De Mercedes Thompson boeken van Patricia Briggs

De Mercedes Thompson boeken van Patricia Briggs Patricia Briggs is een New York Times bestseller auteur, die in Amerika ontzettend veel populariteit en bekendheid. Haar serie Mercedes Thompson bestaat al uit acht delen en ook in Nederland kunnen we kennismaken met deze Urban Fantasy serie. Waar gaat Mercedes Thompson over en voor wie is de boekenreeks bedoeld?

Wat is Urban Fantasy?

Urban Fantasy is een genre dat vooral goed aanslaat bij jongeren. In Urban Fantasy boeken wordt de wereld die wij kennen gemixt met fantasy-elementen. De boeken kunnen zich afspelen in het heden, maar ook in het verleden of de toekomst. Voorbeelden van Urban Fantasy boeken zijn bijvoorbeeld Twilight en De Anderen van Anne Bishop. De serie Mercedes Thompson van Patricia Brigg valt ook onder Urban Fantasy.

Wie is Patricia Briggs?

Patricia Briggs is een auteur die al sinds 1993 boeken publiceert. Ze is vooral bekend van de Mercedes Thompson boeken, waarmee ze in Amerika al diverse prijzen won. Behalve de Meredes Thompson boeken heeft ze ook andere series geschreven, waaronder Alpha and Omega en de serie Ruo Duology. Haar boeken vallen in het fantasy genre. Met grote regelmaat verschijnen er nieuwe titels van haar hand. Vanaf juli 2015 kunnen lezers ook genieten van haar Nederlandse vertalingen.

Mercedes Thompson

Mercedes Thomspson – Mercy - is een volkswagen-monteur met een eigen bedrijf en eigenlijk droomt ze van niets meer dan een simpel, normaal leven. Toch lukt dat niet helemaal, want ze kan zichzelf transformeren in een coyote en haar buurman is een weerwolf en ze kent ook wat vampiers. In de serie Mercedes Thompson lezen we over haar avonturen en haar kracht om te transformeren. De serie zit bomvol plotwendingen en boeiende gebeurtenissen. Ook bevat de serie een krachtig vrouwelijk hoofdpersonage, waar de lezers van zullen smullen.

Voor wie is de serie geschikt?

De serie is bedoeld voor mensen die vroeger hielden van onder anderen Buffy the Vampire Slayer en die later liefhebbers waren van Twilight en True Blood. Er wordt gemikt op vrouwen die tussen de twintig en vijfentwintig zijn.

De boeken

Nog niet alle boeken zijn vertaald in het Nederlands. Toch kunnen de liefhebbers wel alvast het één en ander lezen.

Onder de maan

 • ISBN: 9789026138119
 • Uitgeverij: De Fontein
 • Aantal pagina’s: 448
 • Prijs: 14,99
 • Originele titel: Moon called
 • Publicatiedatum: 14-7-2015

Het eerste deel van de Mercedes Thompson serie is Onder de maan. In dit eerste boek maken we kennis met Mercedes en haar kracht om een coyote te kunnen worden. Wanneer één van haar vrienden in gevaar is door gevaarlijke, schimmige figuren, besluit Mercy daar iets tegen te doen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan en de situatie blijkt veel gevaarlijker en explosiever te zijn dan ze dacht.

In het bloed

 • ISBN: 9789026138133
 • Uitgeverij: De Fontein
 • Aantal pagina’s: 448
 • Prijs: 14,99
 • Originele titel: Blood bound
 • Publicatiedatum: 1-9-2015

In het tweede deel vraagt Stefan de hulp van Mercy. Omdat hij een goede vriend van haar is, twijfelt ze er niet aan om inderdaad te hulp te schieten. Maar dan komt ze oog in oogt e staan met haar grootste nachtmerrie en is het de vraag of Stefan wel te vertrouwen is.

Engelse boeken

In het Engels zijn er meer titels verschenen van Mercedes Thompson. In ieder deel maakt Mercy weer een nieuw avontuur mee. Of alle titels ook naar het Nederlands worden vertaald is nog onbekend. De serie bestaat in Amerika uit de volgende titels:

 1. Moon Called
 2. Blood Bound
 3. Iron Kissed
 4. Bone Crossed
 5. Silver Borne
 6. River Marked
 7. Frost Burned
 8. Night Broken
 9. Fire Touched (Verschijnt voorjaar 2016)

Andere boeken van Patricia Briggs

Patricia Briggs heeft nog een groot aantal andere boeken geschreven. Mensen die de Mercedes Thompson serie kunnen waarderen, zullen ook veel plezier beleven aan de Alpha and Omega serie. Het speelt zich namelijk af in dezelfde wereld als Mercedes Thompson, maar dan jaren geleden. Wil je eens iets heel anders proberen? Dan kun je ook het tweeluik Raven lezen. Dit speelt zich af in een middeleeuwse setting en gaat over een soldaat met pensioen. Ook heeft Patricia Briggs nog talloze losstaande boeken en korte verhalen geschreven.

Lees verder

© 2015 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verschil tussen paranormal romance en urban fantasyVerschil tussen paranormal romance en urban fantasyParanormal romance en urban fantasy zijn twee verschillende subgenres afkomstig van het overkoepelende boekgenre fantasy…
Carl Benz – uitvinder van de eerste benzinemotorNaast de man achter het Mercedes-Benz imperium is de op 25 november 1844 geboren Carl Benz de uitvinder van de eerste be…
David Thompson, ontdekkingsreizigerDavid Thompson, ontdekkingsreizigerDavid Thompson begon zijn loopbaan niet als ontdekkingsreiziger. Hij had aanvankelijk een ander beroep. Gedurende zijn h…

Oude Egypte en talrijke opgegraven kunstschattenOude Egypte en talrijke opgegraven kunstschattenMet het oude Egypte wordt de beschavingsperiode bedoeld die duurde van ongeveer 3300 tot 332 voor Christus. De veroverin…
De Q boeken van Jackie van LarenDe Q boeken van Jackie van LarenQ is een trilogie van de Nederlandse auteur Jackie van Laren. Het is een vrolijke, romantische boekenserie. De boeken Zi…
Bronnen en referenties
 • http://www.vbkcatalogus.nl/index.php?url=2015/zomer/defontein
 • https://www.goodreads.com/book/show/8524945-moon-called?from_search=true
 • http://www.patriciabriggs.com/books/#DeadHeat
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Patricia_Briggs
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 31-03-2015
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.