Lemax kerstdorpen, halloweendorpen en meer

Iedereen wil wel iets origineels in huis hebben rond kerstmis. Bouw daarom je eigen kerstdorp, dit is uniek en kan je helemaal zelf samenstellen. Het is ook sfeervol door alle lichtjes. Lees en leer in dit artikel meer over Lemax en de collecties. De officiële naam van Lemax is Lemax Village Collection. De collectie bestaat uit verlichte huisjes, figuren, accessoires en landschappen. De collectie maakt mensen vrolijk en in de stemming voor de feestdagen. Lemax is ontstaan in 1990. Het is ooit begonnen met lichtgevende huisjes, maar dit was zo'n succes dat er al snel een uitgebreide collectie op de markt verscheen. Lemax is een wereldwijd product en vele verzamelaars maken elk jaar een prachtig kerstdorp. Er is zelfs een collectie voor Halloween. Ook is er een kermis verkrijgbaar en een dierentuin. Lemax levert een goede kwaliteit en is prachtig tot in het detail. De kleinste details zijn aangebracht, wat alles nog extra mooi maakt.

Carnaval collectie

Een eigen kermis in je woonkamer? Dat kan. Lemax verkoopt namelijk diverse kermisattracties. Van een reuzenrad tot een schommelschip. In de collectie zitten ook clowns, kraampjes met eten en drinken en diverse andere leuke figuren en decoraties. Deze collectie kun je het hele jaar laten staan, maar je kunt hem ook opzetten bij de kerstdorpen.

Spooky Town

Sinds 2001 verkoopt Lemax voor Halloween ook een Halloween collectie. Deze heet Spooky Town. Er is een uitgebreide keuze aan attracties en spookhuizen, maar er zijn ook allerlei leuke figuren en accessoires verkrijgbaar. Bij de grotere huisjes en dergelijke zit ook geluid. De geluiden zijn spookachtig en geven nog meer een Halloween sfeer.

Overige collecties

De overige collectie bestaat uit dorpen, kerstdecors en winterdecors. Allerlei verschillende soorten huisjes, kerstmannen, sneeuwpoppen, snowboarders en nog veel meer. Eigenlijk alles om een prachtig dorp mee te creëren. Elk jaar komen er weer nieuwe producten uit. Het is zeker iets om te verzamelen. Als je ieder jaar een paar artikelen koopt wordt je collectie steeds groter. Het is toch te veel om alles in een keer te kopen. Als je het wilt uitzetten is dat het mooiste op een tafel tegen een muur. Zo kan je een berg bouwen tegen de muur aan. Dit creëert nog meer effect en gezelligheid.

Waar te koop?

Lemax kun je bij vele tuincentrums kopen zodra de kerstproducten in de winkels liggen. De prijzen zijn betaalbaar, maar na de feestdagen geven vele tuincentrums 40% korting op alles. Die korting kan hoog oplopen mocht je meerdere dingen willen aanschaffen. Het is dan wel aan te raden om de eerste of tweede dag van de uitverkoop te gaan, anders is het mooiste al weg. Daarnaast moet je bij populaire huisjes of iets dergelijks er snel bij zijn, die zijn vaak al uitverkocht voor de kerst. Wil je niet wachten tot de kerst, dan kun de de collectie ook kopen via internet. Er zijn diverse online-shops die deze producten verkopen.
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Oostenrijk in december - sneeuwzekerheid met kerstOostenrijk in december - sneeuwzekerheid met kerstWitte kerstdagen, wie droomt er niet van? In Oostenrijk is de kans op een witte kerst veel groter dan in Nederland. Jaar…

Hoe je je kind kunt vertellen dat Sinterklaas niet bestaatHoe je je kind kunt vertellen dat Sinterklaas niet bestaatSinterklaas bestaat niet? Toch is iedereen rond vijf december druk in de weer met cadeautjes, surprises, gedichten. En a…
Zelf kerstkaarten maken: Originele teksten en kerstwensenZelf kerstkaarten maken: Originele teksten en kerstwensenAl sinds de 19e eeuw worden er wereldwijd kerstkaarten met allerlei teksten en kerstboodschappen naar elkaar verstuurd.…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 20-08-2011
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.