InfoNu.nl > Kunst en Cultuur > Feestdagen > Kerstcadeaus kopen? Dat kan goedkoper!

Kerstcadeaus kopen? Dat kan goedkoper!

Kerstcadeaus kopen? Dat kan goedkoper! December is een drukke maand. Op 5 december vieren veel Nederlanders namelijk het sinterklaasfeest. Na het sinterklaasfeest leeft men toe naar de kerstdagen, die op 25 en 26 december vallen. Na de kerstdagen wordt er naar de jaarwisseling toegeleefd, wat ook weer gepaard gaat met een feestje. De decembermaand is door onder andere deze feesten vaak een dure maand voor iedereen. In dit artikel leest u hoe u geld kunt besparen op de kerstcadeaus.

December, een dure maand

December is een dure maand, zeker als u kinderen heeft. In het begin van de maand, op de 5e, is het sinterklaasfeest. Dit is het eerste feest van de maand wat gepaard gaat met cadeaus, die dus het nodige kosten. Vervolgens is het 25 en 26 december Kerst. Dit gaat vaak gepaard met lekker eten, versiersels voor in huis die gekocht moeten worden, en ook weer de nodige cadeaus. Na Kerst komt de jaarwisseling, ook hierbij wordt vaak lekker gegeten en veel geld uitgegeven aan vuurwerk.
Behalve deze feesten moeten ook de vaste lasten betaald worden. Het zou dus fijn zijn om wat geld te kunnen besparen op de feestdagen in de decembermaand. Hierover staat in dit artikel meer uitgelegd.

Geld besparen op de kerstcadeaus

Cadeaus zijn erg duur. Het is belangrijk om per persoon een budget in te stellen, hierdoor zullen impulsieve aankopen worden verminderd. Daarnaast is het leuk om meerdere kleine cadeaus te geven die niet zo duur zijn. Vooral kinderen zien de waarde van spullen niet goed in, hoe meer cadeaus hoe leuker ze het feest vinden.

Tweedehands cadeaus, of toch niet?

Wie overkomt het niet? U krijgt een cadeau voor Sinterklaas, maar dit is totaal niet wat u gevraagd heeft. Wat doet u? Laat u dit cadeau in de kast staan, of vangt u hier nog wat geld voor door het tweedehands aan te bieden op bijvoorbeeld internet?

Veel mensen zetten spullen die ze voor Sinterklaas hebben gehad op internet. Ze vinden het cadeau niet mooi, of het is iets wat ze niet gebruiken. Deze spullen zijn dus nog gloednieuw, en de garantiebon is soms zelfs nog aanwezig. Toch zijn deze producten veel goedkoper, omdat mensen de spullen willen verkopen, en dus hun spullen voor een lager bedrag dan de nieuwprijs aanbieden.

Dit is een manier om geld te kunnen besparen op kerstcadeaus, een andere manier om geld te besparen is om de cadeaus niet te vroeg in te slaan. Hierover staat hieronder meer beschreven.

Koop niet te vroeg

December is een hectische maand, toch kunt u beter uw spullen niet te vroeg inslaan. Er komen vele boeken en folders rond de decembermaanden met leuke acties. Vaak bent u dan een stuk voordeliger uit omdat winkels tegen elkaar concurreren. Koop dus niet te vroeg uw spullen, maar pas wel op dat niet alles is uitverkocht als u op cadeaus uit gaat.
© 2011 - 2019 Dobel, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hoe hou je Sinterklaas- en Kerstcadeaus betaalbaar?Hoe hou je Sinterklaas- en Kerstcadeaus betaalbaar?De regering gaat bezuinigen en dat heeft invloed op de uitgaven van elk gezin. Veel mensen hebben in deze tijd minder ge…
Leuke en originele kerstcadeaus om te geven!Leuke en originele kerstcadeaus om te geven!Elk jaar is het weer de vraag wat een leuk en origineel cadeau is om aan iemand te geven met kerstmis. December is de fe…
Oei, ik vind het geen leuk cadeauIedereen kent het fenomeen: met Kerstmis of nieuwjaar krijg je een cadeau dat je niet zo leuk vindt. Wat doe je ermee? e…
Kerstspel - gezelligheid voor het hele gezinKerstspel - gezelligheid voor het hele gezinWie er aan cadeautjes doet met Kerst kan ook eens een andere weg inslaan dan alleen het uitpakken na het Kerstontbijt of…
Kerstcadeaus voor mannenAls de feestdagen er aankomen moeten er natuurlijk weer cadeautjes worden gekocht. Maar wat moet je nou voor kerst aan e…

Reageer op het artikel "Kerstcadeaus kopen? Dat kan goedkoper!"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dobel
Gepubliceerd: 05-12-2011
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Schrijf mee!