Populaire horrorschrijvers en thrillerauteurs

Stephen King en Dean Koontz zijn niet de enige horrorschrijvers die goed verkopen. Heb je zin om iets anders in het horror- en thrillergenre te proberen, dan vind je tussen de volgende horrorschrijvers vast je gading. Bij elke schrijver geven we een korte samenvatting van zijn of haar populairste boeken. Enkele horrorschrijvers die aan bod komen zijn Ramsey Campbell, Bentley Little, Vanessa Morgan, Jack Ketchum, Clive Barker, James Herbert, Richard Matheson, Anne Rice, ...

Stephen King

Bekendste boeken van Stephen King

Carrie
Het tienermeisje Carrie ontdekt per ongeluk dat ze telekinetische gaven heeft. Als haar religieuze moeder en haar pesterige medestudenten haar het leven zuur maken, zal ze deze krachten tegen hen gebruiken met een bloederig resultaat als gevolg.

De Shining (aka Het Tweede Gezicht)
Het luxueuze Overlook hotel is tijdens de winter van de buitenwereld afgesneden. Alleen een klusjesman en zijn gezin zijn er aanwezig. Of toch niet… Het hotel telt ook vele geesten die het donkere verleden van het Overlook hotel met zich meedragen.

Salem’s Lot
Schrijver Ben Mears gaat terug naar zijn geboortedorpje Salem’s Lot om er geheimzinnige verdwijningen, spookverhalen en geestesverschijningen te onderzoeken. Al snel ontdekt hij dat het dorp vergeven is van de vampieren.

Andere bekende boeken van Stephen King

De Beproeving (The Stand), Dodelijk Dilemma (The Dead Zone), Ogen van Vuur (Firestarter), Cujo, Christine, Dodenwake ([Pet Sematary), Het (It), Misery, De Noodzaak (Needful Things), De Achtbaan (Riding the Bullet), Dromenvanger ([Dreamcatcher), Harten in Atlantis (Hearts in Atlantis), etc.

Dean R. Koontz

Bekendste boeken van Dean R. Koontz

Fantomen (Phantoms)
Als twee zusjes naar hun geboortedorp terugkeren, treffen ze er alle inwoners dood aan. Wat is er gebeurd? Een epidemie? Radioactieve straling? Of is er iets anders aan de hand?

Het Franciscus Complot (Watchers)
Uit een geheim regeringslaboratorium ontsnappen twee genetisch gemanipuleerde dieren met een vergrote intelligentie: de één is een moordzuchtig monster, de ander een beminnelijke hond. De wetenschappers willen de wezens absoluut terug, want voor de mensen die ze tegenkomen betekenen ze ofwel onheil ofwel een ontroerende liefdeservaring.

Andere boeken van Dean R. Koontz

De Sadist (Intensity), Onderaards (Hideaway), Middernacht (Midnight), De Gave (Odd Thomas), Duivels Zaad (Demon Seed), De Overledene (Sole Survivor), Mr. Murder, Wie Goed Doet (The Good Guy) etc. Dean R. Koontz schrijft ook grappige boekjes waarin hij zijn Golden Retriever Trixie (overleden in 2007) aan het woord laat: Life is Good en Christmas is Good.

John Saul

Bekendste boeken van John Saul

De Vloek van de Waanzin (Suffer the Children)
Eén voor één verdwijnen er kinderen zonder een spoor achter te laten. Ze worden gemummifieerd teruggevonden in een verborgen grot in het midden van het bos, zittende rond een tafel alsof het hier om een gezellig familietafereel gaat. Niemand vermoedt van welke kant het gevaar dreigt. Niemand, behalve een elfjarig meisje dat door een trauma zo in zichzelf teruggetrokken is dat ze niet meer kan spreken.

De Kronieken van Blackstone (The Blackstone Chronicles)
Het dorpje Blackstone verbergt heel wat duistere geheimen. Deze worden onthuld als de inwoners één voor één een dodelijk geschenk ontvangen.

De Greep (Black Lightning)
Vijf jaar lang houdt een sinistere moordenaar Seattle in zijn greep. Hij wordt gevangen en geëxecuteerd, maar zijn terreur is nog lang niet afgelopen.

Andere boeken van John Saul

De Steek (The Homing), Het Ding (Guardian), Kind van het Kwaad (Creature), Dodenduik (The Presence), Bezeten Brein (Shadows), Dans van de Dood (Second Child), Stemmen in de Storm (When the Wind Blows) etc.

