Pasen: een lekkere paasbrunch

Pasen is een rustig, ontspannen familiefeest. Geen stress, geen zeven gangen menu waar weken over moet nagedacht worden. Na het opstaan en het zoeken van de eitjes is het tijd voor een uitgebreide brunch met een paasbuffet! Lekker gevarieerd en gezond!
Brood
Op een paasbrunch mogen geen broodjes ontbreken! Lekker krokante pistolets, bagels, sneetjes stokbrood en notenbrood. Voor de zoetekauwen suikerbrood en rozijnenbrood. Sommige broodjes kan men op voorhand smeren voor een kleurrijk geheel.- het tomaatbroodje: besmeer een half broodje of een sneetje stokbrood met magere plattekaas of quark. Maak een slaatje met stukjes tomaat. Voeg hier stukjes basilicum toe. Op smaak brengen met olie, azijn, peper en zout. Laten uitlekken en op de besmeerde broodjes leggen.
- het tomaat-mozarella broodje: snijd schijfjes mozarella en leg op een broodje. Hierop schijfjes tomaat en wat fijngehakte, verse basilicumblaadjes. Afwerken met peper en zout.
- het komkommerbroodje: besmeer een half broodje of een sneetje stokbrood met magere plattekaas of quark. Doe hier fijngeneden bieslook op en daarna schijfjes komkommer.
- het zalmbroodje: leg enkele blaadjes sla op een half broodje of op een sneetje stokbrood. Leg hierop een dubbel gevouwen sneetje gerookte zalm op.
- het kipbroodje: leg enkele blaadjes sla op een half broodje of op een sneetje stokbrood. Leg hierop een schijfje tomaat en daarna stukjes gerookte kip.
- het gezonde broodje: maak een mengsel van platte kaas, kleine stukjes radijs, bieslook, zout en peper. Beleg hier mee je broodje.
Eitjes
Hardgekookte eierenDe hardgekookte, versierde eieren die in de tuin werden geraapt door de kinderen kunnen meteen verwerkt worden in een slaatje of een koude schotel. Enkele slaatjes met hardgekookte eieren:
- Speksla: meng in een kom sla, blokjes gebakken spek en in fijne stukken gesneden pijpajuin. Meng hieronder olie en azijn, peper en zout. Voeg op het laatste moment de gepelde en in schijfjes gesneden hardgekookte eieren toe.
- rijstsla: kook de rijst. Laat hem afkoelen. Doe er stukjes tomaat en zwarte olijven onder. Neem een doosje tonijn in eigen nat en verkruimel de tonijn. Voeg ook aan de rijst toe. Meng met olie en azijn. Zet in de koelkast. Snij op het laatste moment de hardgekookte eieren in schijfjes en leg op de rijstschotel.
- koude schotel: schik sla op een schotel. Leg hierop aspergerolletjes met ham, schijfjes tomaat en komkommer, schijfjes rode biet, een rijtje maïskorrels, koude princessenboontjes. Voeg er op het laatste moment de in schijfjes gesneden hardgekookte eieren aan toe.
Scrumbled eggs
Op zijn Engels, maar heel lekker! Gewoon de eitjes klutsen, zout en peper toevoegen. Het mengsel in de pan gieten en voortdurend roeren, zodanig dat het ei geen koek vormt. Lekker bij een broodje met vers gesneden bieslook. Een andere mogelijkheid is om er gebakken blokjes spek bij te voegen. Bij C1000 verkopen ze speciaal voor Pasen ragoutbakjes in de vorm van een paashaashoofd. Doe de scrumbled eggs hier in voor nog meer originaliteit.
Spek met eieren
Ook lekker bij een bruine boterham, de klassieker spek met eieren!
Zachtgekookte eieren met soldaatjes
De favoriet van elk kind! Zachtgekookte eitjes in een eierdopje, kopje er af en soppen maar met "soldaatjes"! Om soldaatjes te maken neem je gewoon een boterham die je in reepjes snijd. Wil je iets stevigers, dan neem je een broodje dat je in reepjes snijd.