Leylijnen, onzichtbaar spoor van kracht en energie

Leylijnen zijn krachtige energielijnen die in een onzichtbaar netwerk van lijnen over de hele wereld liggen. Feng shui maakt dankbaar gebruik van deze stille kracht. Als je wandelt op zo´n onzichtbare energielijn, lijkt de wandeling je energie te geven. Het lijkt wel of je ook meer bijzondere dingen tegenkomt tijdens een wandeling op een pad van energie. Leylijnen, ouder dan de weg naar Rome, alhoewel vermoedelijk die weg wel over energielijnen is gelegd…Hoe zijn Leylijnen ontstaan?

Paden waarop het lopen makkelijker gaat

Wonderlijk als je een wandeling maakt en plots bekruipt je het gevoel alsof het lopen op een bepaald pad veel makkelijker gaat. Makkelijker dan een ander pad. Alsof het lopen minder moe maakt. En juist op zo´n bijzonder pad lijkt het wel of er meer bijzondere dingen waar te nemen zijn dan normaal:
  • Merkwaardige gevormde bomen,
  • Bijzonder grote bomen,
  • Onverwachte grote kei,
  • Kristalheldere poel.
Zeer grote kans dat de wandeling over een pad van Leylijnen gaat.

Wat zijn Leylijnen?

Leylijnen zijn krachtige onzichtbare energielijnen die in een netwerk kriskas over de hele wereld liggen. In China worden deze krachtige energielijnen “Drakenlijnen” genoemd. Feng shui is grotendeels gebaseerd op deze krachtige energie. Ook andere volken en culturen zoals:
  • De Maya´s,
  • De Egyptenaren,
  • De oorspronkelijke indianen,
  • De Australische aboriginals
Kennen zo´n netwerk van paden, wegen en lijnen, al dan niet zichtbaar gemaakt, met een zeer bijzondere energie en kracht.

De term Leylijn

Uitvinder van de belichtingsmeter, zakenman en amateur-archeoloog, de Engelsman Alfred Watkins bedacht de term Leylijn. In 1921 liep hij door de heuvels van het engelse Herefordshire en zag wat ook te zien is op enkele heidevlakten in Nederland: sommige paden en wegen liepen kaarsrecht door het landschap! In een visioen zag Watkins een groot lichtgevend lijnenpatroon in het landschap dat bijzondere plekken zoals kerkjes en kloosters met elkaar verbond. Behalve dat merkte Watkins op dat in het engelse Herefordshire deze bijzondere plekken namen hadden die eindigden op “leah” of “ley”. De term Leylijn was geboren.

Mysterieuze steencirkels verbonden via Leylijnen.

De beroemdste mysterieuze steencirkel in Engeland is zonder meer Stonehenge. Het merendeel van deze steencirkels zijn met elkaar verbonden via Leylijnen. Gemiddeld zijn Leylijnen tussen de tien en twintig kilometer lang, dat was vroeger een dag reizen ter voet. Of dat nu een belangrijk detail is van een Leylijn, is niet geheel duidelijk.

Hoe zijn Leylijnen ontstaan?

Het is een groot mysterie hoe deze krachtige energievolle Leylijnen zijn ontstaan. Net als het mysterie van het ontstaan van Stonehenge. Kenners gaan er van uit dat het ontstaan van Leylijnen en het ontstaan van Stonehenge best wel eens in verband zou kunnen staan met elkaar. Leylijnkenners gaan er tegenwoordig ook van uit dat Leylijnen zijn gemaakt door mensen. Druïden en sjamanen zouden de energie lijnen hebben gecreëerd met een techniek voor een doel waar we tegenwoordig alleen maar naar kunnen raden en gissen.

Heidense krachtplekken zuiveren door het bouwen van kerken

Rond 600 bepaalde Paus Gregorius dat heidense krachtplekken gezuiverd moesten worden door het bouwen van kerken op deze plekken. Dat zou een verklaring kunnen zijn waarom zoveel kerken op een rechte lijn van elkaar staan. Deze kerken lokt ons, de plek, de krachtplek, waarop deze kerken zijn gebouwd, lokt ons. We voelen ons vaak vredig als we zo´n kerk binnen betreden, omdat er zo´n bijzondere sfeer hangt.

Domtoren in Utrecht op een knooppunt van Leylijnen

De Domtoren in Utrecht schijnt op een wel heel bijzonder punt gebouwd te zijn: de Domtoren staat recht boven een knooppunt van Leylijnen waar 13 verschillende krachtige energielijnen bij elkaar komen.

De kracht van Leylijnen

Er hangt altijd een bijzondere sfeer op de plekken waar Leylijnen zich bevinden, zeker personen die er gevoelig voor zijn kunnen deze krachtige energielijnen waarnemen. Tegenwoordig zal de moderne mens grote moeite hebben om deze afwijkende energie, afkomstig van een Leylijn, waar te kunnen nemen zonder het gebruik van een wichelroede. Toch beïnvloeden de kracht en de energie van deze onzichtbare Leylijnen ons:
  • Wandelen over een Leylijn geeft energie,
  • Staat je bed boven een Leylijn zal dat vele slapeloze nachten en nachtmerries veroorzaken.
Beweerd word dat geesten van overledenen gebruik maken van de krachtige energie van deze Leylijnen om zich gemakkelijker te kunnen verplaatsen. Deze geesten zouden dus door of langs het bed moeten reizen door tijd en ruimte. Dat zou een verklaring kunnen zijn dat door het verplaatsen van het bed iemand veel beter slaapt dan toen het bed op een Leylijn stond.
© 2010 - 2025 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Kroezenboom: een beschermende boomDe Kroezenboom: een beschermende boomOp een verhoogde es tussen maïsvelden in Twente staat een bijzondere boom. Deze zomereik is misschien wel de oudste boom…
Gevreesde krijgers: de GalatenGevreesde krijgers: de GalatenMet de 'Brief aan de Galaten' komt de naam van deze bevolkingsgroep voor in de vroegste christelijke cultuur. Wie waren…
De Keltische volkerenDe Keltische volkerenDe Kelten werden gevormd door verschillende stammen en volkeren die één ding met elkaar gemeen hadden: de Keltische taal…

Picasso in MalagaPablo Ruiz Picasso werd op 25 oktober 1881 aan het Plaza de la Merced in Málaga geboren en heeft daar de eerste tien jar…
Best bekeken Nederlandse jeugdserie aller tijden: Q&QBest bekeken Nederlandse jeugdserie aller tijden: Q&QWilbur Quant woont net een dag in zijn nieuwe woonplaats Runkum als hij Aristides Quarles van Ispen leert kennen. Dat hu…
Bronnen en referenties
  • http://www.leylijnen.com/ http://www.wichelroede.nl/ Leylijnen en leycentra in de lage landen – Wigholt Vleer – Uitgeverij Ankh Hermes
Roberta (652 artikelen)
Gepubliceerd: 09-02-2010
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.