Clive Barker

Bekendste boeken van Clive Barker

Imajica
Judith wordt in de straten van New York door een moordenaar achtervolgd, maar haar vroegere minnaar kan haar redden. De werelden van Imagica gaan voor hen open, werelden vol erotiek en doodsangst.

Hellehart (The Hellbound Heart)
Op één van zijn reizen ontdekt Frank een mysterieuze puzzel die ondenkbaar veel genot kan geven, maar plezier en pijn blijken zeer nauw met elkaar verbonden te zijn.

Andere boeken van Clive Barker

Abarat, Books of Blood (volumes 1 tot 5), Kabal (Cabal), Duivelsspel (The Damnation Game)

R.L. Stine

Bekendste boeken van R.L. Stine

Het Moerasmonster (The Werewolf of Fever Swamp) (jeugdboek)
Brent verhuist met zijn ouders naar de moerassen van Florida waar verhalen over een weerwolf de ronde doen. Wie is de weerwolf: de moeraskluizenaar, zijn eigen hond, of iemand anders? Samen met zijn vriend en zijn hond gaat hij op zoek naar de identiteit van het moerasmonster.

De Lifter (The Hitchhiker) (jeugdboek)
Twee meisjes zijn met de auto op weg naar huis als ze aan de kant van de weg een knappe lifter zien staan. De lifter lijkt heel vriendelijk te zijn, maar is dit werkelijk zo?

Andere boeken van R.L. Stine

Het Horrorhuis (The Headless Ghost), Het Verlaten Strandhuis (Beach House), Ga Niet Naar De Kelder (Stay Out of the Basement), De Sneeuwman (The Snowman), De Vloek van de Farao (The Curse of the Mummy’s Tomb), De Vampier Wordt Wakker (Vampire Breath)

Vanessa Morgan

Bekendste boeken van Vanessa Morgan

Drowned Sorrow
Er gebeuren griezelige dingen in Moonlight Creek. De dorpelingen komen enkel naar buiten als het regent. In de plaatselijke bars en winkels kan je enkel water krijgen. En vreemdelingen die zich in het meer durven wagen worden genadeloos de diepte ingetrokken door spookachtige verschijningen. Blijkbaar leeft er iets in het meer. Iets dat de inwoners van Moonlight Creek controleert en dat vijandig staat tegenover vreemdelingen.

Richard Matheson

Bekendste boeken van Richard Matheson

Ik Ben een Legende (I Am Legend)
Robert Neville is de laatste mens op aarde. Alle anderen zijn door een pandemie in vampierachtige wezens veranderd. Overdag jaagt hij op deze vampieren; ’s nachts moet zich tegen hun aanvallen verdedigen.

Hell House
Nadat een berucht spookhuis meer dan 30 jaar heeft leeggestaan, neemt een parapsycholoog samen met zijn gezin en twee mediums hun intrek in het huis, vastbesloten om te bewijzen dat spoken niet bestaan. Het huis denkt daar echter anders over.

Poort naar de Eeuwigheid (What Dreams May Come)
Chris komt tijdens een auto-ongeluk om het leven en gaat naar de hemel. Als zijn vrouw daarop zelfmoord pleegt en in de hel terechtkomt, onderneemt Chris een wanhopige zoektocht die hem naar een andere duistere wereld leidt.

Andere boeken van Richard Matheson

In de Greep van Generzijds (A Stir of Echoes), Camp Pleasant, The Night Strangler, The Shrinking Man, Fury on Sunday, Woman

Ramsey Campbell

Bekendste boeken van Ramsey Campbell

The Nameless
Claudia krijgt na zes jaar een mysterieus telefoontje van haar doodgewaande dochter. Samen met een ex-politieman en een journalist gaat ze op onderzoek uit en komt te weten dat het meisje in handen in van een macabere sekte. In het Spaans verfilmd door Jaume Balaguero als Los Sin Nombre.

Stiefkind van de Nacht (The Influence)
Derek en Alison wonen met hun dochtertje Rowan in het sombere huis van tante Queenie. Als de tirannieke oude dame sterft, neemt zij een lok van Rowans haar mee in de kist. Kort daarop verandert de zevenjarige Rowan van een lief meisje in een akelig, hardvochtig kind dat liegt en bedriegt. Rowan heeft slechts één vriendin, Vicky, een mager en bleek meisje dat altijd in het wit gekleed is. Rowan laat zich door haar meelokken op een duister pad vanwaar geen terugkeer mogelijk is.

