Pinterest gebruiken als inspiratiebron voor je boek

Pinterest gebruiken als inspiratiebron voor je boek Social Media is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de samenleving. Eén van de Social Media sites is Pinterest, waar je plaatjes op zet en waar je eigen boards kan maken vol plaatjes. Je kunt deze website tevens heel goed gebruiken als inspiratiebron voor je boek of verhaal. Hoe werkt dit? Hoe kan Pinterest je helpen een boek te schrijven?

Wat is Pinterest?

Op de website pinterest kun je foto’s verzamelen. Dit kunnen bijvoorbeeld citaten zijn die je aanspreken, kledingstukken die je graag wilt hebben of dingen die je kunt maken. Je kunt zoeken op trefwoord, of kijken door de geplaatste foto’s. Zie je een foto die je leuk vindt? Dan kun je deze in een board zetten naar keuze. De naam hiervan kun je zelf bepalen. Ook wanneer je plaatjes tegenkomt op het internet zelf, kun je deze met een simpele druk op een knop op je Pinterest-account plaatsen.

Boeken schrijven

Het schrijven van boeken is lang niet altijd even gemakkelijk. Soms ben je jaren bezig met één verhaal en het kan best lastig zijn om de juiste inspiratie te vinden of om goed voor je te zien wat het uiterlijk van je personages is. Pinterest kan je hier heel goed bij helpen! Juist omdat het een site is die voor enorm veel inspiratie zorgt.

Pinterest als inspiratiebron

Misschien zijn er bepaalde afbeeldingen die je inspireren. Dat kan van alles zijn. Denk aan foto’s van vakantiebestemmingen, afbeeldingen van boekomslagen, citaten of gewoon foto’s die er prachtig uitzien. Je kunt helemaal zelf bepalen wat je voor een boards maakt.

Foto’s van je personages

Ook heel leuk is om een board te maken met foto’s van mensen die lijken op de personages in je boek. Dit kan heel inspirerend zijn, omdat je op een hele andere manier bezig bent met je verhaal. Daarbij kan het voor jezelf op deze manier makkelijker zijn om een goed beeld te krijgen van de personages in je boek.

Maak een secret board

Wanneer je liever niet hebt dat anderen zien wat je aan het ‘Pinnen’ bent, dan kun je ook een secret board aanmaken. Dit is een board dat je alleen zelf kunt zien (en eventueel andere leden die jij specifiek hebt aangegeven). Ideaal dus wanneer je geen zin hebt in pottenkijkers.

Pins van andere mensen bekijken

Het bekijken van foto’s en afbeeldingen die andere mensen hebben geplaatst kan ook heel inspirerend werken. Bekijk de nieuwste afbeeldingen die worden geplaatst of zoek in een bepaalde categorie. Je kunt ook leden of boards volgen wanneer je vindt dat er mooie en inspirerende plaatjes worden geplaatst. Zo kun je de updates direct zien wanneer je ingelogd bent.

Ontdek zelf wat voor jou werkt

Je kunt Pinterest op meerdere manieren gebruiken om inspiratie op te doen. Misschien weet jij wel een heel andere manier om Pinterest te gebruiken voor je boeken en als inspiratiebron. Probeer het zelf eens. Een account aanmaken op Pinterest is gratis en je hoeft er geen gebruik van te maken als het niet bevalt. Uiteraard kun je ook eerst een tijdje op Pinterest rondkijken voordat je werkelijk een account aanmaakt. Je kunt dan alleen zelf niks pinnen.
© 2015 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Waarom is Pinterest leuk?Waarom is Pinterest leuk?Pinterest is een Social Media platform wat enkel en alleen gebruik maakt van afbeeldingen. Wat heb je eraan zou je zegge…
Hoe werkt Pinterest: stappenplan voor je Pinterest-accountHoe werkt Pinterest: stappenplan voor je Pinterest-accountPinterest is net zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+ een sociaal netwerk waarop wereldwijd 70 miljoen leden act…
Inspiratieloos: tipsInspiratieloos: tipsOf het nu gaat om een tekst schrijven, schilderen, knutselen, of wat dan ook, soms is het moeilijk om inspiratie te krij…

10 tips om een boek te schrijven10 tips om een boek te schrijvenDroom jij ervan een boek te schrijven? De eerste stap is om het boek ook werkelijk te schrijven. Zonder verhaal en tekst…
Het ontstaan van de Nederlandse taalHet ontstaan van de Nederlandse taalVan het Germaans via Oudnederlands naar onze moderne taal. Stammen wij af van 'schreeuwers'? Volgens sommigen is de naam…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 19-08-2015
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Taal
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.