Valentijn: iedere dag Valentijn, weg met de commerce!

Valentijn: iedere dag Valentijn, weg met de commerce! 14 februari, Valentijn. Vaak een pijnlijke dag voor vele mensen, zowel voor koppels als voor singles. Een dag waarop veel ruzie wordt gemaakt, omdat de verwachtingen zo hoog gespannen zijn. Wat een teleurstelling als er dan niets gebeurt! Toch hoeft het niet zo te zijn. Denkt er niemand aan je op 14 februari, verwen jezelf dan eens lekker! Denk ook eens aan je huisdieren. Maak er een leuke dag van met je partner, met je familie of met vrienden!

Commerce

Verplichtingen

14 februari is zo'n dag die ons weer is opgedrongen door de commerce. Winkeliers en bakkers willen verkopen. Alles kleurt rood en overal verschijnen hartjes. Bloemenwinkels doen gouden zaken. Iedereen moet iemand graag zien op die dag. Vergeet manlief een cadeautje te kopen voor zijn vrouw, dan denkt ze dat hij haar niet graag meer ziet, is het gegarandeerd ruzie en wordt er een paar dagen niet meer tegen elkaar gesproken. Ben je alleen, dan voel je je miserabel omdat je overal "gelukkige koppeltjes" ziet.

Feest van de liefde

Vergeet al dat moeten toch eens en geniet gewoon van elkaar of verwen je eens lekker zelf. Waarom moeten de kinderen per sé de deur uit met Valentijn? Valentijn is toch het feest van mekaar graag zien? En daar horen de kids toch ook bij, of niet soms? En wat dacht je van je huisdieren? Maak er gewoon een leuke dag van met iedereen die je graag ziet, of het nu kinderen, familie, huisdieren of vrienden zijn.

Iedere dag Valentijn

En ga nu ook niet stressen omdat Valentijn op een weekdag valt en dat je juist een vergadering hebt of dat manlief juist een voetbalmatch heeft. Als je mekaar graag ziet, dan is het toch iedere dag feest en niet alleen die ene dag per jaar. Dan vier je toch gewoon feest op een andere dag. In het weekend bijvoorbeeld, wanneer je lekker veel tijd hebt. Hier een aantal ideetjes om er een superleuke dag van te maken, alleen of voor het hele gezin!

Tips voor een geslaagde Valentijn

Het huis gezellig maken

Maak het huis eens lekker gezellig. Ruim op, veeg alles schoon. Zet de ramen eens flink open en laat wat verse lucht binnenwaaien. Zet wat mooie bloemen in een vaas of koop een paar groene planten. Het is bijna lente, weg met grijs en grauw! Zet wat kaarsjes voor een gezellig, knus sfeertje. Nu nog een mooie CD opzetten en je krijgt zo zin om op de bank te kruipen voor een goede film, een lekker glaasje wijn of een goed boek. Alleen, met twee of met het hele gezin.

Bloemetje of doosje pralines kopen voor iemand die het echt nodig heeft

Koop eens een boeketje bloemen of een doosje pralines voor iemand die het echt nodig heeft. Een vriendin die eventjes in de put zit, een oma die zich wat eenzaam voelt, een lieve buurvrouw die steeds op de kindjes past, etc. Zo'n onverwacht gebaar op een onverwacht moment zal zeker in de smaak vallen. Ben je alleen, dan heb je meteen ook nog een leuke babbel.

Lekker taartje of gebakje

Geef maar toe, alle excuses zijn goed om lekker te snoepen. Dus koop het dan toch, dat lekkere taartje of dat overheerlijke gebakje. Ben je alleen, dan snoep je het lekker zelf op. Vandaag denken we niet aan die extra kilootjes! Zijn de kinderen thuis, dan maak je er een gezellige high noon tea van, met alles er op en er aan. En zelfs met de kinderen er bij kan je je partner een beetje opvrijen met de ogen of met dubbelzinnige opmerkingen. Maakt het extra spannend om nog even te moeten wachten tot de kinderen in hun bed liggen.

Lekker koken

Lekker koken doe je voor elk feest. Dus kan je het ook voor Valentijn doen. Ben je alleen, trakteer jezelf dan eens op iets speciaals of duurder dan gewoonlijk. Ben je in gezin, maak er dan iets leuks van, met extra veel hartjes en rood. Iets eenvoudigs als kriekjes met balletjes krijgt een Valentijntoets als je er hartenboterhammetjes bij serveert. Voor meer harten recepten kijk bij: Hartjes allerlei en nog lekker ook!