Andere boeken van Ramsey Campbell

The Doll That Ate His Mother, In de Bomen (In the Trees), Niet in Woorden uit te Drukken (Beyond Words), Een Verhaaltje voor het Slapengaan (Bedtime Story), Naar Buiten Kijken (Looking Out), De Wezenlijke Oorzaak (Root Cause), Gemiste Aansluiting (Missed Connection), Deze Keer (This Time)

James Herbert

Bekendste boeken van James Herbert

De Ratten (The Rats)
Ratten zo groot als een hond duiken plots op uit de riolen van de stad. Ze vallen mensen aan op klaarlichte dag, rukken volwassen zieken uit hun bed, omsingelen gestrande automobilisten en zetten hun tanden in alles en iedereen.

Duivelswerk (Haunted)
Een onderzoeker David Ash krijgt de opdracht vreemde verschijnselen op een oud kasteel te verklaren. De bewoners van het kasteel zijn uiterst vriendelijk met hem, maar ze bezitten een duister geheim dat David nog vele angstaanjagende momenten zal bezorgen. Verfilmd met Aidan Quinn.

Andere boeken van James Herbert

Het Rattenleger (Lair), Het Vervloekte Huis (The Magic Cottage), Tentakels van het Kwaad (Sepulchre)

Graham Masterton

Bekendste boeken van Graham Masterton

De Manitou
Een gezwel in de nek van een vrouw groeit uit tot een volwaardige persoon (manitou). De Manitou werd in 1977 verfilmd door William Girlder (Grizzly) met Tony Curtis in de rol van Harry Erskine. Het boek kreeg nog verschillende opvolgers, waaronder Revenge of the Manitou en Manitou Blood.

The Djinn
Een Arabische geest (de Djinn) zit opgesloten in een bokaal, maar als hij wordt vrijgelaten heeft dat rampzalige gevolgen. Harry Erskine (het hoofdpersonage uit de Manitou boeken) onderzoekt de zaak.

Family Portrait
Een corrupte familie wordt onsterfelijk omdat hun ziel gevangen zit in een oud schilderij. Family Portrait is losjes gebaseerd op Oscar Wildes The Picture of Dorian Gray en is één van de populairste boeken van Graham Masterton omwille van het vele grafische geweld.

Andere romans van Graham Masterton

Night Warriors, The Pariah, Tengu, The Sphinx, The Hymn, Descendant, Prey, The House That Jack Built, Chaos Theory, Innocent Blood, Unspeakable, The Chosen Child. Graham Masterton schreef ook de seks-handleidingen How to Drive a Man Wild in Bed en How to Drive Your Woman Wild in Bed.

Ira Levin

Bekendste boeken van Ira Levin

Rosemary’s Baby
Rosemary en haar man nemen hun intrek in een nieuw appartement. Ze komen erachter dat hun buren aanbidders van satan zijn en ze worden het slachtoffer van een duivels complot waarbij Rosemary zwanger raakt van de duivel.

Een Kus voor je Sterft (Engelse titel: A Kiss Before Dying)
Een man gebruikt zijn charmes bij vrouwen om zonder veel inspanningen rijk te kunnen worden. Als zijn laatste slachtoffer zwanger raakt, dwarsboomt ze op die manier zijn plannen. Hij ziet maar één uitweg: moord.

De Vrouwen van Stepford (The Stepford Wives)
Verhaal over een dorpje waar alle vrouwen akelig perfect zijn. Een jong koppel dat net hun intrek genomen heeft in het dorp zal ontdekken dat alle huisvrouwen er robots zijn.

Andere boeken van Ira Levin

De Jongens uit Brazilië (The Boys from Brazil), De Dag der Dagen (This Perfect Day) en Sliver.

Poppy Z. Brite

Bekendste boeken van Poppy Z. Brite

Begeerlijk Kadaver (Exquisite Corpse)
Een met HIV besmette seriemoordenaar en een kannibaal ontmoeten elkaar. Aanvankelijk zien ze in elkaar een potentieel slachtoffer, maar stilaan beginnen ze hun overeenkomsten te ontdekken.

