Kerst, manieren om onder verplichtingen uit te komen

Kerst, manieren om onder verplichtingen uit te komen Kerst kan de gezelligste tijd van het jaar zijn, maar het kan ook bol staan van de verplichtingen. In dit artikel treft u een aantal goede redenen (lees: smoesjes)aan om onder deze verplichtingen uit te komen. De meeste mensen hebben de verplichtingen voor Kerst al in oktober vast staan. Om redenen te bedenken om onder deze verplichtingen uit te kunnen, moet u er dus vroeg bij zijn. Om veilig te zitten, moet u gelijk na de zomervakantie al eigen plannen gaan maken voor Kerst. Het is niet de bedoeling om mensen te kwetsen, dus moet u wel met goede en geloofwaardige redenen komen om onder een “gezamenlijke” Kerst uit te komen. Onderstaande tips verzekeren u nog niet van succes, maar u kunt er uw voordeel mee doen.

Best denkbare reden is een vakantie plannen

Door in een vroeg stadium een vakantie vast te leggen, kunt u zich verzekeren van een Kerst zoals u die zelf in uw gedachten hebt. Een groot nadeel is wel dat het niet de goedkoopste manier is om onder verplichtingen uit te komen. Een weekje met Kerst naar Center Parcs zal u ongeveer duizend euro gaan kosten. Daarnaast loopt u het risico dat mensen zichzelf gaan uitnodigen.

Eén van de gezinsleden is “ziek”

Indien één van de gezinsleden griep heeft, moet u als gezin wel thuis blijven. U kunt het zieke gezinslid uiteraard niet ziek thuis laten. U loopt echter wel het risico dat familieleden goed bedoelde bezoekjes gaan brengen met een klein presentje als troost.

Auto heeft het begeven op het laatste moment

Deze reden kan uitsluitend worden aangedragen als u ver weg woont van de bestemming waar Kerst gevierd gaat worden. Zorg wel voor een geloofwaardige situatie richting de kinderen. Er bestaat namelijk een redelijk grote kans dat de kinderen het gaan verraden op toekomstige bezoekjes.

Ga dubbele verplichtingen aan, waardoor u één moet opzeggen

Door dubbele afspraken voor Kerst te maken kunt u de dagen anders gaan inplannen. Het zal u niet in dank worden afgenomen, maar het is nog redelijk te verklaren en te verdedigen. U moet wel een goede reden bedenken waarom juist die andere afspraak niet af te zeggen is. Een goede reden zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat er verplichtingen zijn aangegaan die niet meer te annuleren zijn. Om hoge kosten te voorkomen moet u die andere afspraak wel laten staan.

Verplichte familiebezoeken op één dag inplannen

De meeste mensen hebben zowel voor de eerste als voor de tweede Kerstdag verplichtingen. U kunt de bezoekjes natuurlijk ook op één dag plannen, zodat u één van de beide dagen nog voor uzelf kunt houden.

Stel iets voor waar de familieleden geen trek in hebben

U moet zich jaarlijks met Kerst aanpassen, u kunt natuurlijk ook een keer flexibiliteit terugvragen. Stel iets voor wat uzelf leuk gaat vinden, maar waarvan u weet dat de betreffende familieleden daar geen trek in hebben. U stelt bijvoorbeeld voor om met Kerst een voetbalwedstrijd bij te wonen in Engeland waar ze de Tweede Kerstdag (Boxing Day) gewoon voetballen. Kunt u gelijk even kijken hoe flexibel de familieleden zich kunnen opstellen.
© 2011 - 2024 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kerst gewoontesKerst of kerstmis is een belangrijk jaarlijks feest voor iedereen. De oorspronkelijke gedachte achter kerst is de geboor…
Depressief bij kerst en nieuw: wat te doen bij "Stressmis"?Depressief bij kerst en nieuw: wat te doen bij "Stressmis"?De periode van kerst en nieuw is voor sommigen onder ons een periode van sociale verplichtingen en stress. We moeten vro…
Vrijgezel met de kerst: helemaal niet erg!Met de kerstdagen voor de deur word je er als vrijgezel zijnde weer aan herinnerd dat je vrijgezel bent. Je bezette vrie…
Oostenrijk in december - sneeuwzekerheid met kerstOostenrijk in december - sneeuwzekerheid met kerstWitte kerstdagen, wie droomt er niet van? In Oostenrijk is de kans op een witte kerst veel groter dan in Nederland. Jaar…

Algemene informatie over vuurwerkAlgemene informatie over vuurwerkHoewel men in België het hele jaar door vuurwerk mag kopen, wordt dit in Nederland beperkt tot de decembermaand. Met de…
Kerstcadeaus kopen? Dat kan goedkoper!Kerstcadeaus kopen? Dat kan goedkoper!December is een drukke maand. Op 5 december vieren veel Nederlanders namelijk het sinterklaasfeest. Na het sinterklaasfe…
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 11-12-2011
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.