Draco Malfidus, Draco Malfoy

Draco Malfidus is de zoon van Lucius Malfidus en Narcissa Malfidus- Zwarts, hij woont samen met zijn ouders op een groot landhuis. De hele familie Malfidus behoort tot een van de laatste volbloed tovenaars families. Let op: in dit artikel kunnen spoilers voorkomen uit de boeken of films.

Draco op Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus-pocus

Draco zit net als Harry Potter op Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus-pocus, Draco Malfidus en Harry Potter zijn vanaf het eerst moment dat ze elkaar ontmoeten gezworen vijanden, Draco zit op de afdeling Zwadderich en dit is volgens hem de enige goede afdeling. Zwadderich is de afdeling waar zijn ouders ook op hebben gezeten, maar niet alleen zijn ouder maar ook Marten Vilijn beter bekent als Heer Voldemort (de heer van het duister of hij die niet genoemd mag worden) de afdeling staat voor sluwheid en wordt vaak in verband gebracht met duistere magie. De afdeling is opgericht door Zalazar Zwadderich.

De vrienden/aanhangers van Draco Malfidus

Draco heeft op Zweinstein twee goede vrienden/ hulpjes krozel en kwast. Vincent Krozel en Karel Kwast moeten vaak vuile klusjes voor Draco opknappen, of ze het nou leuk vinden of niet ze moeten het doen. Draco vindt ze de twee domste jongens die hij ooit heeft gezien, ze zijn vaak in de school keukens te vinden om naar eten te zoeken. Patty Park zit ook op de afdeling van Draco, ze wordt vaak gezien als het vriendinnetje van Draco. Draco en Patty gingen samen naar het kerstbal dat gehouden werd ter ere van het toverschool toernooi, ook wordt er in het 6e deel beschreven dat Patty in de Zweinsteinexpres met haar hoofd op de schoot van Draco ligt.

Draco en Harry

Draco kan Harry niet uitstaan, Draco en zijn familie zijn aanhanger van Heer Voldemort en doet er alles aan om Harry en zijn vrienden tegen te zitten. Tijdens de lessen van professor Sneep (de leraar toverdranken), lacht hij Harry vaak uit als hij een antwoordt verkeerd zegt of punten aftrek krijgt. Ook maakt hij sluwe opmerkingen in de richting van Harry en probeert hem vaak voor aap te zetten als hij ook maar even de kans krijgt.

Draco en Zwerkbal

In het 2e deel van de boeken reeks komt Draco in het Zwerkbal team van Zwadderich terecht, zijn vader heeft de nieuwste bezems voor het team gekocht. Harry en zijn vrienden vinden Draco de plek in het team heeft ingekocht. Draco vervult de plaats van Zoeker in het team.

Draco als Dooddoener

In het 6e deel van de boeken reeks wordt Draco een dooddoener, hij krijgt een gevaarlijke opdracht van Heer Voldemort en als hij zou falen zou Heer Voldemort zijn hele familie uitroeien. Zijn moeder denkt dat Heer Voldemort hem deze opdracht heeft gegeven omdat hij wraak wil op zijn vader. Zijn vader had in het 5e deel de leiding over het ophalen van een profeet uit de hal der profeten, maar dit mislukte en de terugkomst van de Heer van het Duister werd toen bekend.

De afloop van Draco

Harry probeert samen met zijn vrienden in het 7e deel, het laatste gruzielement te pakken te krijgen maar Draco laat dat niet zomaar gebeuren. Als tijdens de vechtpartij de kamer van hoge nood, gaat de kamer in rook op door een vloek. Als de dooddoeners Zweinstein binnen dringen krijgt Draco het een beetje benauwd, hij begint in te zien dat hij niet aan de sterkste kant staat. Uiteindelijk verslaat Harry Potter, Heer Voldemort en dus verslaat hij ook Draco Malfidus. Draco trouwt uiteindelijk niet met Patty Park maar met Astoria Goedleers en samen krijgen ze één zoon die Scorpius heet, ook Scorpius gaat later naar Zweinstein.
© 2009 - 2023 Lianne86, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hermione Granger / Hermelien GriffelHermione Granger / Hermelien GriffelHermione Jean Granger is een van de drie hoofdrolspelers in de zeer bekende Harry Potter serie die geschreven werd door…
Griekse mythologie in Harry PotterDe populaire boekenserie van Harry Potter van J.K. Rowling, die ook verfilmd is, bevat allerlei verwijzingen naar de Gri…
Filmverslag Harry Potter and the Deathly Hallows (part 1)Filmverslag Harry Potter and the Deathly Hallows (part 1)Dit is een filmverslag over de film Harry Potter and the Deathly Hallows (part1). In dit zevende deel zullen Harry Potte…
recensieVeel gierende puberhormonen in The Half Blood PrinceThe Half Blood Prince bevat een groter wordende Harry Potter. De films van Harry Potter zijn voor veel ouders met jonge…
Connie Palmen: filosofe en romanschrijfsterConnie Palmen: filosofe en romanschrijfsterWilde ze aanvankelijk priester worden, haar boeken, of liever gezegd, haar bestsellers, zoals ‘De Wetten’, ‘De Vriendsch…
Lianne86 (3 artikelen)
Gepubliceerd: 12-03-2009
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Biografie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.