Chester Bennington

Chester Bennington is de zanger van de wereldberoemde band Linkin Park. Hij is niet alleen zanger, maar onder andere ook songwriter, producer en multi-instrumentalist. Al vanaf kleins af aan wilde hij rockzanger worden en hij oefende elke dag. Maar zijn jeugd zat niet bepaald mee.

Wie?

  • Naam: Chester Charles Bennington
  • Bijnamen: Chazy Chaz, The Chemist, Chester the Molester
  • Geboortedatum: 20 maart 1976
  • Geboorteplaats: Phoenix, Arizona
  • Beroep: muzikant, kledingontwerper, acteur, producer
  • Instrument: gitaar, keyboard, vocalen

Jonge jaren

Chester is op jonge leeftijd al beïnvloedt door Depeche Mode en Stone Temple Pilots. Zo kreeg hij veel interesse in de muziek en wilde hij graag rockzanger worden. Hij is opgegroeid in de arme wijken in Phoenix en zijn jeugd zat niet echt mee. Toen hij 11 jaar oud was, kreeg hij van zijn stiefouders te horen dat ze niet zijn echte ouders waren. Hierna raakte hij verslaafd aan de drugs methamfetamine en cocaïne. Voordat hij muzikaal doorbrak werkte hij in de Burger King en zat op de Greenway High School. Hij studeerde af aan de Washington High School.
In oktober 1996 trouwde hij met Samantha Olit, met wie hij in 2002 een zoon kreeg.

Doorbraak

Vanaf 1993 was Chester leadzanger van Grey Daze, de lokale grungegroep. Door meningsverschillen verliet Chester de band in 1998 en hierna volgde een moeilijke tijd met het zoeken van een nieuwe band.Chester wilde zijn muzikale carrière beëindigen, maar toen belde Jeff Blue die hem een auditie aanbood bij de band Xero. Jeff Blue was een vriend van Chester en Mike Shinoda. Hij belde Mike op en deed auditie via de telefoon, hierop werd hij meteen aangenomen. Hij verhuisde met zijn familie naar Californië. De naam Xero verandere naar Hybrid Theory en ze namen de ep (extended play) Hybrid Theory op. Het album bevatte maar zes nummers en was nog niet echt succesvol. In 2000 tekende ze een contract bij Warner Bros.

24 Oktober 2000 werd het debuutalbum van Linkin Park uitgebracht, deze heette ook Hybrid Theory. Dit album was een heel groot succes en werd ruim 10 miljoen keer verkocht. Hierna kwam hun nieuwe album, Meteora. Ook dit album werd erg goed verkocht.
Er ontstond een misverstand over het nummer Breaking the Habit. Het zou geschreven zijn over de zanger, Chester, maar Shinoda werkte al aan dit nummer sinds 1997. De reden voor het misverstand is het verleden van Chester.

Chester scheidde van Samantha in 2005 en hij raakte weer terug in zijn drugs- en alcoholverslaving. Hij kreeg wel de volledige voogdij over zijn zoon Draven. 31 December 2005 trouwde hij met Talinda Bentley, met wie hij in 2006 een zoontje kreeg. Chester heeft nu vier kinderen, waarvan er twee nog uit een eerdere relatie zijn ontstaan.

Minutes to Midnight was het volgende album dat in 2007 werd uitgebracht. In 2010 is Linkin Park's nieuwste album uitgebracht, A Thousand Suns. Hier zouden veel opmerkingen over zijn van fans omdat het een totaal ander album is dan de vorigen. Toch scoorde het album erg hoog in de hitlijsten.

Chester is ook een groot tattoo- en piercingfan. Hij werkt samen met een tattooshop in Tempe, Arizona. Hij liet zijn eerste tattoo zetten toen hij 18 was. Chester heeft de bekende vlammen in blauw en rood op zijn polsen, koi-vissen op zijn schouders, draken op zijn rug, Hybrid Soldier (Soldaat afgebeeld op de cover van het album Hybrid Theory) op zijn linkerbeen, draak op zijn been en Linkin Park op zijn onderrug.
© 2012 - 2024 Ghostattack, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Michael (Mike) ShinodaMike Shinoda is mede-oprichter van de bekende band Linkin Park. Hij is onder andere de rapper van de band en oprichter v…
President van Amerika, Chester Arthur 1881-1885President van Amerika, Chester Arthur 1881-1885Amerika heeft 3 uur zonder president gezeten voordat Chester Arthur werd beëdigd, nadat zijn voorganger overleed aan de…
Samenvatting Pest van Henk van KerkwijkSamenvatting Pest van Henk van KerkwijkPest werd geschreven door Henk van Kerkwijk, Het speelt in Italie in de 14e eeuw waar op dat moment de pest heerst. Alle…
Dublin - UNESCO LiteratuurstadDe Ierse hoofdstad Dublin is door de UNESCO uitgeroepen tot City of Literature ofte Literatuurstad. Niet verwonderlijk w…

J.M.A.H. Luns - levensloop in jaartallenJoseph Luns, minister van Buitenlandse Zaken van 1956 tot 1971, was in zijn tijd ongetwijfeld de populairste minister. D…
W. Drees - levensloop in jaartallenWillem Drees is dé politicus van de wederopbouw van Nederland na de Tweede Wereldoorlog. Maar niet alleen met wederopbou…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Chester_Bennington
  • http://www.linkinparkbelgium.be/band/47-chester-bennington/224-biografie-chester-bennington
Ghostattack (69 artikelen)
Laatste update: 16-09-2016
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Biografie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.