Kerst met een klein budget: Goedkope kerstcadeautjes

Kerst met een klein budget: Goedkope kerstcadeautjes December is een leuke en gezellige, maar vooral ook dure maand. Een maand die in het teken staat van vooral veel en lekker eten en natuurlijk cadeautjes. Als je voor je hele gezin of famillie kerscadeautjes wilt inslaan kunnen de kosten hoog oplopen. Vooral wanneer je een klein budget per maand te besteden hebt, kan dit voor veel problemen zorgen. Gelukkig kun je met een beetje creativiteit ook prima met weinig geld een heel gezellige kerst vieren met erg leuke cadeautjes.

Kerstcadeautjes hoeven niet altijd duur te zijn

December is een dure maand en als je toch al een klein budget hebt hakt dat er extra in. Toch wil jij niet voor een ander onder doen. Gelukkig is dat ook niet nodig want ook met wat minder geld is is goed haalbaar om te zorgen voor leuke cadeautjes. Bedenk dat een leuk en waardevol cadeau niet altijd een duur cadeau hoeft te zijn. Hou de kerstgedachte in ere, dan gaat het toch in eerste instantie om het gebaar.

Kerstcadeautjes kun je prima zelf maken, maar wanneer je ze toch wilt kopen begin dan op tijd. Wanneer je al ver van te veroren een lijstje maakt met voor wie je kerstkadootjes wilt kopen met daarbij een lijstje met ideetjes kunt je daar handig op inspelen.
Hou de reclamefolders, uitverkoop en andere acties goed in de gaten en er zullen de leukste cadeautjes ontstaan.

Tips voor leuke kerstcadeautjes

Origami met handdoeken, maak een leuk boekket, olifant, hond etc
Handdoeken en washandjes zijn waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je op zoek bent naar een kerstcadeautje. Toch is het een erg nuttig geschenk dat altijd wel van pas komt. Toch hoor ik je denken, van ah bah wat saai. Echter als je de handdoeken verwerkt tot een leuk kunstwerk heb je opeens een heel leuk origineel en compleet cadeau. In het boek "Handdoek Vouwen" staan tal van leuke voorbeelden hoe je o.a een slang, zwaan of krab vouwt. Ook zonder de aanschaf van dit boek kom je er echter wel. Zoek eens op Google met de trefwoorden, Handdoek vouwen, origami met handdoeken of towel folding en je zult leuke voorbeelden, vouwschema's en You Tube filmpjes aantreffen.

Fotoalbum

Foto's met dierbare herinneringen blijven waardevolle geschenken. Ga eens op zoek op internet. Regelmatig kom je leuke (probeer) acties tegen om goedkoop of soms zelfs gratis een digitaal fotalbum te maken. Vul dit album met leuke familiefoto's of vrienden kiekjes en zorg dat de betrokkene natuurlijk zelf ook een prominente rol inneemt. Wat de kosten van dit album dan ook mogen zijn, je caeau is succes verzekerd.

Een andere mogelijkheid tot het maken van een leuk fotoalbum is het kopen van een leuk (scrap)fotoalbum. Vooral winkels als Action en de Boekenvoordeel hebben hierin vaak leuke voordelige mogelijkheden. Bewerk de eerste pagina's op een leuke manier. Laat de rest van het boek leeg zodat de ontvanger deze zelf later nog kan invullen.

Kerststukjes maken
Wanneer je een eigen tuin hebt is het een leuk idee om zelf kerststukjes te gaan maken. Kerststukjes worden in de winkel voor diverse prijsklasses aangeboden, maar je kunt ze ook prima en goedkoop heel goed zelfmaken. Vooral wanneer je in augustus, september al eens rond gaat neuzen bij de uitverkoop in bijvoorbeeld tuincentra's kun je hele leuke materialen krijgen voor bijna niets. Denk bijvoorbee eensl aan houten kruiwagentjes of leuke schalen die prima dienst doen als basis voor je kerststukje. Zorg voor een stukje oase, een kaars, en wat takjes groen uit je tuin en je kunt beginnen met het maken van je bloemstuk. Eventueel kun je nog dingen toevogen als een (kapotte) kerstbal, een stukje slinger etc. De waarde van je uiteindelijke kerststukje zal zeker veel hoger liggen dan de winkelwaarde en zal ook nog eens origineler zijn.