Tekenbloed (Drawing Blood)
Een striptekenaar vermoord zijn hele gezin, op zijn 5 jarige zoontje na. Daarna pleegt hij zelfmoord. Twintig jaar later keert het zoontje terug naar het huis waar de moorden hebben plaatsgevonden. Ondertussen is hij ook striptekenaar geworden en het lijkt erop dat het niet lang zal duren alvorens hij ook voor andere zaken in de voetsporen van zijn vader zal treden.

Andere boeken van Poppy Z. Brite

Courtney Love: The Real Story, Swamp Foetus, Lost Souls, The Lazarus Heart, Are You Loathsome tonight?

Jack Ketchum

Bekendste boeken van Jack Ketchum

The Girl Next Door
Waargebeurd verhaal over een alleenstaande moeder en haar drie zonen die twee weesmeisjes folteren die bij hen zijn ondergebracht.

The Lost
Tijdens een kampeertocht worden Tim en Jennifer mishandeld door één van hun vrienden. Vier jaren later denken ze dat het ergste achter de rug is… maar eigenlijk moet het ergste nog komen.

Andere boeken van Jack Ketchum

Off Season, Joyride, She Wakes, Red, Peaceable Kingdom, Weed Species, Hide and Seek, Old Flames, Only Child, Book of Souls

Anne Rice

De Vampierkronieken (The Vampire Chronicles)
The Vampire Chronicles is een reeks boeken waarin de eeuwenlange levensloop van verschillende vampieren wordt verteld. De romans uit De Vampierkronieken zijn: Interview with the Vampire (bij ons uitgekomen als Dagboek van een Onsterfelijke en De Vampier Vertelt), Queen of the Damned (Moeder Aller Zielen), The Vampire Lestat (Mijn Naam is Lestat), The Tale of the Body Thief (De Sterfelijke Vampier), Memnoch the Devil, The Vampire Armand, Merrick (The Mayfair Heks), Blood and Gold, Blackwood Farm en Blood Canticle.

Andere boeken van Anne Rice

Servant of the Bones, The Mummy of Ramses the Damned, The Feast of All Saints, Pandora etc.

H.P. Lovecraft

Bekendste boeken van H.P. Lovecraft

De Droomwereld van Kadath (The Dream-Quest of Unknown Kadath)
In De Droomwereld van Kadath gaat Lovecrafts alter ego Randolph Carter op zoek naar ‘de wonderbaarlijke stad in de ondergaande zon’, een oord dat streng bewaakt wordt door de Opperste Goden, de demonsultan Azathoth en de kruipende chaos Nyarlathotep.

De Bergen van de Waanzin (At the Mountains of Madness)
Tijdens een expeditie in Antartica ontdekt een team van wetenschappers een stad die ouder lijkt te zijn dan de mensheid. Zou deze stad het bouwwerk kunnen zijn van de Oude Goden?

De Zaak Charles Dexter Ward (The Case of Charles Dexter Ward)
Charles Dexter Ward komt erachter dat hij de afstammeling is van een zwarte magiër. Zijn honger naar zelfkennis leidt echter al snel tot een krankzinnige obsessie.

Andere boeken van H.P. Lovecraft

The Cats of Ulthar, The Unnamable, The Shunned House, The Lurking Fear, From Beyond, The Dunwhich Horror, Herbert West – Reanimator, The Music of Erich Zann, etc.

Douglas Clegg

Bekendste boeken van Douglas Clegg

Vampyricon
Vampyricon is een trilogie van epische romans over de oorlog tussen mensen en vampieren. De titels zijn: The Priest of Blood, The Queen of Serpents en The Queen of Wolves.

Afterlife
Julies erotische nachtmerries en afschrikwekkende hallucinaties leiden haar naar een geheime gemeenschap van mislukte wetenschappers die reïncarnatie en bovennatuurlijke gebeurtenissen onderzoeken.

Andere boeken van Douglas Clegg

Nightmare House, The Abandoned, Goat Dance, The Halloween Man, Mischief, The Priest of Blood (The Vampyricon), The Attraction, The Hour Before Dark

Bentley Little

Bekendste boeken van Bentley Little

The Academy
Er is iets vreemds aan de hand op Tyler High. De gewoonlijk zo rustige directeur wordt plotseling heel streng. Studenten en personeel zijn doodsbang van wat ze hebben gezien of gehoord en weigeren de school nog te betreden. Toch is er een verklaring voor wat er gebeurt. Alleen is het iets dat niemand kan geloven… of overleven.

