Numerologie voor beginners

Numerologie wordt genoemd in alle gewijde literatuur vanuit de gehele wereld, wat veelzeggend is voor de betekenis die het voor oude schrijvers had. Elke cultuur had een afwijkend numeriek stelsel. Het Europese stelsel gaat terug tot Egypte, Babylon, Griekenland en het Romeinse Rijk. Veel Europese wiskundige concepten zijn afkomstig van de Arabieren, die een bloeiende cultuur hadden in de periode dat het Westen de donkere Middeleeuwen doormaakte. De culturen uit de Oudheid die de wiskunde ontdekten, geloofden tevens in waarzeggerij. Dit wijst erop dat oude culturen verband zagen tussen God (of spirituele domeinen) en de mensheid, een verband dat wij tegenwoordig niet meer zo duidelijk leggen. Tegenwoordig beschouwt men de wiskunde louter als een intellectuele bezigheid: er wordt voorbijgegaan aan het raakvlak met het goddelijke.

Numerologie en Astrologie

De wiskunde kwam naar het Westen vanuit Egypte en de oude Mesopotamische cultuur van Babylon. De eerste voorbeelden van een doordacht wiskundig systeem kwamen uit deze twee culturen en stammen uit het derde millennium v. Chr. In de vierde eeuw v. Chr. verspreidde dit systeem zich naar Griekenland; hiermee ontstond de wiskunde die ten grondslag lift aan de moderne numerologie. De oude Egyptenaren en Babyloniërs namen buiten de puur fysieke ook andere werkelijkheden serieus. Wiskunde, astronomie, astrologie, geneeskunde en toverij hadden een gelijkwaardige status en werden als één principe beschouwd. In latere eeuwen werden sommige aspecten van deze discipline door de heersende elite verworpen vanwege het bijgelovige karakter ervan, waardoor er verschillende studiegebieden ontstonden. Numerologie en astrologie werden beschouwd als esoterische onzin, maar bleven floreren.

Codes, woorden en getallen

Oude volkeren stelden codes in als een manier om bepaalde informatie af te schermen voor degene die daar gevoelig voor waren. De Babyloniërs berekenden bijvoorbeeld eclipscycli en de verschijning van kometen, maar omdat deze fenomenen als afschrikwekkend werden beschouwd door het gewonde volk werd deze informatie gecodeerd. De enige mensen die toegang hadden tot deze kennis waren de codeurs zelf. Het Hebreeuwse alfabet was zowel een middel voor het doorgeven van gewonde informatie als een coderingssysteem. Aan elk van de 22 Hebreeuwse letters was een getal toegewezen, zodat in bepaalde woorden boodschappen konden worden verstopt die alleen werden begrepen door de degene die over de sleutel beschikten. Numerologie is ook zo'n soort code- een code die in de zesde eeuw v. Chr. door de Griekse wiskundige Pythagoras in Italië werd ontwikkeld. Hij was initiator van een aantal esoterische scholen en stichtte later zijn eigen school voor mystiek om zijn kennis aan een uitgelezen gezelschap over te dragen. Veel van zijn werk werd vervolgens overgenomen door de Griekse filosoof Plato, die zijn eigen denkrichting ontwikkelde. Zijn invloed is nog steeds merkbaar in de moderne psychologie en filosofie, en zelfs in de numerologie. Deze laatste discipline bevat informatie die mensen kan helpen zichzelf te begrijpen en hun band met het spirituele te hernieuwen.

