Michael (Mike) Shinoda

Mike Shinoda is mede-oprichter van de bekende band Linkin Park. Hij is onder andere de rapper van de band en oprichter van Fort Minor, omdat hij zijn hiphop niet kon uiten in Linkin Park. Mike is afgestudeerd aan het Pasadena Art College of Design.

Wie?

  • Naam: Michael Kenji (Mike) Shinoda
  • Bijnamen: The Glue, The Cobra Holda
  • Geboortedatum: 11 februari 1977
  • Geboorteplaats: Agoura Hills, Californië
  • Beroep: muzikant, songwriter, producer, grafisch ontwerper
  • Instrument: akoestische en elektrische gitaar, keyboard, piano, basgitaar, drum, synthesizer

Jonge jaren

Mike is geboren en opgegroeid in Agoura Hills, een buitenwijk van Los Angeles, Californië. Zijn vader is Amerikaans Japans en zijn moeder is deels afkomstig van de Indianen en deels Russisch. Vanaf zijn zesde nam Mike pianolessen, maar pas vanaf zijn tienerjaren werd zijn enthousiasme groter. Hij wilde op zijn dertiende ook graag jazz-, blues- en hiphopmuziek maken. Hij leerde gitaar spelen en begon te rappen.
Samen met Brad Delson, gitarist van Linkin Park en schoolvriend, begon hij muziek te maken. Mike werd ook vrienden met Rob Bourdon, de drummer van Linkin Park. Hij ontmoette Brad en Rob op de Agoura High School. Aan het einde van hun schooltijd begonnen ze een bandje, genaamd Xero.
Mike ging nadat hij afgestudeerd was aan de Agoura High School, naar de Pasadena Art College of Design. Hier wilde hij illustratie en grafisch ontwerp studeren. Op deze school ontmoette hij Joseph Hahn, de huidige dj van Linkin Park en Dave Farrell, de bassist van Linkin Park. Mike kreeg al snel een baan als grafisch ontwerper en heeft dan ook veel albums ontworpen.
10 mei 2003 is Mike getrouwd met Anna Hillinger, samen hebben zij een zoontje genaamd Otis.

Fort Minor

Fort Minor is in 2004 opgericht door Mike en het is een hiphopensemble. Hij richtte Fort Minor op, omdat hij zijn hiphop kant niet goed kon uiten in Linkin Park. In Fort Minor speelt hij alle instrumenten. Hij heeft samengewerkt met allerlei artiesten, onder andere: Jay-Z, John Legend en Styles of Beyond. Met het lied Where'd you go brak Fort Minor wereldwijd door in 2006. Het laatste optreden was tijdens Summer Sonic in 2006, Mike zegt dat hij voorlopig nog geen plannen heeft met Fort Minor. Ht nummer Where'd you go schreef hij voor Anna Hillinger, zijn vrouw.

Linkin Park

Mike is de mede-oprichter van Linkin Park. Na het vertrek van Mark Wakefield, werd er gezocht naar een andere zanger. Dit is Chester Bennington geworden. Het eerste album was Hybrid Theory, vernoemd naar de oude naam van de band. Hierna kwam het album Reanimation uit, een remix van Hybrid Theory. Na dit album kwam Meteora. Mike ontwierp samen met Joseph Hahn de covers van de albums. Na deze albums volgden nog: Collision Course in samenwerking met Jay-Z, Minutes to Midnight en A Thousand Suns.

Kunst

Mike is in 1998 de jongst afgestudeerde van het Pasadena Art College of Design, hij behaalde ook een Bachelor of Arts voor illustratie. Hij heeft veel dingen voor Linkin Park ontworpen, waaronder de covers van de albums, merchandise, de website en nog veel meer. Hij heeft drie tentoonstellingen gehad, genaamd Diamons Spades Hearts & Clubs, Glorious Excess (BORN) en Glorious Excess (DIES). De schilderijen die hij voor een album van Fort Minor maakte, speelden ook een rol bij zijn eerste tentoonstelling. April 2009 kreeg Mike het Doctoraat van de Humane Letters en hierdoor heeft hij de titel doctor gekregen.
© 2012 - 2024 Ghostattack, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Chester BenningtonChester Bennington is de zanger van de wereldberoemde band Linkin Park. Hij is niet alleen zanger, maar onder andere ook…
Mike - De kip die 18 maanden zonder kop leefdeBent u in de stemming voor een macaber maar waargebeurd verhaal? Dan laten we u graag kennismaken met Mike, the Headless…
Recensie: Suits (TV Serie)recensieRecensie: Suits (TV Serie)Suits is een zeer populaire serie in zowel Amerika als in Nederland. In 2011 begon USA Network met het uitzenden van dez…
Michael Sorrentino aka The SituationThe Situation, The Snitchuation,Sitch, Mikey en Mike zijn allemaal bijnamen van Michael Sorrentino. Sorrentino is de bef…

J.M.A.H. Luns - levensloop in jaartallenJoseph Luns, minister van Buitenlandse Zaken van 1956 tot 1971, was in zijn tijd ongetwijfeld de populairste minister. D…
W. Drees - levensloop in jaartallenWillem Drees is dé politicus van de wederopbouw van Nederland na de Tweede Wereldoorlog. Maar niet alleen met wederopbou…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia - Mike Shinoda
Ghostattack (69 artikelen)
Laatste update: 16-09-2016
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Biografie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.