Kerstcadeaus kopen? Dat kan goedkoper!

Kerstcadeaus kopen? Dat kan goedkoper! December is een drukke maand. Op 5 december vieren veel Nederlanders namelijk het sinterklaasfeest. Na het sinterklaasfeest leeft men toe naar de kerstdagen, die op 25 en 26 december vallen. Na de kerstdagen wordt er naar de jaarwisseling toegeleefd, wat ook weer gepaard gaat met een feestje. De decembermaand is door onder andere deze feesten vaak een dure maand voor iedereen. In dit artikel leest u hoe u geld kunt besparen op de kerstcadeaus.

December, een dure maand

December is een dure maand, zeker als u kinderen heeft. In het begin van de maand, op de 5e, is het sinterklaasfeest. Dit is het eerste feest van de maand wat gepaard gaat met cadeaus, die dus het nodige kosten. Vervolgens is het 25 en 26 december Kerst. Dit gaat vaak gepaard met lekker eten, versiersels voor in huis die gekocht moeten worden, en ook weer de nodige cadeaus. Na Kerst komt de jaarwisseling, ook hierbij wordt vaak lekker gegeten en veel geld uitgegeven aan vuurwerk.
Behalve deze feesten moeten ook de vaste lasten betaald worden. Het zou dus fijn zijn om wat geld te kunnen besparen op de feestdagen in de decembermaand. Hierover staat in dit artikel meer uitgelegd.

Geld besparen op de kerstcadeaus

Cadeaus zijn erg duur. Het is belangrijk om per persoon een budget in te stellen, hierdoor zullen impulsieve aankopen worden verminderd. Daarnaast is het leuk om meerdere kleine cadeaus te geven die niet zo duur zijn. Vooral kinderen zien de waarde van spullen niet goed in, hoe meer cadeaus hoe leuker ze het feest vinden.

Tweedehands cadeaus, of toch niet?

Wie overkomt het niet? U krijgt een cadeau voor Sinterklaas, maar dit is totaal niet wat u gevraagd heeft. Wat doet u? Laat u dit cadeau in de kast staan, of vangt u hier nog wat geld voor door het tweedehands aan te bieden op bijvoorbeeld internet?

Veel mensen zetten spullen die ze voor Sinterklaas hebben gehad op internet. Ze vinden het cadeau niet mooi, of het is iets wat ze niet gebruiken. Deze spullen zijn dus nog gloednieuw, en de garantiebon is soms zelfs nog aanwezig. Toch zijn deze producten veel goedkoper, omdat mensen de spullen willen verkopen, en dus hun spullen voor een lager bedrag dan de nieuwprijs aanbieden.

Dit is een manier om geld te kunnen besparen op kerstcadeaus, een andere manier om geld te besparen is om de cadeaus niet te vroeg in te slaan. Hierover staat hieronder meer beschreven.

Koop niet te vroeg

December is een hectische maand, toch kunt u beter uw spullen niet te vroeg inslaan. Er komen vele boeken en folders rond de decembermaanden met leuke acties. Vaak bent u dan een stuk voordeliger uit omdat winkels tegen elkaar concurreren. Koop dus niet te vroeg uw spullen, maar pas wel op dat niet alles is uitverkocht als u op cadeaus uit gaat.
© 2011 - 2024 Dobel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe hou je Sinterklaas- en Kerstcadeaus betaalbaar?Hoe hou je Sinterklaas- en Kerstcadeaus betaalbaar?De regering gaat bezuinigen en dat heeft invloed op de uitgaven van elk gezin. Veel mensen hebben in deze tijd minder ge…
Leuke en originele kerstcadeaus om te geven!Leuke en originele kerstcadeaus om te geven!Elk jaar is het weer de vraag wat een leuk en origineel cadeau is om aan iemand te geven met kerstmis. December is de fe…
Kerstspullen online kopen bij een kerst online shopKerstspullen online kopen bij een kerst online shopKerstspullen online kopen is een goede oplossing voor mensen die geen tijd of zin hebben om op de kerstafdeling rond te…
Oei, ik vind het geen leuk cadeauIedereen kent het fenomeen: met Kerstmis of nieuwjaar krijg je een cadeau dat je niet zo leuk vindt. Wat doe je ermee? e…

Kerst, manieren om onder verplichtingen uit te komenKerst, manieren om onder verplichtingen uit te komenKerst kan de gezelligste tijd van het jaar zijn, maar het kan ook bol staan van de verplichtingen. In dit artikel treft…
Hoe maak je de feestdagen gezellig?Hoe maak je de feestdagen gezellig?De feestdagen komen er weer aan, iedereen denkt dan automatisch aan kerstmis en nieuwjaar. Misschien ook wel gezellighei…
Dobel (155 artikelen)
Gepubliceerd: 05-12-2011
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.