Zelf een vaderdagcadeau maken voor Vaderdag

Zelf een vaderdagcadeau maken voor Vaderdag Iedere 3e zondag van juni vieren we in Nederland Vaderdag. Op deze dag zetten vader eens extra in het zonnetje. Natuurlijk hoort hierbij een cadeautje. Wat is er nou leuker dan het geven en ontvangen van een zelfgemaakt vaderdagcadeau. Daarom een aantal zelfmaaktips voor een geslaagd vaderdagcadeau. De moeilijkheidsgraad van de cadeaus is variërend van peuter en kleuter tot wat oudere kinderen, maar ook met een baby kun je al een mooi vaderdagcadeau voor de eerste Vaderdag maken.

Voet- en handafdrukken maken van gips

Een vaderdagcadeau maken en krijgen is altijd bijzonder, maar juist wanneer het gaat om een eerste Vaderdag is deze dag extra bijzonder. Hoewel een baby misschien nog te klein lijkt voor een zelfgemaakt vaderdagcadeau kan hij of zij prima helpen bij dit unieke cadeau.

Afdrukken maken

Een afdruk van een babyvoetje of babyhandje kun je eenvoudig maken door het handje of voetje in een blok oase te drukken. Daarna vul je de afdruk met een gipsmengsel. Laat het geheel een nachtje drogen en haal de afdrukken voorzichtig los. Naar wens kun je ze nog schilderen of bijvoorbeeld zilver spuiten. Een mooi geheel krijg je, wanneer je de voet- en handafdrukken netjes inlijst.

Kant-en-klare pakketjes

Met behulp van oase kun je mooie afdrukken maken, maar in diverse winkels kun je ook kant-en-klare pakketjes kopen met alle benodigdheden voor de mooiste afdrukken.

De weersteen

De weersteen is een leuk vaderdagcadeautje dat gemaakt kan worden door zowel peuters en kleuters als wat oudere kinderen.
Het principe van de weersteen is dat er een mooie steen beschilderd wordt naar eigen idee. Vervolgens wordt de steen nog afgelakt zodat deze weerbestendig is. Een ander optie is het gebruiken van watervaste stiften. Bij de steen wordt een papier met een tekst in de volgende stijl toegevoegd:

Als de steen is nat is, dan regent het
Als de steen koud aanvoelt, dan vriest het
Als de steen wit is, dan sneeuwt het
Als de steen warm aanvoelt, dan schijnt de zon
Als de je de steen niet ziet, dan is het mistig


Zorg voor een leuke verpakking en je hebt gegarandeerd een geslaagd vaderdagcadeau.

Koekjes bakken

Laat de kinderen een vel papier beschilderen waar later een kartonnen doosje van gemaakt wordt. In dit doosje kunnen dan zelf gebakken koekjes gestopt worden. Wedden dat vader hier extra van zal smullen.

Flessenpost

Laat de kinderen een mooie glazen fles versieren met glasverf. Laat ze vervolgens een kleurplaat of tekening maken. De oudere kinderen kunnen ook een brief aan hun vader schrijven. Doe de brief/tekening in de fles en sluit hem af met een kurk. Zo hebben de kinderen hun eigen flessenpost voor hun vader.

Melkbekers

Laat de kinderen een melkbeker beschilderen met porseleinverf. Eventueel laat je er ook een bijpassend bord bij maken, dan heeft vader zijn eigen ontbijtset.

Documentmap

Koop een set simpele documentmappen. Laat de kinderen deze documentmappen versieren. Dit kan al tekenend, maar ook met een leuk plakwerkje etc.

Schilderij op canvas doek

Laat kinderen hun eigen schilderij maken op een echt canvas doek. Voor een extra leuk resultaat kun je de kinderen hier een fotokopie van hun eigen foto in laten verwerken.
© 2011 - 2024 Tekstschrijvert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Knutselen voor vaderdagKnutselen voor vaderdagVaderdag komt er weer aan en wat is er leuker dan een zelfgemaakt cadeautje te kunnen geven aan papa.
Vaderdag: Orginele en leuke cadeautips voor mannenVaderdag: Orginele en leuke cadeautips voor mannenLeuke cadeautips voor mannen zijn altijd welkom. Iedere 3e zondag in juni van een jaar vieren we Vaderdag. Vaderdag is e…
Wat geven met Vaderdag?Wat geven met Vaderdag?Ter ere van vader wordt elke derde zondag in juni Vaderdag gevierd. Op deze dag worden vaders verwend met knutselwerkjes…
Vaderdag cadeautjes om zelf te makenVaderdag cadeautjes om zelf te makenWe willen allemaal wel eens een keer origineel uit de bus komen bij Vaderdag. Het meest afgezaagde zelfgemaakte cadeau g…

Romeinse feestdagen: de LupercaliaRomeinse feestdagen: de LupercaliaEén van de hoogtepunten van het Romeinse jaar waren de Lupercalia, Romeinse feestdagen waarin, zoals Plutarchus beschrij…
Feestdagen bij de islamEen kleine uiteenzetting van de meest voorname islamitische feestdagen die een jaar bevatten. Onderstaand zijn alvast de…
Bronnen en referenties
Tekstschrijvert (367 artikelen)
Laatste update: 12-06-2017
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.