Populaire broodjeaapverhalen

Populaire broodjeaapverhalen Iedereen kent wel een broodjeaapverhaal. Degene die een dergelijk verhaal vertelt, heeft meestal geen geldige bron. De bron is vaak een neef van een buurvrouw, een broer van een collega of een zus van een vriendin. In dit artikel worden een aantal populaire broodjeaapverhalen besproken.
Broodjeaapverhalen zijn verhalen die doorgaans verzonnen zijn, maar als waargebeurd worden doorverteld. Dergelijke verhalen worden ook wel stadssagen of stadslegenden genoemd. Er zijn verscheidene boeken te vinden waar broodjeaapverhalen zijn gebundeld. Broodje Aap. De folklore van de post-industriële samenleving van Ethel Portnoy uit 1978 was het eerste boek dat hierover verscheen.

Hieronder worden een aantal populaire broodjeaapverhalen besproken.

Babysitter

Een jonge meid verdient bij als babysitter. Op een avond gaat een echtpaar bij haar in de buurt samen uiteten. Ze vragen of het meisje kan babysitten op hun kinderen. Het meisje zit krap bij kas en neemt het aanbod aan. Een uur nadat het echtpaar weg is, wordt het meisje via een onbekend nummer gebeld. De man aan de andere kant van de lijn zegt dat hij haar gaat vermoorden als ze niet weg gaat. Na dit telefoontje volgen er nog vele anderen. Het meisje is erg bang en belt de politie op. De politie vertelt haar dat ze de man aan de lijn moet houden, zodat zij kunnen uitvogelen waar de man zich bevindt. Het bange meisje praat een halfuur lang met de vreemde man aan de telefoon. Nadat ze heeft opgehangen, wordt ze gelijk gebeld door de politie: “Ga nu weg uit dat huis, de telefoontjes komen vanuit het andere toestel in huis!”

Bloedbad in het zwembad

Op een zonnige dag besluit een meisje naar subtropisch zwemparadijs te gaan. De grootste attractie was de nieuwe waterglijbaan. Uiteraard probeerde het meisje deze uit. Dat had ze beter niet kunnen doen, want ze kwam helemaal bloedend het water uit. Voor haar waren er namelijk een aantal jongeren van de glijbaan gegaan. Zij hadden met kauwgom scheermesjes vastgeplakt aan de zijkanten van de glijbaan.

Bezwangerd door een badkuip

Een meisje is in het buitenland en overnacht in een hotel. Ze besluit eerst een bad te nemen voordat ze gaat slapen. Een paar weken later komt het meisje erachter dat ze zwanger is. Ze is stomverbaasd met deze ontdekking, aangezien ze nog maagd is. Uit onderzoek blijkt dat de vorige hotelgast in bad had gemasturbeerd. Het sperma was aan de badkuip blijven kleven en had op deze manier het meisje bezwangerd.

Broodje shoarma

Na een avondje stappen, besluiten een paar vriendinnen een broodje shoarma te eten bij de plaatselijke cafetaria. Eén van de meisjes wordt onwel na het eten van het broodje. In het ziekenhuis wordt haar maaginhoud leeggepompt en onderzocht. Dan wordt er ontdekt dat de knoflooksaus op haar broodje in feite geen knoflooksaus was, maar sperma van minstens 5 verschillende mannen.

Dood door een bloedneus

Als een student aan zijn wiskundetentamen begint, merkt hij dat hij het enorm moeilijk vindt. Hij besluit dat hij beter kan doen alsof hij een bloedneus heeft, opdat hij het tentamen een andere keer over mag doen. Zonder erbij na te denken stopt hij een potlood in zijn neus en slaat zijn hoofd keihard op de tafel. Het potlood gaat echter helemaal zijn hersenen in. De jongen overlijdt in de collegezaal. Achteraf blijkt dat hij voor zijn tentamen gewoon een voldoende heeft gehaald.

Engelenglimlach

Er is in het verleden een bende geweest die jonge vrouwen lastigviel. Ze bedreigden de vrouwen met een mes en vroegen hen om te kiezen tussen een groepsverkrachting of een engelenglimlach. De vrouwen kozen allen voor een engelenglimlach. Wat hield dit eigenlijk in? De bende sneed het gezicht van de vrouwen van oor tot lip open. Om er zeker van te zijn dat er een litteken achterbleef, strooiden ze zout in de wond.

Necrofiel als bedpartner

Een meisje maakt tijdens een avondje in de kroeg kennis met een leuke man. Ze besluit de avond bij hem thuis door te brengen. Een paar dagen na deze sekspartij krijgt het meisje last van uitslag rondom haar vagina. Als ze naar de dokter gaat, schrikt deze zich kapot. Het meisje heeft namelijk lijkwormen in haar vagina. Wat blijkt nou? De man waar ze het bed mee heeft gedeeld, werkte in het mortuarium en had seks gehad met de lijken die daar lagen.

Studentengrap met condoom

Op een avond komt een student stomdronken zijn studentenhuis binnen. Hij gaat op zijn bed liggen en valt in diepe slaap. Zijn huisgenoten zijn wel in voor een grapje. Eén van de jongens trekt zich af en vult een condoom met zijn sperma. Met behulp van een tandenborstel stoppen ze het gevulde condoom in de kont van hun dronken huisgenoot. Als deze huisgenoot de volgende ochtend wakker wordt, schrikt hij zich een ongeluk. Hij denkt dat hij anale seks heeft gehad toen hij dronken was.

Vakantiefoto’s

Nadat ze is afgestudeerd, gaat een meisje alleen op vakantie. Tijdens deze reis wil ze van de omgeving genieten en vooral veel foto’s maken. Na haar vakantie laat ze deze gelijk afdrukken. Ze bekijkt de foto’s die ze van de verschillende kerken en monumenten heeft gemaakt. Dan komt ze foto’s tegen waar ze erg van schrikt. Er zitten namelijk naaktfoto’s van haar bij die iemand heeft gemaakt terwijl ze sliep!
© 2012 - 2023 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Broodjeaapverhalen over beroemdhedenBroodjeaapverhalen over beroemdhedenOver beroemde mensen wordt er veel gepraat, zelfs al deze niet meer in leven zijn. Soms worden er zelfs complete verhale…
Verhalen vertellen: wat doet een verhalenvertellerVerhalen vertellen: wat doet een verhalenvertellerAls ik vertel aan mensen dat ik verhalenvertelster ben, dan denken ze vaak dat ik sprookjes voorlees aan kinderen. Deze…
Drut'syla – verhalenverteller in de Joodse traditieDrut'syla – verhalenverteller in de Joodse traditieWat is er mooier dan luisteren naar een goed verteld verhaal: opa die vertelt over de jaren dat hij op zee zat, oma die…
Broodjeaapverhaal over huilende jongen op schilderijBroodjeaapverhaal over huilende jongen op schilderijAan elke stamtafel klinken ze, de broodjeaapverhalen, verhalen die mooi zijn, maar waarvan het waarheidsgehalte niet het…

Hoe begin je met het schrijven van een boek?Hoe begin je met het schrijven van een boek?Hoe begin je met het schrijven van een boek? Eigenlijk is het antwoord heel simpel: je begint gewoon. Voor beginnende sc…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia
  • www.broodjeaap.nl
Dezy (106 artikelen)
Laatste update: 05-04-2012
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Taal
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.