De recensie van Biblion, waarom belangrijk?

De recensie van Biblion, waarom belangrijk? Heb je een boek uitgebracht? Dan is de kans groot dat er een recensie van je boek wordt geschreven door Biblion. Deze recensie wordt door de meeste auteurs en uitgevers gezien als de belangrijkste recensie die je kunt ontvangen voor je boek. Wat houdt de recensie van Biblion en waarom is deze zo belangrijk?

De recensie van Biblion

Van vrijwel ieder boek dat verschijnt wordt er een recensie geschreven door één van de recensenten van Biblion. In deze recensie staat altijd een stukje over de inhoud van het boek, met daarbij ook een kort oordeel. Als er illustraties zijn, dan wordt ook daar wat over geschreven. Soms staat er tevens nog een klein stukje in over de auteur zelf.

Biblionrecensie en bibliotheken

De biblionrecensies worden naar alle bibliotheken verstuurd. De bibliotheken bepalen vervolgens aan de hand van de recensie of ze het boek willen aanschaffen of niet. Hoe beter de biblionrecensie is, hoe meer aankopen door de bibliotheken in Nederland er meestal zullen zijn. Het kan soms wel honderden aankopen schelen als je een goede of een slechte recensie hebt. Sowieso moet je onthouden dat je ook een vergoeding krijgt per uitgeleend boek in de bibliotheek. Hoe meer aankopen, hoe hoger deze vergoeding uiteindelijk kan zijn.

Recensie verschijnt overal

De Biblionrecensie verschijnt ook steeds vaker bij aanbieders van boeken. Denk bijvoorbeeld aan Bol.com. Bij vrijwel ieder boek staat er een Biblionrecensie. Veel potentiële kopers krijgen de recensie te zien en kunnen hierdoor bepalen of ze het boek willen kopen of niet.

Erg belangrijk

De recensie van Biblion is dus erg belangrijk. Het is dan ook logisch dat veel schrijvers het best spannend vinden om een recensie van Biblion te ontvangen. Een positieve recensie kan immers voor meer verkochte boeken zorgen en veel mensen lezen de recensie. Helaas is het moeilijk om te bepalen waar de recensent op zal letten tijdens het beoordelen van een boek en of dit goed voor je zal uitvallen.

Onterechte beoordeling?

Heb je een beoordeling gekregen van Biblion die in jouw ogen onterecht is? Dan heb je de mogelijkheid om dit aan te kaarten. Dit kan bijvoorbeeld wanneer de recensie onjuistheden bevat of het einde van het boek verklapt. Je kunt dit laten weten bij Biblion en als ze je opmerkingen terecht vinden, zal er een nieuwe recensie worden geschreven door iemand anders. Het kan een behoorlijke tijd duren tot de recensie wordt aangepast, maar wellicht kun je er wel een voordeel uit halen. Let wel op dat je niet voor ieder boek gaat mailen dat het onterecht is. Dit komt natuurlijk niet echt geloofwaardig over en kan juist tegen je werken.

Hoe kun je zelf recensies schrijven voor Biblion?

Het is mogelijk om zelf recensies te schrijven voor Biblion. Je moet dan een mailtje sturen naar het bedrijf. Wanneer er ruimte is voor nieuwe recensenten, moet je een proefrecensie insturen. Ook moet je aangeven wat voor een soort boeken je graag leest. Houd er rekening mee dat het schrijven van een Biblionrecensie wel binnen een bepaalde tijd gedaan moet worden en dat je dus wel tijd genoeg moet hebben om het boek te lezen. Het boek waar je een recensie over schrijft, mag je overigens houden.
© 2015 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kenmerken van een RecensieHet schrijven van een recensie is vereist op bijna alle middelbare scholen. Bij het vak Nederlands wordt hier vaak veel…
Ook slechte boeken kunnen je helpen met schrijvenOok slechte boeken kunnen je helpen met schrijvenOm beter te leren schrijven, wordt vaak aangeraden om erg veel boeken te lezen. Als je boeken leest die goed zijn geschr…
Een boek PromotenEen boek PromotenEen boek promoten kan iedereen. Maandelijks verschijnen er talloze nieuwe boeken op de markt. Schrijvers die bij regulie…
Schrijven van een recensieSchrijven van een recensieVeel mensen vinden het lastig om een goede recensie te schrijven. Er zijn wel een aantal tips te geven die kunnen helpen…

De voordelen van elke dag schrijvenDe voordelen van elke dag schrijvenWil jij een boek schrijven? Bij verhalen schrijven kun je ervoor kiezen om elke dag te schrijven. Zelfs als het even nie…
Een titel voor je verhaal verzinnenEen titel voor je verhaal verzinnenWil jij een verhaal schrijven? Dan ben je misschien bezig met het bedenken van een titel. Een titel voor je verhaal is n…
Bronnen en referenties
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 06-05-2015
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Taal
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.