echte Barbiepoppen die nog geen 10 euro kosten. Waarom deze poppen goedkoper zijn dan de andere Barbiepoppen? De pop is hetzelfde, maar omdat het de beach (strand) serie betreft, dragen ze niet al te veel kleren. De meisjes Barbiepoppen in deze serie dragen een mooi badpak of bikini, de mannelijke Barbiepop Ken draagt een zwembroek in de vorm van een boxershort. Andere cadeautjes van Barbie die minder dan 10 euro kosten zijn accessoires, zoals het Barbie strijkijzer, Barbie boodschappenmandje, Barbie Bezemset, Barbie Fashionitas schoenen en tassen, of Barbie Twinkle stikkers, Barbies zijn geschikt voor meisjes vanaf (ongeveer) 3 jaar en ouder. Voor de kleintjes zijn kleine losse onderdelen (zoals schoentjes, oorbellen e.d.) echter wel een gevaar, dus neem altijd de aanbevolen leeftijd op de verpakking serieus en voorkom altijd dat kinderen onderdelen van speelgoed in hun mond stoppen.

Princess Secret Speelset in Doos

Een verkleedset met schoentjes en andere accessoires, om je te verkleden als prinses.

Cadeautjes minder dan 10 euro voor meisjes tussen 9-11 jaar

Barbiepoppen vallen ook in deze categorie. Meisje in deze leeftijdsgroep hebben brede interesses. Zo kunnen ze interesse tonen in zowel knutselen als make-up, poppen en voetbal, gamen en films. Je kunt dus erg makkelijk een leuk cadeautje vinden voor deze leeftijdsgroep. Voorbeelden van leuke cadeautjes:

Ravensburger Paardenkoffer Hobby

Deze paardenkoffer zit vol met knutselspullen die op paarden betrekking hebben. Ook zitten er een (of wellicht meerdere) paardenpuzzels in, en leren meisjes van 7-12 jaar om paarden te schilderen.

Knikkerbaan

De Quercetti Migoga 'Spiraal'-knikkerbaan, die je met heel veel onderdelen steeds opnieuw in elkaar kunt zetten, is niet alleen voor jongens leuk en spannend speelgoed maar ook voor meisjes die van bouwen houden. Deze knikkerbaan is geschikt voor kinderen van 10 jaar en jonger, tot ongeveer 4 jaar jong (kleiner niet). Belangrijk is dat het kind al bouwen kan, en ook weet dat je geen knikkers in je mond moet stoppen. Meisjes vanaf 4 tot en met 10 jaar zullen zeker veel plezier beleven met deze knikkerbaan. De baan kost minder dan 10 euro en de knikkers worden er ook nog bijgeleverd.

Crayola Catwalk Creations Printable Fabric

Voor iets meer dan 10 euro koop je Crayola Catwalk Creations Printable Fabric. Met dit leuke pakket kunnen meisjes (en ook jongens die in mode ontwerpen geïnteresseerd zijn) zelf hun eigen (!) kleren ontwerpen. Geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Super Sand

Dit speciale bouwzand is antibacterieel en heeft de eigenschap dat het niet in korrels uit elkaar valt. Je kunt het steeds weer opnieuw gebruiken en je eigen leuke zandkasteeltjes bouwen. Gewoon thuis in de huiskamer, want het korrelt niet en opruimen is daardoor een makkie. En dat voor nog geen 10 euro.

Cadeautjes minder dan 10 euro voor meisjes tussen de 12-16 jaar, of ouder

Oudere meisjes kunnen van gamen, knutselen, mode, make-up, muziek of films houden. Ook hebben ze meestal wel een of meerdere leuke hobby's waaruit hun interesses blijken. Leuke cadeautjes voor oudere meisje kunnen bijvoorbeeld zijn:
  • make-up setje
  • lekker geurtje
  • telefoonhoesje
  • handtasje
  • badschuim of douchegel
  • cd of dvd
  • game
  • kledingstuk
  • sjaal. handschoenen of muts
  • boek
  • gadget
  • laptophoes.

Lees verder

© 2015 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sinterklaas spelSinterklaas spelEen leuk en gezellig spel om met de hele familie te spelen op sinterklaasavond. Het kan natuurlijk ook als kerstspell ge…
Cadeau voor hem  Wat kan je voor mannen kopen?Cadeau voor hem Wat kan je voor mannen kopen?De meeste vrouwen vinden het meestal moeilijk om een cadeau te kopen voor een man. Ze moeten lang nadenken om te besliss…
Besparen: Zelf cadeautjes makenBesparen: Zelf cadeautjes makenHet hele jaar door is er van alles te vieren. Verjaardag, geboorte, huwelijk , kinderfeest, er is altijd wat! Om nu niet…
Loverboys & lovergirlsLoverboys & lovergirlsHet is natuurlijk heerlijk om verliefd te zijn en zeker als dit van beide kanten komt. Helaas komt het weleens voor dat…

Zelf maken: feestelijke versieringenZelf maken: feestelijke versieringenOp één of andere manier is het de normaalste zaak van de wereld om rond de kerstdagen je huis te versieren. Hiervoor kun…
Zes handige websites voor SinterklaasavondHet vieren van de verjaardag van Sinterklaas gaat vaak gepaard met de nodige stress. Er moeten allerlei cadeaus en lekke…
Bronnen en referenties
  • http://www.bol.com/nl/p/blue-stitch/9200000046457798/
  • http://www.bol.com/nl/p/lego-duplo-boerderijdieren-10522/9200000021797492/
  • http://www.bol.com/nl/p/playmobil-meisje-met-pony-5291/1004004013213784/
  • http://www.bol.com/nl/p/playmobil-meisje-met-poezenfamilie-5126/1004004011194057/
  • http://www.bol.com/nl/p/yoohoo-and-friends-roodee-capuchin-monkey-5in/1004004013572054/
  • http://www.bol.com/nl/p/disney-frozen-snow-queen-jewels-sieraden-maken-met-kralen/9200000031659658/
  • http://www.bol.com/nl/p/disney-frozen-fever-schilderen-op-nummer/9200000045753307/
  • http://www.bol.com/nl/p/ses-zeepjes-gieten/1004004007092873/
  • http://www.bol.com/nl/p/digiuiltje-erin/9200000039880753/
  • http://www.bol.com/nl/p/barbie-beach-barbie-pop/9200000038629864/
  • http://www.bol.com/nl/p/princess-secret-speelset-in-doos/9200000021008045/
  • http://www.bol.com/nl/p/ravensburger-paardenkoffer-hobby/1004004012396362/
  • http://www.bol.com/nl/p/quercetti-knikkerbaan-migoga-spiraal-90dlg/9200000045686161/
  • http://www.bol.com/nl/p/crayola-catwalk-creations-printable-fabric/1004004012720533/
  • http://www.bol.com/nl/p/super-sand-bucket-speelzand/9200000040756804/
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 10-09-2017
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Bronnen en referenties: 15
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.