Schrijver Jacques Vriens

Jacques Vriens is een bekende kinderboekenschrijver van Nederlandse bodem. Leer meer over het leven van Jacques Vriens en vind een omschrijving van enkele van zijn bekende werken.

Het leven van

Jacques Vriens werd op 26 maart 1946 geboren in het Brabantse Den Bosch. Vriens ontdekte al op jonge leeftijd dat schrijven zijn interesse had. Na de HBS heeft Vriens voor de kweekschool gekozen. Hierna werd hij docent in Amsterdam en Abcoude. Ook is hij directeur geweest van een basisschool. Zijn doelgroep is kinderen tot 13 jaar; basisschoolkinderen. Zijn boeken spelen vaak af in en om een basisschool en in hotels.

Bekende werken

Enkele bekende boeken van Jacques Vriens worden hieronder besproken.

Groep acht aan de macht

Het boek ‘Groep acht aan de macht’ gaat over een onstuimige groep acht. Hun meester laat de klas een eigen klassenregering kiezen, en de klas mag twee dagen lang bepalen wat er gebeurt. Na een zogenaamde verkiezingsstrijd begint het feest; al snel loopt het uit de hand..

Allebei even lief

Het onderwerp van het boek ‘Allebei even lief’ is een echtscheiding van ouders. Hoofdpersoon is Eentje, het eendje. Het prentenboek is voorzien van illustraties van Alex de Wolf. Doel van het boek is om een echtscheiding voor een kind bespreekbaar te maken.

Het geheime weekboek van groep acht

Het boek ‘Het geheime weekboek van groep acht’ gaat over vier klasgenootjes die aan het begin van het schooljaar besluiten om tijdens het gehele schooljaar in het geheim een weekboek bij te gaan houden. Elk van de vier klasgenootjes geeft zijn of haar eigen visie weer van de gebeurtenissen in de klas.

De ontsnapping van de brullende muis

Het boek ‘De ontsnapping van de brullende muis’ speelt zich af in een hotel; hotel de Korenwolf. De hoofdpersoon is Nina. Nina’s ouders runnen het hotel. Nina heeft voor haar verjaardag een muis gekregen. Nina’s vader wilde geen dieren in het hotel hebben, maar de familie heeft hem over kunnen halen. Maar op een ongelukkig moment ontsnapt de muis..

De super dikke meester Jaap

‘De super dikke meester Jaap’ is een verhalenbundel. In deze bundel staan alle verhalen over meester Jaap, de allerleukste meester van Nederland. In zijn klas worden de gekste avonturen beleefd!
© 2011 - 2024 Dorine, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boekbespreking Achtste groepers huilen nietBoekbespreking Achtste groepers huilen nietAkkie is een heel gewoon meisje. Ze zit op school en speelt altijd voetbal in de pauzes. Totdat ze een bloedtest moet ui…
Samenvatting van het boek: De jacht van de afgepakte sterrenHet gaat over kleine Nina, Joost, Eefie en Pepijn. Ze wonen in hotel Korenwolf. Ze noemen zichzelf daarom ook de bende v…
De producties van Harro van Staverden (2004-2017)De producties van Harro van Staverden (2004-2017)Harro van Staverden is vooral bekend als producent van jeugdfilms en een aantal van zijn films brengen de geschiedenis t…
Stichting Achterstevoren verovert hartenStichting Achterstevoren verovert hartenTwee meisjes zien de film 'Achtste groepers huilen niet' en raken geïnspireerd om iets voor ernstig zieke kinderen te or…

Tips voor het schrijven van verhalenTips voor het schrijven van verhalenEen verhaal schrijven doe je niet zomaar. Het betekent veel doorzettingsvermogen en net zoals bij het leren van fietsen…
Schrijfster Yvonne BrillSchrijfster Yvonne BrillSchrijfster Yvonne Brill is schrijfster van kinderboeken en ze is waarschijnlijk met name bekend door de paardenboekense…
Dorine (6 artikelen)
Gepubliceerd: 06-08-2011
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Taal
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.