Lekker lang in bad

Wat is er nu zaliger dan een lekker warm bad met een goede CD en eventueel wat kaarsjes en een goed boek. Mmm, heerlijk lang wegzakken in het warme water. Zalig als je alleen bent. Maar ook met de kinderen in de buurt is het best mogelijk. Manlief kan mama een uurtje relaxen cadeau doen door eventjes op de kindjes te letten of er eventjes mee naar de speeltuin te trekken. Daarna kunnen de kindjes samen lekker een uurtje plonzen en spelen in bad. Iedereen gelukkig en het heeft niets gekost!

Gratis massage

Een gratis massage? Koop een flesje massagemelk en laat je eens lekker verwennen. Het zal misschien niet zo professioneel zijn als in een massagesalon, maar veel intiemer en gezelliger. Kinderen in de buurt? Geen probleem. Geef ze ook een flesje en laat ze mekaar ook eens masseren op rug, armen en benen. Veel gegibber en gelach gegarandeerd!

Een lange wandeling

Een heerlijk vroege lentedag met zo'n waterzonnetje dat toch al een beetje warmte geeft? Trek er op uit voor een lange wandeling. Alleen, met de hond of met het hele gezin. Lekker veel vitamine D gaan opdoen en een gratis energieboost. En weet je wat nog een voordeel is? De kinderen zullen goed moe zijn 's avonds en braaf gaan slapen. Een heerlijk lange avond alleen met je partner in het verschiet dus met andere woorden!

Een middagdutje doen

Rotweer en niets op TV? Laat je eens flink gaan en kruip lekker in je bed. Alleen, met een goed boek of ... met je partner. Kleine kinderen in de buurt? Geen probleem, die moeten toch ook een middagdutje doen? Grotere kinderen in huis? Laat ze eens gaan ijsschaatsen, zwemmen of naar de cinema gaan met wat vrienden. Het huis voor je alleen!

Iemand opbellen

Heb je echt het land in omdat niemand aan je gedacht heeft deze Valentijn? Draai de rollen eens om. Kom uit je schelp! Wie zit er nog alleen thuis? Neem die telefoon en klets eens lekker bij. Of spreek af om ergens een reuzenpannekoek te gaan eten. Om "verliefde koppeltjes" te gaan bespieden en samen lekker veel kritiek te spuien over hoe lelijk sommigen zijn, of over hoe kinderachtig en hoe onnozel sommigen zich wel kunnen gedragen. Misschien wel jaloezie, maar het lucht op!

Verwen je huisdier(en)

Echt niemand in de buurt of geen zin om buiten te komen? Verwen je huisdier(en) dan eens lekker. Een extra lange wandeling, een lekker botje en dan samen op de bank met een goede film. Geen zin in dat romantische en kleffe gedoe? Kies dan voor een film met humor of die film die al zo lang op je ligt te wachten.

Kortom, of je nu alleen bent, met twee of met je gezin, maak er een leuke dag van. Verwacht niet te veel, doe eens lekker gek en geniet van elkaar of van iets dat je zelf leuk vindt!

Happy Valentine!
© 2011 - 2024 Mapa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Valentijnsdag verklaardValentijnsdag verklaardValentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Het is de dag waarop geliefden extra aandacht aan elkaar besteden. In het ja…
Tips voor originele Valentijn cadeausBinnenkort is het weer zover, op 14 februari is het Valentijnsdag. Ben je ervan overtuigd dat Valentijnsdag een commerci…
Zes bespaartips voor ValentijnsdagZes bespaartips voor Valentijnsdag14 februari is het weer zo ver: Valentijnsdag! Deze Amerikaanse feestdag, is ook vrij populair in Nederland. Helaas is V…
Valentijnsdag, een dag voor degenen die je lief hebt!Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Al in 496 werd 14 februari uitgeroepen tot de dag van de Heilige Valentijn,…

Pasen staat weer voor de deur; hier de leukste paasideeën!Nog even dan is het weer Pasen. Veel mensen vinden het leuk hun huis (en soms zelfs de tuin) paasklaar te maken. In de w…
Van ei tot paaseiVan ei tot paaseiEieren horen bij Pasen en bij de oude lentefeesten. Eieren staan voor de opstanding of herrijzenis van Jezus maar ook vo…
Bronnen en referenties
Mapa (704 artikelen)
Laatste update: 17-01-2017
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.