Vieze recepten voor Halloween of voor griezelparty's

Vieze recepten voor Halloween of voor griezelparty's Eind oktober. Halloween is weer in 't land! Wil je een leuke avond doorbrengen met je familie en je vrienden? Dat kan! Zet een goede griezelfilm op of ga buiten op pad met de zaklamp en je avond kan niet meer stuk. Voeg daar een aantal vieze gerechten aan toe en je Halloweenavond zal zeker geslaagd zijn! Natuurlijk kan je de wansmakelijke, vieze recepten ook toepassen voor een griezelparty op een ander moment! En ze zien er natuurlijk alleen maar vies uit. In werkelijkheid zijn ze heel erg lekker! Vieze dingen klaarmaken is niet moeilijk. Je brouwt gewoon wat door allerlei etenswaren bij elkaar te gooien. Smossen met eten is echter geen optie, er zijn zoveel mensen die honger lijden. Iets "vies" maken dat ook nog eetbaar is en toch nog lekker smaakt, dat is al iets moeilijker. Vandaar deze wansmakelijke, maar toch heerlijke gerechtjes!

Spinnen- en /of vliegenijsblokjes

Koop kleine plastieken vliegjes of spinnen. Doe ze in een vorm voor ijsblokjes, één in elk vakje. Doe hierop water en vries in. Lekker in een griezelaperitief!

Wormpjes op je bord!

Wie durft er maden op te eten? Van die dikke, vette beige-gele maden? Lekker op een slaatje! Zo maak je ze: neem een blokje jonge kaas. Snijd er heel kleine stukjes af, die je kneed in je handen totdat ze mals worden. Daarna maak je er worstjes van van zo'n 2 cm lang. Eventueel kan je er met een mespunt nog strepen op trekken voor een nog realistischer effect. Leg ze op de rand van het bord en over het slaatje.

Vliegenzwammen in het bos!

Schik sla op een bord. Kook eieren. Snij de topjes er af, zodanig dat de eitjes kunnen blijven staan. Snij het topje van een aantal tomaten, evenveel als er eitjes zijn. Leg de tomatenhoedjes op de eitjes. Maak nu met mayonnaise in een tube stipjes op de tomatenhoedjes. Het bos verder afwerken met geraspte wortels en komkommerstronkjes. Om het griezelig te maken, kan je snoepvliegjes of -wormpjes op de sla leggen. Of weer kaaswormpjes maken (zie hierboven). Lekker, mooi en gezond! De overschot van de tomaten kan je gebruiken om er tomatensaus mee te maken. De rest van de eitjes kan je in hele kleine stukjes snijden en bijvoorbeeld mee door de tomatensaus draaien van de bloederige drol (zie hieronder).

Spin op het menu!

Maak een grote gehaktbal van zo'n 15 cm diameter. Maak een kleinere gehaktbal van zo'n 5 centimeter doorsnede. Laat ze zachtjes gaar worden in de oven. Schik in het midden van een schotel op een bedje van geraspte worteltjes en geraspte courgettes, de kleine gehaktbal voor de grote. Met zwarte, plooibare rietjes kan je nu de poten maken op de grote gehaktbal. Op de kleine gehaktbal prik je twee zwarte olijven voor de ogen. Lekker met frietjes!

Bloederige drol!

Maak spaghetti en tomatensaus. Snijd de gekookte spaghetti in kleine stukjes en doe de stukjes door de tomatensaus. Schik op een bord. Bak chipolataworstjes. Leg ze als een drol op de tomatensaus met spaghettistukjes. Beurk!

Buikgriep!

Maak puree van aardappelen en spinazie in roomsaus. Maak hem goed lopend door eventueel extra room toe te voegen. Schik dit op een bord. Bak chipolataworstjes en schik ze als een drol op de groene kots. Smakelijk!

Galsaus

Meng het sap van je gekookte spinazie door mayonnaise. Lekkere galsaus voor bij de frietjes!

