Hof van doorns en rozen boeken van Sarah J. Maas

Hof van doorns en rozen boeken van Sarah J. Maas Hof van doorns en rozen is een young adult-boekenreeks geschreven door auteur Sarah J. Maas. De boekenreeks is een groot succes en het eerste boek wordt vergeleken met de Disneyfilm Beauty and the Beast (Belle en het beest). Wat is de boekenreeks precies en waarom is het de moeite waard om deze boeken te lezen?

Wat is Young Adult?

Young Adult is een boekengenre dat vooral gericht is op de leeftijd van de lezer. De boeken zijn doorgaans geschikt voor lezers tussen de 15 en de 20. De lezers kunnen zich hierdoor gemakkelijk identificeren met de hoofdpersonen. Overigens worden Young Adult-boeken ook vaak door oudere lezers gelezen. Een boekenreeks die onder het genre Young Adult valt is Hof van Doorns en Rozen (Court of Thorns and Roses) van auteur Sarah J. Maas.

Wie is Sarah J. Maas?

Sarah J. Maas is een Amerikaanse bestsellerauteur die al meermaals op de New York Times bestsellerlijst heeft gestaan. Ze werd geboren op 5 maart 1986 in New York. Op school haalde ze haar major in creatief schrijven. Ook studeerde ze religieuze geschiedenis. Tegenwoordig is ze auteur van young adult-boeken.

Bron: Uitgeverij van GoorBron: Uitgeverij van Goor

Hof van Doorns en Rozen

 • ISBN: 9789000348275
 • Uitgeverij: van Goor
 • Aantal pagina’s: 378
 • Originele titel: Court of Thorns and Roses

Hof van doorns en rozen is het eerste deel van de Hof van doorns en rozen-boeken. Het boek gaat over de negentienjarige Feyre die moet zien te overleven door te jagen in het bos waar ze woont. Dit bos grenst aan de wereld van de Elfiden. Als Feyre op een dag een wolf doodschiet, blijkt deze een Elfide te zijn. Ze wordt meegenomen door een beest naar een onbekende wereld. Maar het beest is eigenlijk een heel gevaarlijk wezen, waar Feyre enorm veel haat voor voelt. Maar dan begint de haat langzaam te veranderen in liefde.
Bron: Uitgeverij van GoorBron: Uitgeverij van Goor

Hof van Mist en Woede

 • ISBN: 9789000347568
 • Uitgeverij: Van Goor
 • Aantal pagina’s: 592
 • Originele titel: Court of Mist and Fury

Hof van Mist en Woede is het tweede deel van de Hof van doorns en rozen-serie. Het boek verschijnt 18 juli 2016. In het boek wordt Feyre's avontuur vervolgd. Feyre komt terecht in een doolhof van politiek, passie en macht. Maar dan komt er nog een veel grotere macht tevoorschijn en Feyre moet alles op alles zetten om zichzelf in veiligheid te brengen.

Derde boek in de reeks

Het derde boek van de reeks Hof van doorns en rozen van Sarah J. Maas zal vermoedelijk het laatste deel in de reeks zijn. Dit derde deel verschijnt hoogstwaarschijnlijk in het voorjaar van 2016. De titel en inhoud van dit boek zijn nog niet bekend (juni 2016).

Verfilming

Sarah J. Maas maakte op 11 november 2015 bekend via Twitter dat er een optie is genomen op de filmrechten van Hof van doorns en rozen. Deze optie is genomen door Jo Bamford’s en Piers Tempest’s Tempo Productions.

Andere boeken van Sarah J. Maas

Sarah J. Maas heeft behalve de boekenreeks Hof van doorns en rozen nog een andere succesvolle boekenreeks geschreven, namelijk de Glazen Troon. De reeks gaat over Celaena, die mee kan doen aan een toernooi om daarmee haar leven te redden. De deelnemers worden echter één voor één vermoord en Celaena moet vrezen voor haar leven. Ieder deel in de Glazen Troon-reeks heeft in de New York Times Bestellerlijst gestaan. Van de boekenserie wordt in 2016 gewerkt aan een televisieserie.

Andere boeken die hertellingen zijn

Hof van doorns en rozen is een hertelling van het Disneyverhaal Belle en het beest. Hof van doorns en rozen is niet het eerste boek dat een hertelling is van een bekend verhaal. Zo worden de werelden van Alice in Wonderland en Peter Pan veelvuldig gebruikt in hertellingen. Ook sprookjes zijn vaak de basis voor een nieuwe hertelling en vooral sneeuwwitje wordt veel gebruikt. In Amerika is in 2016 de serie Lunar Chronicles van Marissa Meyer bijvoorbeeld erg populair en iedere titel uit de reeks heeft in de New York Times bestsellerlijst gestaan. Ieder deel uit de reeks is gebaseerd op een ander sprookje.

Lees verder

© 2016 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Schrijfster: Sarah J. MaasSarah J. Maas is de auteur van de bekende boekenserie "Throne of Glass" en "A Court of Thorns and Roses", waarmee ze wer…
Rozen verzorgen in uw rozentuinHet kweken van rozen kan dan wel een heel specifiek werkje zijn, maar u kunt het ook. Ouderwetse rozentuinen die vol sta…
Rozen in de tuinRozen in de tuinRozen doen het in vele tuinen goed. Heerlijk geurende rozen e/o de mooie kleuren rozen die een tuin op kunnen halen. Maa…
De rozentuin of rozen in de tuinDe rozentuin of rozen in de tuinDe roos is niet meer uit de Nederlandse tuin weg te denken. In alle kleuren, afmetingen en geuren zijn ze te krijgen. He…

Amerika: modernistische architectuur - wolkenkrabbersAmerika: modernistische architectuur - wolkenkrabbersMet de wolkenkrabbers begint de Amerikaanse modernistische architectuur. De eerste wolkenkrabbers, van de Chicago School…
Borgen: de kastelen van Groningen, vroeger en nuKastelen zijn een bekend fenomeen in Nederland. Varianten daarvan, meestal in kleiner formaat dan het gemiddelde kasteel…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Uitgeverij van Goor,
 • http://acourtofthornsandroses.wikia.com/wiki/Sarah_J._Maas
 • http://sarahjmaas.com/about-sarah/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Sarah_J._Maas
 • http://www.bustle.com/articles/123204-sarah-j-maas-a-court-of-thorns-and-roses-is-coming-to-the-big-screen
 • http://deadline.com/2015/11/tempo-court-of-thorns-and-roses-piers-tempest-jo-bamford-sarah-maas-the-journey-im-global-paisley-mcguinness-1201618575/
 • Afbeelding bron 1: Uitgeverij van Goor (http://www.unieboekspectrum.nl/imprint/2/VanGoor)
 • Afbeelding bron 2: Uitgeverij van Goor (http://www.unieboekspectrum.nl/imprint/2/VanGoor)
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 15-06-2016
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 8
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.