Wat vraag of geef ik voor Sinterklaas?

Wat vraag of geef ik voor Sinterklaas? Wat vraag ik voor Sinterklaas? Of, wat geef ik voor Sinterklaas? Dit zijn vragen die jaarlijks veel mensen in Nederland bezighoudt, want het vragen of krijgen van een leuk en origineel cadeau(tje) kan nog best lastig zijn. Daarom staan er in dit artikel een aantal tips die jou op weg kunnen helpen bij het vragen en geven van een leuk en geschikt Sinterklaascadeau.

Maak een lijstje!

Veel kinderen leren op jonge leeftijd al, bijvoorbeeld op de basisschool, om een verlanglijstje voor Sinterklaas te maken. Heel jonge kinderen kunnen dit doen door plaatjes uit een (speelgoed)boek te knippen en op een wit papier te plakken. Maar ook voor volwassenen kan het maken van een lijstje best nuttig zijn. Geef jezelf dan ook even de tijd om na te denken over het vragen van een cadeautje. Stop pen en papier in je binnenzak wanneer je aan het winkelen bent. Zie je iet leuks? Schrijf het dan op. Je kunt zelfs de winkel en de prijs van het cadeau erbij schrijven; lekker makkelijk voor de gever. Probeer dan wel ook iets op te schrijven waarbij de gever zijn of haar fantasie nog een beetje kan laten werken, vraag bijvoorbeeld 'oorbellen, goudkleurig'. De gever heeft dan zelf ook nog enige inbreng bij het kiezen van het cadeau.

Hou het simpel

Denk niet te moeilijk wanneer je een Sinterklaascadeau vraagt of uitzoekt. Bedenk welke dingen je in en rond het huis nog nodig hebt. Zijn er spullen die in de afgelopen weken kapot zijn gegaan? Of heb je nog iets nodig, bijvoorbeeld voor in de keuken of garage? Een aantal 'simpele' Sinterklaascadeaus die je zou kunnen vragen of geven:
 • Een keukenapparaat (bijvoorbeeld een tosti-ijzer of smoothiemaker)
 • Een (onderdeel) van een servies
 • Handdoeken, baddoeken enzovoorts
 • Gereedschap
 • Tuinmaterialen
 • Kleding (bijvoorbeeld een pyjama, een mooie shawl of de bekende sokken)
 • Een leuk boek of tijdschrift
 • Een kalender voor het komende jaar
 • Een fles shampoo, zeep of bodylotion
 • Een mooi lichtje, kaars of kandelaar
 • Een cd, computerspel of dvd
 • Sieraden en make-up
 • Eten en drinken (bijvoorbeeld een grote speculaaspop of chocoladeletter)

Hoewel een aantal van bovenstaande cadeau's wat 'saai' kunnen overkomen, zijn de ontvangers van dergelijke cadeau's er vaak heel erg blij mee. Zorg er wel voor dat je als gever niet 'de zoveelste fles zeep' schenkt. Het is daarom belangrijk om te weten wat de vrager echt nog nodig heeft.

Een beetje extra

Wie een origineel Sinterklaascadeau wil geven kan met een klein beetje extra moeite iets moois maken of kopen. Maak bijvoorbeeld een mooi pakketje van een theeglas door het samen met een aantal smaken thee en een theedoosje in te pakken. Of koop in plaats van een standaard paar sokken bij de hema grappige sokken in een winkel (of online). Een grappig gedicht bij een cadeau kan het cadeau opeens veel leuker maken. Nog een aantal andere tips:
 • Geef of vraag in plaats van een boek of tijdschrift het 'bladcadeau'. Hier kan de vrager zelf bepalen welk tijdschrift hij of zij thuisbezorgd krijgt. Het abonnement wordt automatisch weer opgezegd.
 • Geef of vraag een 'dagje weg'. Bijvoorbeeld naar de dierentuin of een leuk attractiepark.
 • Maak zelf een persoonlijk cadeau. Beschilder bijvoorbeeld een mooi kistje, maak een dvd of brei een sjaal.
 • Maak een fotocadeau. Tegenwoordig kun je online je foto's op allerlei verschillende manieren bewerken. Maak er bijvoorbeeld een mooi fotoboek van, druk het af op een kussensloop of maak van een mooie foto een puzzel.

Handige websites

Ben je helemaal de kluts even kwijt bij het verzinnen van een leuk Sinterklaascadeau? Snuffel dan online eens goed rond. Een aantal websites waar je inspiratie kunt opdoen:
 • Bol.com (voor boeken, cd's enzovoorts)
 • Gadgethouse.nl (voor allerlei leuke, verrassende gadgets, zoals een wekker in de vorm van een eend)
 • Sinterklaascadeaus.goedbegin.nl (een uitgebreid overzicht van honderden webwinkels, geranschikt per categorie)
© 2010 - 2020 Jolene1984, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Sinterklaas huren Sinterklaas bezoek tipsSinterklaas huren Sinterklaas bezoek tipsSinterklaas huren zal het Sinterklaasfeest extra leuk en spannend maken voor de kinderen. Ongeveer de helft van de Neder…
Hoe hou je Sinterklaas- en Kerstcadeaus betaalbaar?Hoe hou je Sinterklaas- en Kerstcadeaus betaalbaar?De regering gaat bezuinigen en dat heeft invloed op de uitgaven van elk gezin. Veel mensen hebben in deze tijd minder ge…
De geschiedenis van SinterklaasDe geschiedenis van SinterklaasRond half november komt sinterklaas weer in Nederland. Maar wie is die sinterklaas en waarom vieren we sinterklaas?
Wanneer vertelt u uw kind dat Sinterklaas niet bestaat?Wanneer vertelt u uw kind dat Sinterklaas niet bestaat?Er komt een tijd dat uw kind de leeftijd krijgt om te vertellen dat Sinterklaas niet meer bestaat. Toch is het lastig om…

Sinterklaas is jarigSinterklaas is jarig5 december is het pakjesavond. Sinterklaas is weer in het land en dit wordt volop gevierd. Wat is de herkomst van Sinter…
Calorieën in SinterklaassnoepgoedHet is Sinterklaastijd: de winkels liggen vol verleidelijke chocoladeletters, pepernoten, speculaasbrokken en banketstav…

Reageer op het artikel "Wat vraag of geef ik voor Sinterklaas?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Jolene1984
Gepubliceerd: 01-11-2010
Rubriek: Kunst en Cultuur
Subrubriek: Feestdagen
Schrijf mee!