Leuke spellen om op oudjaarsavond te spelen

Leuke spellen om op oudjaarsavond te spelen Je kunt op oudejaarsavond televisie kijken, maar is dat wel echt een leuke activiteit voor de jaarwisseling? Wanneer je met een groep bent, kun je ook verschillende spellen spelen om de avond door te komen. Welke spelletjes kun je spelen tijdens de jaarwisseling? Wat is leuk om met een groep te doen om de tijd door te brengen?

Oudejaarsavond

Oudejaarsavond is voor veel mensen een avond om gezellig met familie of vrienden bij elkaar te komen. Er wordt vaak wat lekkers gegeten en het is een leuke manier om elkaar beter en anders te leren kennen. Dat kun je bijvoorbeeld doen tijdens het spelen van spelletjes. Tijdens het spelen van een spel kun je leuke gesprekken volgen en ondertussen lekker fanatiek bezig zijn om het spel te kunnen winnen. Wat voor een spelletjes kun je goed spelen tijdens oudejaarsavond?

Triviant

Triviant wordt door heel veel mensen gespeeld tijdens oudejaarsavond. Het is een spel waarbij algemene kennis van belang is en het kan behoorlijk lang duren tot er daadwerkelijk een winnaar is. Er zijn verschillende varianten van Triviant te vinden. Zo is er zelfs een familie-editie, waardoor kinderen ook prima mee kunnen doen. Zijn er meer mensen dan pionnen om te spelen? Dan kun je er ook voor kiezen om teams te maken.

30 Seconds

30 Seconds is een spel waarbij je in teams speelt. Je krijgt dertig seconden de tijd om woorden of namen te omschrijven aan je teamgenoten. Hoe meer woorden zij raden, hoe meer punten je scoort. Je mag bij het omschrijven niet de woorden zelf noemen. Juist omdat dit spel in teams gespeeld wordt, is het ideaal voor oudejaarsavond.

White/Black Stories

Er zijn verschillende spellen te koop van White of Black Stories. Dit is een kaartspel, waarbij je moet achterhalen wat er is gebeurd. Je krijgt bijvoorbeeld te horen dat er een man dood is gevonden. Het is aan de spelers de taak om te achterhalen wat er met die man is gebeurd. Eén persoon kent de oplossing en de rest moet vragen stellen die met ja of nee beantwoordt kunnen worden. Het kan behoorlijk lang duren tot de oplossing is gevonden en dat maakt het spel zo ontzettend leuk om op oudejaarsavond te spelen.

Weerwolven van Wakkerdam

Weerwolven van Wakkerdam is een kaartspel en rollenspel in één. Het is de taak om de weerwolven te vinden, die iedere nacht de dorpsbewoners één voor één opeten. Lukt het de dorpsbewoners om te achterhalen wie de weerwolven zijn? Er bestaat ook een uitbreiding voor dit spel. Het leukste is om dit te spelen met een grote groep mensen. Hoe meer deelnemers, hoe interessanter het spel wordt.

Just Dance Wii

Just Dance is een spel dat je op de Wii kunt spelen. Er zijn meerdere delen van te verkrijgen en aanvullend kunnen er extra nummers worden gedownload. Bij dit spel moet je de dansmoves volgen die op het scherm staan. Het is een spel dat ontzettend leuk is om met een groep te doen, omdat het voor hilarische situaties zorgt. Wie kan het beste dansen en wie juist niet?

Truth or dare

Truth or dare is een gewaagd, maar wel heel leuk spel, dat in een groep ideaal werkt. Iedereen moet kiezen; waarheid of durven. Bij waarheid (truth) moet er een vraag worden beantwoord en bij durven (dare) moet je iets doen. Hier kun je eventueel van tevoren al duidelijke afspraken over maken, zodat grenzen sowieso niet overschreden worden.

Speel een eigen gemaakt oudejaarsspel

Je kunt zelf ook een spel maken, waarbij je elkaar beter kunt leren kennen. Bedenk vragen die beantwoord kunnen worden. Dit kan zeker zorgen voor een zeer geslaagde avond waarbij je veel gespreksstof hebt.

Andere spellen

Er zijn uiteraard nog talloze andere spellen. Denk aan gezelschapsspellen zoals Carcasonne, Kolonisten van Catan en Monopoly die zeker de moeite waard zijn om te spelen tijdens oud en nieuw. Ook kun je speciale partygames doen voor spelcomputers. Of... kijk toch lekker tv maar bedenk er zelf een spel bij. Doe bijvoorbeeld mee met een quiz en kijk wie van jullie de meeste punten scoort.

Lees verder

© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zylom: online spelletjes spelenZylom: online spelletjes spelenZylom is een Nederlandse website waar je online spelletjes kunt spelen en (meestal tegen betaling) downloaden.
Leuke spellen voor OudejaarsavondLeuke spellen voor OudejaarsavondOudejaarsavond zit er weer aan te komen. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar hoe en waar ga je deze avond doorbrengen?…
Triviant, leuk en leerzaamTriviant Pursuit is al meer dan 20 jaar de klassieker op het gebied van vraag- en antwoord spellen. Met uitgebreide edit…
GezelschapsspellenGezelschapsspellenGezelschapsspellen zijn al eeuwenoud. De geschiedenis gaat tot 3500 jaar voor Christus. Bekende spellen als mens erger j…

Ook een cadeautje kopen?Ook een cadeautje kopen?Tijdens de feestdagen worden er nogal wat cadeautjes gekocht. We geven elkaar graag wat leuks, moois of verrassends en i…
Kerstkaarten maken, gratis en snelKerstkaarten maken, gratis en snelKerstkaarten en nieuwjaarskaarten maken is eenvoudig en goedkoop. Een ander voordeel van zelfgemaakte wenskaarten is dat…
Writingsuus (705 artikelen)
Gepubliceerd: 16-12-2014
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.