Universele getallen

De universele getallen zijn 1 tot en met 9, plus de zogenaamde meestergetallen 11 en 22. De nul hoort er ook bij, omdat die van invloed is op enkele samengestelde getallen die zich manifesteren in de dagen van de maand. Alle samengestelde getallen kunnen, door hun cijfers bij elkaar op te tellen, worden herleid tot een getal tussen 1 en 9. De universele getallen zijn archetypen en vertegenwoordigen als zodanig de zuiverste uitdrukking van de eigenschappen van elk getal. Elk universeel getal kan op elk gewenst persoon toegepast worden. Het gaat om een combinatie van drie getallen: lot,- persoonlijkheids,- en zielsgetallen. Er zijn om te beginnen 11 basisinstrumenten:

Persoonlijke getallen

De klank van uw naam, als anderen deze uitspreken, verbindt u met het diepste gedeelte van uzelf en uw identiteit. Uw persoonlijkheidsgetal is afkomstig van uw naam en toont hoe uzelf de trillingen van het universele getal uit. uw persoonlijkheidsgetal bevat informatie over uw karakter, relaties en levensverhouding. Het bestaat uit combinaties van uw zogenaamde kerngetallen. De naam op uw geboorteakte vibreert met de ziel. Uw eigenlijke naam vormt het beste vertrekpunt. U kunt ook uw trouwnaam of uw artiestennaam nemen, maar deze komen altijd na uw echte naam.

Lotsgetallen

Het lot is uw bestemming op uw reis door het leven. Veel mensen geloven dat ze het resultaat zijn van hun jeugd en hun vroegste ervaringen. Volgens numerologie is dat niet zo; het lotsgetal demonstreert dit. Ook al verandert u uw naam; het lotsgetal verandert niet. Sommige numerologen geloven dat persoonlijkheids,- en lotsgetallen gekozen worden voordat we geboren zijn. Het is persoonlijkheidsgetal is waarneembaar binnen onze drijfveren en belangen. Dit geldt niet voor het lotsgetal. Onze prille jeugdomgeving kan op gespannen voet staan met de onverbloemde loop van ons levenspad. Het is een moeilijke periode, waar we ons doorheen moeten worstelen.

Karmagetallen
De karma,- ziels en wilsgetallen zijn aan uw naam ontleend. Gebruik de naam op uw geboorteakte, en eventuele naamsveranderingen die u hebt ondergaan. U zult zien dat bepaalde getallen meerdere keren voorkomen, dit zijn de karmagetallen. Die tonen u wat u makkelijk vindt en wat moeite kost. Het zielsgetal wordt verkregen door de klinkers in uw naam bij elkaar op te tellen. Het vertegenwoordigt uw wil. Het rijpheidsgetal is de som van uw persoonlijkheids,- en lotsgetal Het geeft een algemene indruk van hoe uw leven verloopt.
© 2015 - 2024 Wdcpro, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe bereken je randpunten en asymptotenRandpunten en asymptoten worden bijna altijd samen toegepast in de wiskunde. Het berekenen van beide zijn ook een vereis…
Wiskunde - de afgeleide en extreme waardesWiskunde - de afgeleide en extreme waardesHoe bereken je de extreme waardes, ook wel minimum en maximum, en hoe stel je een raaklijn op? Vaak wordt dit gezien als…
Wat is numerologie?Voor veel mensen zijn cijfers harde en noodzakelijke ingrediënten om iets duidelijk te krijgen. Cijfers zijn zeker noodz…
Brutowinstopslagmethode met voorbeeldenBrutowinstopslagmethode met voorbeeldenHoe bereken je de verkoopprijs met behulp van een brutowinstopslag? Hoe bereken je de begrote brutowinst? Hoe bereken je…

De plantentechnologie van de Haida en de prehistorieDe plantentechnologie van de Haida en de prehistorieWat weten we over het gebruik van planten in de prehistorie? Doorgaans worden "onze" steentijdbewoners van pakweg 8000 j…
Nazca-lijnen - Werelderfgoed geogliefen in PeruNazca-lijnen - Werelderfgoed geogliefen in PeruDe Nazca-lijnen in Peru zijn tekeningen in de aarde, geogliefen, in de kuststreek van Peru. De lijnen van stenen en aard…
Bronnen en referenties
  • "Numerologie" auteur: Dawne Kovan ISBN 978 90 5764 2616
Wdcpro (1 artikelen)
Gepubliceerd: 27-01-2015
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Volkeren
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.