Beauty pakket

Op internet zijn tal van sites te vinden waar je gratis proefflacons en proefmonsters kunt aanvragen. Hou deze sites eens in de gaten, want hier kunnen erg leuke dingen tussen zitten. Vraag de gratis proefmonster eens aan en kijk rond kerst eens wat je allemaal bijelkaar gespaard hebt. Wellicht genoeg voor een leuk beauty pakket!

Ga op zoek naar een leuk mandje en gebruik als basis een leuk gastendoekje. Vul het mandje verder op met de proefmonsters en pak het geheel leuk in. Het cadeau is ook erg leuk om te combineren met de eerder genoemde handdoek decoraties. Maak bijvoorbeeld een boeket bloemen van handdoeken en verwerk de proefmonsters in de hartjes.

Persoonlijke fles wijn
Een fles wijn wordt een stuk leuker en persoonlijker met een origineel etiket met je eigen foto's en tekst. Koop een fles wijn en verwijder het etiket. Ga naar www.party-gifts.nl en ontwerp daar je eigen etiket. Print het etiket en plak het op de fles. Eventueel kun je bij winkels als Action nog een leuke cadeauverpakking voor een fles wijn kopen.
Op de genoemde webstie www.party-gifts.nl vindt je ook leuke mogelijkheden om je persoonlijke wikkels en hoesjes te maken voor bijvoorbeeld een doos chocolade, een spel kaarten of bellenblaas

Goedkope hotelbon of musicalkaarten

Ga eens op zoek op internet. Er zijn diverse veilingsites waar je vooral in de ochtenduren heel goedkoop een hotelbon of musicalkaartjes kunt bemachtigen. Let hierbij wel goed op de bijkomende veilingkosten en spreek met je zelf een limiet af. Anders kan het toch nog een duur ochtendje worden.
Kijk ook eens op marktplaats. Vaak worden de geveilde kaarten gekocht terwijl de nieuwe eigenaar eigenlijk helemaal geen belangstelling heeft. Regelmatig is het op deze manier mogelijk om zo goedkoop ( vanaf 10 euro ) een nacht in een hotel te kunnen verblijven.

Lees verder

© 2011 - 2024 Tekstschrijvert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe wordt kerst wereldwijd gevierd?Hoe wordt kerst wereldwijd gevierd?Wij vieren in Nederland kerst met de familie of het gezin. Er staat een kerstboom in de woonkamer, met misschien wel een…
KerstShoppen in Londen; sfeervol winkelenDe feestdagen staan voor de deur en dan is het ontzettend gezellig in meerdere grote steden in de wereld. Kerstinkopen d…
Hoe hou je Sinterklaas- en Kerstcadeaus betaalbaar?Hoe hou je Sinterklaas- en Kerstcadeaus betaalbaar?De regering gaat bezuinigen en dat heeft invloed op de uitgaven van elk gezin. Veel mensen hebben in deze tijd minder ge…
Goedkoop kerst vieren: kerst vieren voor weinigGoedkoop kerst vieren: kerst vieren voor weinigKerst vieren kost veel geld. Er moet een boom komen, versiering, er moet veel eten op de tafel. Er moeten dure kleren ko…

Vieze recepten voor Halloween of voor griezelparty'sVieze recepten voor Halloween of voor griezelparty'sEind oktober. Halloween is weer in 't land! Wil je een leuke avond doorbrengen met je familie en je vrienden? Dat kan! Z…
Hoe je je kind kunt vertellen dat Sinterklaas niet bestaatHoe je je kind kunt vertellen dat Sinterklaas niet bestaatSinterklaas bestaat niet? Toch is iedereen rond vijf december druk in de weer met cadeautjes, surprises, gedichten. En a…
Bronnen en referenties
  • www.party-gifts.nl
Tekstschrijvert (367 artikelen)
Gepubliceerd: 03-09-2011
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.