Griezelige, harige spinnen

Een lekker dikke, griezelige spin met lekker veel haar op. Wie durft zoiets vast te nemen of erger nog, op te eten? Toch is ze erg lekker! Je hebt er twee dingen voor nodig: zwarte dropslierten en een handjevol braambessen. Maak op een bordje de poten met de zwarte dropslierten. Leg in het midden het lijf van de spin, gemaakt uit een hoopje zwarte braambessen. Deze spin is niet stevig, je moet ze in stukjes opeten!

Mini-lantaarn

Voorzie zoveel sinaasappelen als er gasten zijn. Haal de top er af en hol de sinaasappelen uit. Snij er figuren uit zoals bij een pompoen, dus een mond met tanden, een driehoekige neus en ogen. Vul de sinaasappel met chocolade - of ander ijs. Zet het kapje er terug op. Zet in de vriezer tot het moment van opdienen.

Pannenkoek met spin en web

Bak een stapeltje pannenkoeken. Leg elke pannenkoek op een voorverwarmd bord. Teken nu met kandijsiroop een web op de pannenkoeken. Leg hierop zwarte snoepjes in de vorm van een spin en vliegjes. Onmiddellijk en warm opdienen!

Botjes of spookjes van meringue

Maak meringuedeeg met eiwitten en suiker. Spuit nu het mengsel met een spuitzak in de vorm van botjes of spookjes. Even in de oven. Je kan ze zo opeten of ze gebruiken als versiering voor andere gerechten.

Spin in web

Iets voor mensen met heel veel geduld maar het resultaat mag gezien worden! Neem een aantal borden en maak hierop een spinnenweb met snoepveters. Leg in elk bord een Mellow Cake. Teken hierop met snoepinkt (te koop bij Aveve of in de betere supermarkt) twee ogen. Maak poten met zwarte dropveters.

Bloederige handen

Neem rubberhandschoenen en vul ze met vanille-, aarbei- of frambozenijs naar keuze. Leg de handschoenen in de vriezer. Net voor het opdienen snij je de handschoenen stuk. Je hebt nu ijs in de vorm van handen. Schik ze op de borden en besprenkel met grenadinesap.

Oogballen

Leg twee bollen vanilleijs per bord. Steek op ieder oog een rozijntje voor de oogballen. Overgieten met grenadinesaus voor de adertjes. Kan op een bedje van heel fijn gesneden banaan, sinaasappel en noot door elkaar gemengd.

Wormenpudding

Maak gele pudding. Doe in de vormpjes een aantal snoepwormpjes in verschillende kleuren. Giet hierop wat pudding. Leg nog wat wormpjes in de warme pudding en giet de rest van de pudding er over. Versier met een lekkere vette worm!

Smakelijk en veel plezier!
© 2011 - 2024 Mapa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recepten voor HalloweensmoothiesRecepten voor HalloweensmoothiesHalloween smoothies zijn een gezond en origineel alternatief voor de normale Halloween snoepjes. Smoothies op basis van…
Griezelige maar toch smakelijke recepten voor HalloweenGriezelige maar toch smakelijke recepten voor HalloweenMet Halloween willen we wel eens iets ongewoons eten, liefs een beetje griezelig. De thema's zijn legio: spinnen, wormen…
Halloween: griezelig versierde cupcakes, cake en koekjesHalloween: griezelig versierde cupcakes, cake en koekjesHalloween. Alles kleurt oranje, zwart, wit en paars. Spinnen, spinnenwebben, spoken, zwarte katten, heksen, grafzerken,…
Halloween receptenMet Halloween kan je onmogelijk gewone gerechten op tafel brengen. Of het nu voor de kinderen, voor je partner of voor e…

Hoe vind je een geschikt kerstcadeau?Het is elk jaar lastig om voor iemand een leuk kerstcadeau te vinden. Soms is het zelfs moeilijk om voor jezelf wat te v…
Kerst met een klein budget: Goedkope kerstcadeautjesKerst met een klein budget: Goedkope kerstcadeautjesDecember is een leuke en gezellige, maar vooral ook dure maand. Een maand die in het teken staat van vooral veel en lekk…
Mapa (704 artikelen)
Laatste update: 10-10-2016
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.