Bentley Little – The Town
Een man gaat terug naar zijn geboortedorpje in Arizona en merkt dat er ooit zo’n vreselijke dingen gebeurd zijn dat niemand er na middernacht nog durft buiten te komen.

The Vanishing
Wanneer rijke mannen hun gezinnen afslachten en cryptische in bloed geschreven boodschappen achterlaten, beslist een reporter de moorden te onderzoeken.

Andere boeken van Bentley Little

The Return, The House, The Burning, The Store, The Resort, The Town, Revelation, Dominion, The Ignored

John Passarella

Bekendste boeken van John Passarella

Whither
Wendy Ward is geobsedeerd door alles wat met New Age en magie te maken heeft. Haar leven verandert als er plots vreemde dingen gebeuren: mensen rondom haar krijgen angstwekkende visioenen over goblins die kinderen aanvallen en over 17de eeuwse heksen. Blijkbaar waren Wendy’s rituelen niet zo onschuldig als ze leken. Whither was zo succesvol dat Whiter’s Rain en Whiters Legacy niet lang op zich lieten wachten.

Andere boeken van John Passarella

Kindred Spirit, Ghoul Trouble (Buffy the Vampire Slayer), Monolith (Angel), Avatar (Angel)

William Peter Blatty

Bekendste boeken van William Peter Blatty

De Exorcist (The Exorcist)
Het boek De Exorcist is gebaseerd op een duivelsuitdrijving die in 1949 heeft plaatsgevonden. Het jonge meisje Regan vertoont vreemd gedrag waar diverse medische onderzoeken geen verklaring voor kunnen geven. Als haar moeder uiteindelijk een priester inschakelt om hen te helpen, komt die tot de vaststelling dat Regan bezeten is door een demon.

Legioen (Legion)
Legioen is het vervolg op De Exorcist. Op een dag wordt een kind aan een kruis gespijkerd en een priester onthoofd. Een politieagent gaat op onderzoek uit en ontdekt in een gesticht een patiënt die sprekend lijkt op priester Karras, de priester die overleed tijdens de duivelsuitdrijving van Regan in het eerste boek.

Andere boeken van William Peter Blatty

Twinkle, Twinkle, ‘Killer’ Kane (De Ingewijden)

Mick Garris

Bekendste boeken van Mick Garris

Development Hell
Mick Garris, de bedenker van Masters of Horror en regisseur van o.a. Desperation en Riding the Bullet, levert met Development Hell een boek vol seks en gore. Een weinig succesvolle regisseur van horrorfilms doet zich in Hollywood te goed aan seksuele uitspattingen en pleegt uiteindelijk zelfmoord in zijn eigen reality TV show Suicide! In het tweede deel van de roman gaat de geest van de overleden filmmaker op zoek naar een nieuw lichaam.

