Zelfmaak tips voor de leukste moederdagcadeautjes

Zelfmaak tips voor de leukste moederdagcadeautjes Moederdag staat weer voor de deur, dus is het tijd voor een leuk cadeau. Jaarlijks wordt op de 2e zondag in Mei Moederdag gevierd. Naast Nederland wordt moederdag ook vele anderlanden gevierd. Net als Nederland vieren o.a Denemarken, Duitsland, Verenigde Staten, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Turkije en Australië, Moederdag op de 2e zondag in mei. In 2013 betekent dat, dat Moederdag gehouden wordt op zondag 12 mei 2013. In dit artikel vindt je knutseltips voor een super leuk moederdagcadeau.

Wanneer is het moederdag?

Moederdag wordt ieder jaar op de tweede zondag in mei gevierd. Dat betekent dat moederdag de aankomende jaren valt op:
  • Moederdag 2013: zondag 12 mei 2013
  • Moederdag 2014: zondag 11 mei 2014
  • Moederdag 2015: zondag 10 mei 2015

Tijdens deze dag worden alle moeders nog eens extra in het zonnetje gezet. Hier hoort natuurlijk een cadeuatje bij. Rond moederdag liggen de winkel vol met diverse aanbiedingen, maar wat is nou leuker dan een zelfgemaakt cadeau. Een zelfgemaakt moederdag cadeautje is altijd geslaagd en het maken is nog leuk ook. Er zijn tal van mogelijkheden die natuurlijk afhankelijk zijn van de leeftijd van die gene die het cadeau gaat maken. Zo zijn er knutselideetjes voor kinderen en uitgebreidere projecten voor volwassenen.

Helemaal leuk is het als je je cadeautje geeft samen met een heerlijk moederdagontbijt.

Fruitmand

Bekleed eens een oude schaal ( of koop een goedkope) met leuke mozaieksteenstjes. Pas het motief en de kleuren aan die passen bij de smaak en interieur van je moedere en hij is succes verzekerd.
Ook is het mogelijk om de schaal te bekleden met een laag papier mache en hem daarna te beschilderen. Deze schaal zal wel minder duurzaam zijn, maar zeker niet minder mooi.

Doosje met bonbons

Maak een papieren doosje en decoreer deze naar eigen wens met een mooie tekening, foto's, afbeeldingen uit een tijdschrift, teksten etc. Vul het doosje met enkele heerlijke bonbons. Koop de bonbons of maak ze zelf.

Merci

De chocoladestaafjes van Merci lenen zich ook zeer goed om lekker creatief aan de slag te gaan. Er zijn op internet diverse leuke templates te vinden van allerlei zelf gemaakte doosjes waar je enkele Merci chocoladestaafjes in kunt stoppen.

Workshop

Je kunt natuurlijk ook een workshop cadeau geven om zelf bonbons te maken. Dit is een zeer leuke activiteit voor moeder en dochter of voor twee vriendinnen. Stop dan een cadeaubon in het doosje.

Bloemstuk

Dit is niet alleen een activiteit voor volwassenen, maar ook jong kinderen zullen hier plezier aan beleven. Maak een bloemstukje met bloemen uit eigen tuin.

Theepotje met theezakjes

Van papier kun vrij gemakkelijk een leuke theepot maken die je vult met heerlijke bobons en/of verschillende soorten thee. Voorbeelden van deze theepotten zijn o.a te vinden op www.gelovenisleuk.nl.

Fotolijstjes

Er zijn tal van mogelijkheden om zelf leuke en orginele fotolijstjes te maken.

Mozaiek

Koop in de hobbywinkel een kant en klaar fotlijstje van mdf en beplak deze met mozaieksteentjes

Macaroni

Koop een kant en klaar fotolijsjtje of snij er eentje uit stevig karton. Beplak deze met macaroni. Varieer eens met verschillende soorten macaroni. Bespuit het geheel na afloop met goud of zilververf.
Koop een kant en klaar folijstje van mdf in de hobbywinkel of snij er eentje uit stevig karton. Beplak deze diverse scrap materialen.

Schilderijtjes

Maak op een canvas doek je eigens schilderij. Denk eens niet alleen aan een schilderij met verf, maar varieer met materialen. Maak bijvoorbeeld eens een scrapbook schilderij. Varieer met foto's en verschillende scrapbookvellen en maak een super persoonlijk schilderij.

Tissuebox

Maak eens een persoonlijk Tisseubox. Je kunt de kant en klare verpakking decoreren, maar nog leuker is het om een nieuwe doos of hoes te maken. Hierdoor kan men de lege tisseudoos eenvoudig vervangen. Op het internet zijn diverse gratis templates te vinden om een leuke tisseubox te maken. Hiervoor kunnen diverse technieken gebruikt worden zoals het scrappen met mooie foto's en verschillende kleuren papier, maar ook het haken van een mooie hoes is zeer decoratief en origineel.
© 2011 - 2024 Tekstschrijvert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is Moederdag? Het ontstaan en de tradities van MoederdagMet het begin van de lente, komt ook de dag waarop de hele wereld zijn moeder eert elk jaar weer langs. Deze traditie is…
Moederdag: een dag speciaal voor moederMoederdag: een dag speciaal voor moederGerommel in de keuken en een half uurtje later hoor je gestommel op de trap. De deur gaat open en je kleine komt met een…
Knutselen voor moederdagKnutselen voor moederdagMoederdag komt er weer aan en moeders vinden het natuurlijk het leukst als ze iets krijgen wat het kind zelf gemaakt hee…
Tips voor het perfecte Moederdag ontbijtTips voor het perfecte Moederdag ontbijtHoe kun je, je moeder nou leuker en lekkerder verwennen dan met een Moederdag ontbijtje op bed? Met niets dus. Uit onder…

Weetjes over de maand mei: een maand met vele feestdagen!Weetjes over de maand mei: een maand met vele feestdagen!De meimaand is bij veel mensen een geliefde maand: lekker veel feestdagen en dus veel vrije dagen! Een overzichtje en de…
Van paasei tot paashaasVan paasei tot paashaasVan paasei tot paashaas: weet jij waarom er Pasen wordt gevierd en waarom er hazen, kuikentjes, eieren en nog veel meer…
Tekstschrijvert (367 artikelen)
Laatste update: 03-04-2013
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.