De Grote Witte Piramide uit China

Bij een piramide denk je waarschijnlijk niet direct aan een piramide in China. De piramiden werden in veel meer landen gebouwd. Vaak kleiner en minder goed bewaard gebleven. De Chinese overheid werkt niet mee aan onderzoek naar de piramiden vanwege ‘ruimtevaartprojecten’. Doordat het allemaal zo vaag is wordt er ook gedacht aan het werk door buitenaardsen… De bekendste Chinese piramide is de Grote Witte Piramide. Deze tref je aan in het Qin Ling Shan gebergte(Tibet). Ongeveer honderd kilometer ten zuidwesten van Xi’an (provincie Shaanxi)

De Grote Witte Piramide

De Grote Witte Piramide is slechts één van de naar schatting honderd piramiden die werden aangetroffen in China. Opvallend is dat de meeste Chinese piramiden rondom Xi’an zijn aangetroffen. De hoogte van de Witte Piramide wordt geschat op ongeveer zestig tot driehonderd meter. Officieel is dit nooit bevestigd of gemeten. Stel dat de piramide driehonderd meter hoog zou zijn dan is deze daarmee de hoogste van de wereld. Zelfs hoger dan de piramide van Cheops. Deze komt niet verder dan honderdenvijftig meter. De Grote Witte Piramide is één uit een groep van mogelijk 90 tot 100 piramiden.
Men weet niet hoeveel piramiden er in China zijn gelokaliseerd. Dat wordt mede verhinderd door de Chinese overheid. Vermoedelijk liggen er nog vele onontdekte piramiden in het door de overheid afgesloten gebied. China gaf prioriteit aan een gebied voor het ruimteprogramma in dat gebied boven de historische vondsten van de piramiden. Omdat het ruimteprogramma ‘geheim’ is en de Chinezen in het algemeen erg op hun hoede zijn voor ‘spionage’ houden zijn er weinig foto’s beschikbaar. Een foto uit 1945 die door een overvliegende piloot uit Amerika werd gemaakt is pas jaren later vrijgegeven door Amerika.

Hartwig Hausdorf

Hartwig Hausdorf een schrijver en onderzoeker uit Duitsland ging in 1994 een naar het bewuste gebied en hij fotografeerde de Piramides, deze gingen de wereld over als eerst foto’s. Probleem was dat hij werd gehinderd werd de piramiden dicht te naderen. Opvallend vond hij de begroeiing van de piramiden. Hij vermoedde dat dit of om de piramiden te verbergen werd gedaan, of om verder erosie tegen te verhinderen. Tot op de dag van vandaag heeft verder nog niemand het gebied kunnen betreden omdat het nog steeds afgesloten is.
Een belangrijk verschil met de piramiden uit Egypte is het materiaal. Deze is opgebouwd uit grond en niet van steen. Door de eeuwen heen is deze grond uitgedroogd en versteend. Velen spreken liever van een ‘grafheuvel’ en niet van een piramide.

Ontstaan piramide

Het is nog geen archeoloog of andere onderzoeker gelukt om toegang te krijgen tot het gebied. Daarom kan er nog geen antwoord worden gegeven op de vragen waarom de piramiden ook in China zijn te vinden. En wat hun functie is geweest, waren het bijvoorbeeld graven voor vroeger heerschappers van China? Doordat dit allemaal erg vaag is, is dit de ideale voedingsbodem voor een andere theorie.

Buitenaards leven

Er zijn veel mensen die geloven dat de piramiden zijn geplaatst door buitenaardse figuren. Zij zien de piramiden als bewijs voor buitenaards leven. Ook Hartwig Hausdorf is hiervan overtuigd. Hij heeft in een boek geschreven over twee Australische handelaren. Deze twee hadden een ontmoeting met een Boeddhistische monnik in 1912. Deze monnik vertelde hen over de piramiden. Opmerkelijk was dat hij de piramiden al was tegengekomen in een manuscript dat meer dan 5000 jaar oud is. In dat geschrift stonden ze toen al beschreven als heel erg oud.
De Chinese onderzoekers schatten in dat het ‘slechts’ gaat om ongeveer 4500 jaar. Haushofer beschrijft verder in zijn boek dat hij denkt dat vele piramides in staat van verval zijn geraakt door de landbouw en steeds erger wordende erosie.
Sommigen leggen een link tussen de start van de bouw van de Chinese Muur en de piramiden. Dit was ten tijde van de eerste Chinese keizer Qin Shi Huangdi uit de Qin-dynastie.

Andere Chinese piramiden:

  • Inner Mongolian pyramid (1 kilometer ten noorden van Sijiazi Town, Aohan County)
  • Maoling Mausoleum
  • Pyramid of Gathering (Tibet)
  • Qin Shi Huang's mausoleum
  • Zangkunchong
  • Trap Piramide(Ziban)
© 2008 - 2023 Hoptunaa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dagje uit Utrecht - De piramide van AusterlitzDagje uit Utrecht - De piramide van AusterlitzEen goede tip voor een geslaagd dagje uit in de omgeving van Utrecht is om een bezoek aan de stad te combineren met een…
Pinto: interculturele communicatiePinto, hoogleraar interculturele communicatie, heeft de piramide van Pinto bedacht, de tegenhanger van de piramide van M…
Piramide van MaslowIn dit artikel word de werking van de piramide van Maslow uitgelegd en in welke verschillende situaties deze economische…
De zeven klassieke wereldwonderen: Piramide van CheopsIn de tijd van de oude Grieken was er een aantal bouwwerken op de wereld waar mensen respect voor hadden. Het waren bouw…

De Suez Crisis van 1956Hoewel de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie geen directe rol speelden in de Suez Crisis, maakte ook deze crisis deel ui…
Door wie werden de piramiden gebouwd?Werden de piramiden gebouwd door slaven? Eén van de grootste prestaties in de mensheid is toch wel de enorme bouwwerken…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Grote_witte_piramide
Hoptunaa (55 artikelen)
Laatste update: 30-06-2008
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Geschiedenis
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.