Hoe vind je een geschikt kerstcadeau?

Het is elk jaar lastig om voor iemand een leuk kerstcadeau te vinden. Soms is het zelfs moeilijk om voor jezelf wat te verzinnen. Dingen die je graag wilt kosten waarschijnlijk meer dan het afgesproken bedrag. In dit artikel volgen enkele handige tips. Met Kerstmis is het bij veel mensen gebruikelijk dat ze cadeau's geven aan elkaar. In veel gevallen worden er lootjes getrokken. Zo weet je voor wie je wat moet kopen en soms staan er op het lootje ook ideeen van diegene. Ook spreek van je van tevoren een bedrag af hoeveel jullie gaan besteden aan de kerstcadeau's. Bij een bedrag tot 20,- is het vaak lastig om iets te verzinnen, omdat veel mensen vaak alles al hebben en als ze iets weten ligt de waarde van het cadeau een stuk hoger dan het afgesproken bedrag.

Om toch een leuk cadeau te kunnen vinden is het raadzaam om na te gaan waar diegene van houdt. Hobby's, verzamelingen of iets dergelijks? Het is ook leuk om een aantal kleinere dingen te geven in plaats van een groter cadeau. Wat in veel gevallen altijd goed is, dat zijn cadeaubonnen of geschenksets. Bij de parfumerieën en drogisterijen zijn rond de kerstperiode meer dan genoeg geschenksets verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Kerstchocolade is ook een origineel cadeau, rond kerst hebben veel artikelen een erg leuke verpakking.

Heren

Voor mannen is het altijd lastiger om een leuk cadeau te vinden, maar hieronder volgen een aantal ideeen.
 • Jij in een sexy lingeriesetje; als je een cadeau voor je man of vriend zoekt, verras hem dan eens met een sexy lingeriesetje. Trek dat lingeriesetje bijvoorbeeld op Kerstavond aan. In veel gevallen erg geslaagd. Er zijn ook leuke kerstpakjes verkrijgbaar met veertjes en belletjes. Indien je nog iets extra's wilt geven, geef er dan een nachtje weg bij cadeau.
 • Een persoonlijk cadeau; via de fotoservice van verschillende winkels kan je hele leuke originele cadeau's laten maken in verschillende prijsklassen.
 • Een weekendje weg; altijd leuk om te geven.
 • Gereedschap; altijd handig. Je kan ook kiezen om een cadeaubon te kopen van bijvoorbeeld Praxis of Gamma.
 • Gadgets; er zijn tegenwoordig leuke gadgets verkrijgbaar, op internet vind je veel webwinkels met de nieuwste gadgets.
 • Een boekenbon of een boek; als je iemand hebt die van lezen houdt is een boek of een boekenbon altijd leuk om te geven.
 • Tijdschriften; zijn ook leuk om te geven, je kan daar een leuk pakket van samenstellen.
 • Game; voor de gamer kan je een leuk spel kopen voor de pc of de spelcomputer. Een cadeaubon hiervoor kan ook.
 • Een belevenis; bij een belevenis moet je denken aan een ballonvaart, rijden in een sportwagen, quadrijden en dat soort activiteiten. Met dit cadeau moet je er wel rekening mee houden dat dit vrij prijzig is.

Dames

Voor vrouwen is het makkelijker om iets te vinden, er zijn meer dingen te vinden in de goedkopere prijsklassen. Hieronder volgen een aantal dingen die altijd leuk zijn.
 • Make-up; make-up is voor veel vrouwen iets wat ze dagelijks gebruiken, altijd leuk om iets daarvan te geven.
 • Bodylotion; in bodylotion is veel keuze, veel vrouwen vinden dit een heel fijn product.
 • Tijdschriften; tijdschriften zijn ook leuk, er is een ruime keuze en je kan er een leuk pakket mee samenstellen.
 • Een boekenbon of een boek; als je iemand hebt die van lezen houdt is een boek of een boekenbon altijd leuk om te geven.
 • Sieraden; rond de kerst zijn er prachtige sieraden te koop in de winkels. Je kan ook voor de goedkopere (neppe) gaan.
 • Accessoires voor in huis; denk hierbij aan een mooie vaas, kaarsen, kussens of andere decoratie.
 • Een weekendje weg; altijd geslaagd is een nachtje in een luxe of bijzonder hotel.
 • Welness arrangement; je kan een bon geven voor een welness arrangement, dan kan diegene lekker naar de sauna gaan of gemasseerd worden. Erg leuke en ontspannend.
 • Kookboek; als diegene van koken houdt is een kookboek ook leuk om te geven als cadeau.

Er is genoeg keuze in de winkels op het gebied van cadeau's, het is altijd even opletten waar diegene precies van houdt om het juiste cadeau te kunnen kiezen. Mocht je in de winkels niet kunnen slagen, dan kun je het altijd nog via internet proberen.
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Leuke en originele kerstcadeaus om te geven!Leuke en originele kerstcadeaus om te geven!Elk jaar is het weer de vraag wat een leuk en origineel cadeau is om aan iemand te geven met kerstmis. December is de fe…
Kerst en sinterklaas met een klein budgetAls het kerst of sinterklaas is wilt iedereen het altijd uitbundig vieren. Maar hoe doe je dat als je maar een klein bud…
Cadeau voor hem Wat kan je voor mannen kopen?Cadeau voor hem Wat kan je voor mannen kopen?De meeste vrouwen vinden het meestal moeilijk om een cadeau te kopen voor een man. Ze moeten lang nadenken om te besliss…
De VVV CadeaukaartDe VVV CadeaukaartDe VVV Cadeaukaart is een mooi cadeau bij een speciale gelegenheid. De VVV Cadeaukaart is breed te besteden bij onder an…

Schrijf het beste gedicht voor SinterklaasSchrijf het beste gedicht voor SinterklaasGedichten schrijven voor Sinterklaas... de één doet het graag, de ander ziet er enorm tegenop. Lees de tips uit dit arti…
Vieze recepten voor Halloween of voor griezelparty'sVieze recepten voor Halloween of voor griezelparty'sEind oktober. Halloween is weer in 't land! Wil je een leuke avond doorbrengen met je familie en je vrienden? Dat kan! Z…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 11-09-2011
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.