Andere horror- en thrillerschrijvers

Robert Aickman, Michael Arnzen, Cynthia Asquith, L.A. Banks, Jessica Barone, Laird Barron, William Thomas Beckford, Edo van Belkom, John Bellairs, E.F. Benson, Charles Birkin, John Blackburn, Leigh Blackmore, Algernon Blackwood, Robert Bloch, Walter Brandorff, Gary Brandner, Gary A. Braunbeck, Joseph Payne Brennan, Kealan Patrick Burke, P. D. Cacek, Peter Cannon, Mort Castle, Hugh B. Cave, Robert W. Chambers, Lincoln Child, M. Christian, Richard Chizmar, Michael Cisco, Joseph A. Citro, Alan M. Clark, Nancy A. Collins, Caroline B. Cooney, Linda Crockett, Chris Curry, Les Daniels, L. P. Davies, Stephen Dedman, Marcelo Del Debbio, August Derleth, Nolene Patricia Dougan, Thomas Emson, Elizabeth Engstrom, Hanns Heinz Ewers, Henry Farrell, John Farris, Julian Osgood Field, Robert Fleming, Christopher Fowler, Andrew Fox, Brian Freeman, Fran Friel, Gayleen Froese, Polly Frost, Neil Gaiman, Stephen Gallagher, Larry Mike Garmon, Ray Garton, Elizabeth Gaskell, Stephen R. George, Greg F. Gifune, Owl Goingback, Christie Golden, Christopher Golden, Ed Gorman, Stefan Grabiński, Charles Gramlich, Charles L. Grant, Rain Graves, Justin Gustainis, Laurell K. Hamilton, Daniel Harms, Charlaine Harris, Kim Harrison, David G. Hartwell, Lafacadio Hearn, Victor Heck, Joe Hill, William Hope Hodgson, Diane Hoh, Nancy Holder, Nalo Hopkinson, Ron Horsley, Gerard Daniel Houarner, Robert E. Howard, Del Howison, Tanya Huff, Charlie Huston, Shaun Hutson, Charlee Jacob, W. W. Jacobs, Carl Jacobi, L. Dean James, M. R. James, K. W. Jeter, Scott A. Johnson, Stephen Jones, Jeanne Kalogridis, Brian Keene, Rick Kennett, Russell Kirk, T. E. D. Klein, Karen Koehler, Kathe Koja, M. F. Korn, Henry Kuttner, Michael Laimo, Sarah Langan, Joe R. Lansdale, Richard Laymon, Deborah LeBlanc, Edward Lee, Tanith Lee, J. Sheridan Le Fanu, Mark Leslie, Edward Levy, Matthew Gregory Lewis, Thomas Ligotti, John Ajvide Lindqvist, Frank Belknap Long, Brian Lumley, Jonathan Maberry, Arthur Machen, Nick Mamatas, Brandon Massey, Elizabeth Massie, Richard Christian Matheson, Charles Maturin, Michael McDowell, Stephenie Meyer, Gustav Meyrink, China Miéville, Rex Miller, Susie Moloney, James A. Moore, David Morrell, W. C. Morrow, Joseph Nassise, Kim Newman, Scott Nicholson, Weston Ochse, Michael Oliveri, Oliver Onions, Norman Partridge, John Pelan, Thomas Piccirilli, Edgar Allan Poe, Thomas Peckett Prest, Douglas Preston, Cherie Priest, Horacio Quiroga, Ann Radcliffe, Stephen Mark Rainey, Rick R. Reed, Tod Robbins, Regina Maria Roche, Alan Rodgers, Ray Russell, John Russo, James Malcolm Rymer, Lindsay Sands, Al Sarrantonio, William Schoell, David J. Schow, Darrell Schweitzer, M. R. Sellars, Darren Shan, Harry Shannon, Eric Shapiro, Mary Wollstonecraft Shelley, John Shirley, Sigma, Dan Simmons, John Skipp, Michael Slade, Clark Ashton Smith, Guy N. Smith, Gregory Solis, S.P. Somtow, Craig Spector, William Browning Spencer, Bryce J. Stevens, Michael Steward, Bram Stoker, Peter Straub, Paul M. Strickler, Whitley Strieber, Koji Suzuki, Karen E. Taylor, Lucy Taylor, Melanie Tem, Steve Rasnic Tem, Thomas Tessier, Jeffrey Thomas, Christine Campbell Thomson, Tamara Thorne, Peter Van Greenaway, James Viscosi, Tim Waggoner, Karl Edward Wagner, H. Russell Wakefield, Robert Weinberg, Dennis Wheatley, Chet Williamson, David Niall Wilson, F. Paul Wilson, Douglas E. Winter, X.L., Chelsea Quinn Yarbro
© 2009 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Samenvatting APA stijl: citeren, refereren en parafreserenSamenvatting APA stijl: citeren, refereren en parafreserenHet APA citatie stijl refereert naar de richtlijnen die gehanteerd worden door de American Psychological Association. He…
Schrijfster van Bloemenkinderen: C.M. Barker, een biografieSchrijfster van Bloemenkinderen: C.M. Barker, een biografie'De Bloemenkinderen', schiep zij, Cicely Mary Barker. In het Engels de 'Flower Fairies' geheten. Deze Engelse auteur en…
Filmrecensie: SleepwalkersrecensieFilmrecensie: SleepwalkersDe film dateert uit 1992 en is een van de vele werken van de hand van schrijver Stephen King. Dan kan het dus niets ande…
Tadas Blinda - de Robin Hood van LitouwenTadas Blinda - de Robin Hood van LitouwenVriend of vijand, feit of fictie, het verhaal van Tadas Blinda blijft in Litouwen tot de verbeelding spreken. De Litouws…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 27-02-2009
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Mensen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.