Adolf Hitler: de jeugd en familie van Adolf Hitler

Adolf Hitler: de jeugd en familie van Adolf Hitler Adolf Hitler is een belangrijke persoon in de Europese geschiedenis. Hij heeft een rumoerige jeugd gehad en dit zeker invloed gehad op de ontwikkeling van de Duitse dictator.

Familie

Adolf Hitler is geboren op 20 april 1889 en is de zoon van Alois Hitler senior en Klara Pölzl. Omdat Alois een onwettig kind was kreeg hij de naam van zijn moeder, dit was Schicklgruber. Toen zijn moeder later trouwde met Johann Georg Hiedler werd de achternaam Schicklgruber veranderd. Waarschijnlijk is door een schrijffout Hiedler veranderd in Hitler. De moeder van Adolf was 23 jaar jonger de zijn vader. Met zijn moeder had hij een erg goede band, terwijl hij met zijn vader vooral ruzie had.

Broers en zussen

Adolf Hitler had een flink aantal broers en zussen als je de halfbroers en halfzussen ook mee rekent. Vier hiervan overleden op jonge leeftijd.

Broers
Gustav Hitler:10-05-1885 tot 8-12-1887
Otto Hitler: ?-?-1887 tot ?-?-1887
Edmund Hitler: 24-03-1894 tot 28-02-1900
Zussen
Ida Hitler:21-1-1896 tot 1-06-1960
Paula Hitler:23-9-1886 tot 2-01-1888
Halfbroer en Halfzus
Alois Hitler Junior:13-01-1882 tot 20-05-1956
Angela Hitler: 28 juli 1883 tot 30-08-1949

Zowel de familie van de vader als de familie van de moeder van Adolf Hitler komen uit Oostenrijk.

Zijn Jeugd

Adolf Hitler was een goede leerling op de basisschool. Hij was alleen niet in staat om regelmatig te werken. Dit zal ook later in zijn leven duidelijk naar voren komen. De dood van zijn vader kwam voor Adolf als een bevrijding. Met zijn moeder had hij een erg goede band en zo ging de jonge Adolf vaak mee naar de kerk. Vanaf zijn 12de levensjaar begon hij zich af te keren van de kerk. Vanaf die periode wordt zijn afkeer van de kerk steeds groter, ondanks zijn gelovige moeder.

Ondanks dat hij de basisschool erg gemakkelijk door kwam had Adolf Hitler met de middelbare school veel problemen. Het enige vak waar hij goed in was, was tekenen. Hij maakte de middelbare school dan ook niet af. Zijn moeder haalde hem op zijn 16de van school en hierna deed Adolf weinig. Nadat zijn moeder in 1907 aan borstkanker overleed gaat Adolf Hitler naar Wenen om daar kunstschilder te worden.

Kunstacademie in Wenen

Hitler wordt niet aangenomen op de kunstacademie in Wenen. De directeur adviseert het eerst wat meer lessen te nemen en zich dan opnieuw aan te melden. Dit doet Hitler niet, maar hij blijf wel in wenen. Hier ontwikkelt hij zijn ideeën over rassen. Dit komt doordat hij een armzalig leven leidt en met veel voorstanders van het antisemitisme contact heeft. Hij geeft de kunstacademie en de leraren op school de schuld van zijn mislukking, terwijl die eigenlijk komt door zijn enorme luiheid.

Persoonlijkheid

Adolf Hitler was op jonge leeftijd een verlegen persoon die zich later ontwikkelde tot een goede spreker. Veel vrienden had hij niet. Wat erg kenmerkend is voor Adolf Hitler is dat hij er niet van hield om regelmatig te werken. Dit is waarschijnlijk de oorzaak voor het mislukken van zijn middelbare school en eigenlijk zijn gehele jeugd.

Adolf heeft een enorme dierenliefde, terwijl hij tegenover mensen meedogenloos kon zijn. Zijn dierenliefde zorgde er ook voor dat hij weinig vlees at. Ook nuttigde hij weinig alcohol. Dit komt waarschijnlijk doordat hij in zijn jeugd een keer verschrikkelijk dronken is geweest en zich daar erg voor schaamde.

Het leger

Tijdens de Eerste Wereldoorlog zat Hitler in het Duitse Leger. Hier was hij zeer fanatiek mee bezig en kreeg meerdere onderscheidingen.
© 2008 - 2024 Dribbel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geschiedenis voor kinderen: Wie was Adolf Hitler?Adolf Hitler had een moeilijke jeugd; zijn vader was erg streng en zijn broers en zus overleden op jonge leeftijd. Adolf…
Biografie: Adolf HitlerAdolf Hitler is geboren in Oostenrijk, maar was een Duitse politicus. Hij was leider van de Nationaal Socialistische Dui…
De opkomst van de Nazi Partij van Adolf Hitler (NSDAP)De NSDAP was Adolf Hitler's Nazistische politieke partij. Als leider van de NSDAP is Hitler aan de macht gekomen in Duit…
Als ouders erven van hun kind(eren)Een overlijden is altijd een emotionele gebeurtenis, vooral als het je kind betreft. Als je kind geen partner heeft en g…

Adolf Hitler: tijdens de Eerste WereldoorlogNaast dat Adolf Hitler vooral veel invloed heeft gehad tijdens de Tweede Wereldoorlog, was hij ook betrokken bij de Eers…
Wat was het doel van een piramide?Wat was het doel van een piramide?Geloofde men in de zesde eeuw n. Chr. nog dat piramiden de graanschuren van Jozef waren geweest en volgden er eeuwen daa…
Bronnen en referenties
Dribbel (56 artikelen)
Gepubliceerd: 09-06-2008
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Geschiedenis
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.